21-05-13

Regen en wind...

... hielden ons niet tegen om te gaan wandelen!

Gisteren is Sébastien gekomen om een paar dagen bij oma te logeren. Er is twee dagen geen  school. Geen idee waarom, maar de kleine man geeft er niet om. Lekker twee dagen knuffelen en lummelen bij oma.
Oma ging een paar boodschappen doen even over de grens en ik stelde voor om een wandelingetje te doen op de wallen rond Sluis ...met de paraplu! Het regende niet echt , het miezerde. Hij vond het wel een leuk idee.
We trokken naar het sportterrein en vandaar wandelden we naar de omwalling. Onderweg zagen we een camping maar erg druk leek het er niet. We wandelden tot een vroegere  doorgang van waaruit we een mooi zicht op Suis hadden. 

sluis.jpg

In het kleine dierenpark vlak vòòr de wallen was het rustig. De hertjes schuilden voor de regen onder een grote boom of tegen de omheining eveneens onder bomen. De duiven zaten opeengepakt op de nok van een stalletje. Kleine kippetjes zagen er wat verzopen uit en enkele pauwen vrouwtjes eveneens. Het mannetje kregen we op de terugweg te zien,  maar toen was mijn batterij plat, dus geen foto. Hij sprong op de omheining en spreidde zijn mooie veren open. Alleen de eendjes leken het naar hun zin te hebben en eentje was zelfs te lui om op te staan en knabbelde rond zich in het gras.

dieren in Sluis.jpg

De wind nam toe en het gevecht met de paraplu eveneens. De miezerige regen stak tegen en we draaiden maar weer terug naar de auto. In elk geval zijn we er toch even uit geweest.
Ik ga nu nog wat quality time spenderen met Sébastien, morgenavond gaat hij terug naar huis.

 

sluisbis.jpg

Commentaren

mooie collage
de dieren zoeken ook beschutting, zijn blijkbaar ook niet zo gek op regen
enkel de plantjes zijn er gek op en staan weelderig te bloeien
Geniet van jullie quality time

Gepost door: fotorantje | 21-05-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,Sébastien geniet ervan om eens zonder zijn broer bij oma te zijn.Die kan hem soms echt opjagen en na de drukke dagen van communiefeesten kon hij wat rust goed gebruiken.Oma heeft mee uitgerust en ik had er ook deugd van. Zeg dat wel dat de plantjes graag wat regen zien en het gras ook. Je hoort het groeien ,zeker nu er mest opgesmeten is!Behalve de eenden waren de andere dieren bepaald niet zo blij met dat miezerig weertje.En op de omwalling was het daarenboven nog koud ook.

Gepost door: magda | 22-05-13

Wij reden deze morgen om 6 uur (om de fille voor te zijn) in de gietende regen van Antwerpen naar het wijnkasteel in Riemst ,voorbij Herentals begon het minder te regenen en werd het alsmaar droger. De kanten van Riemst was er helemaal niets van regen, om 1,30uur terug richting Antwerpen(om de fille weer voor te zijn) zonder regen. Voor Herentals begon het, hoe dichter naar Anterpen hoe harder de regen om thuis te komen met gietende regen voor de rest van de dag (grom grom )

Gepost door: liliane | 21-05-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane , dat regenweer is een mens spuugzat maar soms moèt je er toch door hé!Gietende regen hebben we hier wel niet gehad ,maar weinig of veel... regen is regen en helemaal niet leuk.

Gepost door: magda | 22-05-13

Wat leuk dat jullie toch gaan wandelen zijn! Leuke foto's trouwens ;-)

Gepost door: cuisine celine | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Celine, we waren toch onderweg en na de boodschappen hadden we niet echt zin om recht naar huis terug te keren. Al was het geen erg grote wandeling deugd heeft het toch gedaan.

Gepost door: magda | 22-05-13

Sluis is steeds leuk, ik ga er ook graag naar toe en op de camping hebben we al een nachtje gestaan (toen Kelly er nog bij was). Het is een goed gelegen camping maar erg duur.
We genieten steeds in het stadje, er hangt een gezellige sfeer.
Leuk dat je kleinzoon ook graag mee wandelt, zo kan hij samen met oma op stap.
Het wordt niet echt wandel/fiets/bbq/ weer hé Magda. De regen houdt ons binnen, want soms valt het er goed uit.
Ik ben weer bijgelezen hier op je blog, ik was een paar postjes achter.
Vele groetjes en tot een volgende keer weer. Liefs

Gepost door: Chrisje | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje , alle kleinkinderen genieten van een wandelingetje of fietstocht.Maar de twee jongens zijn wel erg happig om met oma er op uit te trekken. Dat verwacht je toch niet zo vlug, ik vind het natuurlijk best leuk.En Cédric die trekt zo graag foto's (en kan het ook goed)als we op stap gaan. Meestal gaan we met de fiets weg maar tegenwoordig is het toch maar frisjes en na al die verkoudhedendie ik de voorbije winter had, ben ik nu toch wat voorzichtig.Eerst wat weerstand opbouwen!Tot later chrisje

Gepost door: magda | 22-05-13

Wel..ja, als je alleen maar met goed weer erop uitgaat, kun je deze dagen wel constant thuis blijven zitten hè..en nu was je er toch lekker even uit.
Die eendjes..die zijn gewend aan nattigheid hehe..maar de rest van die dieren zijn toch net als wij..schuilen maar! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hoewel Sebastien liever met de fiets weg gaat was hij toch tevreden met de wandeling.We waren toch even onderweg, maar na een tijdje was de wind en de miezer regen er toch teveel aan.Maar het heeft wel deugd gedaan om buiten te komen.

Gepost door: magda | 22-05-13

Oma ging boodschappen doen over de grens. Ben je naar de seksboetieken geweest? Hahahaha!

Gepost door: Benjamín | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, foei toch niet met een minderjarige bij me. Maar samen met vriendinnen zijn we daar wel al eens binnen geweest. We hebben er ons kostelijk geamuseerd!Drie vrouwen die de slappe lach kregen van alles wat ze daar zagen.We vlogen bijna buiten ,hahahaha!

Gepost door: magda | 22-05-13

ik ga graag eens naar Sluis, niet vaak maar toch...

de meesten beperken zich tot de winkelstraten, maar die zijn aan mij niet besteed..

jammer dat het weer niet echt mee wilde..

groeten

Gepost door: willy | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, het weer viel tegen maar we hebben toch genoten van de wandeling in dat miezerig weertje. Ik winkel er graag maar ik fiets of wandel even graag op de wallen.

Gepost door: magda | 22-05-13

Het weer nodigt niet echt uit om een wandeling te maken, moedig dat jullie het wel deden. Tenslotte, daarvoor hebben ze de paraplu uitgevonden :-) Wel niet erg handig als de wind komt opzetten, daar moeten iemand eens iets zien op te vinden :-)

Gepost door: bea | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat wandelen ging nog maar dat gevecht met de paraplu viel tegen ! Daar moeten ze zeker eens iets op vinden.We waren ook niet echt gekleed om lang in de regen te lopen.

Gepost door: magda | 22-05-13

Een wandeling in de miezerige regen, het is niet echt quality tme, maar een mens is met dit weer met weinig tevreden hé ? Jullie beidjes hebben wellicht twee fijne dagen gehad.Ik denk dat Sébastien heel graag bij zijn oma vertoeft. En omgekeerd ook natuurlijk.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, zelfs de regen was quality time. Op stap gaan met een paraplu is voor hem ook niet dagelijks. Voor hem ook een luxe om eens alléén bij oma te zijn zonder zijn grote broer. Ik ben dol op die twee kinderen en omgekeerd is ook wel waar.

Gepost door: magda | 22-05-13

De commentaren zijn gesloten.