22-05-13

De Ronde van België

koers.jpg

koers1.jpg

koers2.jpg

koers3.jpg

koers4.jpg

koers5.jpg

koers6.jpg

Deze namiddag hoorden we onafgebroken  helicopters over het huis vliegen. Opeens dacht ik eraan dat de Ronde van België bijna vlak voor onze deur zou langsrijden. Ik zette de TV aan en zag onmiddellijk bekende beelden: de Natienlaan. Sébastien en ik sprongen in de auto ( met de fiets gingen we het niet meer halen om er op tijd te zijn) en reden naar het kruispunt. Een seingeefster deed teken dat we niet de baan opmochten . Dat waren we ook niet van plan ,maar parkeerde de auto .De twee vaksbaan richting Knokke was nu gesplitst  in een rijrichting Knokke en een rijrichting Maldegem. Wanneer de renners naderden werd het verkeer opgehouden  in alle richtingen tot de renners voorbij waren om driekwartier later opnieuw opgehouden te worden als de renners nog eens langskoersten.

Sébastien genoot zichtbaar van die koersdrukte met ambulances, politiewagens ,motards, auto's met stapels fietsen op het dak, heli's die boven ons hoofd vlogen en zeker van die ene renner die op een paar meter voorbij ons half van zijn fiets stapte en een plasje deed. 'k Zal die foto maar niet plaatsen al zie je hem enkel op zijn rug. 't Zal dringend geweest zijn.

De renner die in Damme door een afspringende drinkbus ten val kwam , kreeg applaus wanneer hij minuten later achter de rennerskaravaan langs fietste omstuwd door motards , volgauto's en zelfs een ambulance.( de vijfde foto). Vraag me zijn naam niet ik ken hem niet, maar zag zijn val op TV en hoorde  vertellen bij de kijkers op het parcours dat hij eraan kwam.


Wat een organisatie steekt er achter zo'n wedstrijd! Leuk om het eens mee te maken en ik ben blij dat onze kleine man genoten heeft. Morgen toon ik wat hij tijdens die paar dagen vakantie nog heeft gedaan!

20:39 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (20) | Tags: kleinkinderen, koers, vakantie |

Commentaren

ja heel gedoe hé, is hier ook als Gent-Wevelgem start

Gepost door: fotorantje | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,er komt heel wat bij kijken om zoiets vlot te laten verlopen.

Gepost door: magda | 22-05-13

Jij kreeg de Ronde van België vlak voor je deur langs ... super en ik zag dat het droog was daar bij jullie of vergis ik me?
Sportieve bloggroeten!

Gepost door: Chrisje | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, in vogelvlucht 100 m van mijn deur maar ja de straten lopen niet recht aan recht toe hè,hihi!
Het lawaai van de heli's boven ons huis maakt de kleine man nieuwsgierig en dan ga je toch kijken .Twee maal reed die hele karavaan op één stuk van de natienlaan langs. Inderdaad een heel spektakel. Al de auto's werden tegengehouden .Er was een file tot in Maldegem en tot ver in het centrum van Knokke!
Al was het grijs weer, het is droog gebleven !

Gepost door: magda | 22-05-13

dat gebeurt niet iedere dag hé .... super , dan mag je er ook wat foto's van nemen

Gepost door: merel | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@merel , ja foto's heb ik genomen ,maar het gaat allemaal zo vlug dat ik niemand herkende ( en ik ken al niet zoveel renners,hahah) Maar Sébastien heeft ervan genoten en daarvoor doe je het hé!

Gepost door: magda | 23-05-13

De gevallen wielrenner is de Fransman Thomas Voeckler en hij staat (en fietst) graag in het middelpunt van de belangstelling, al hoor je mij natuurlijk niet beweren dat hij zich expres laten vallen heeft.

Gepost door: Benjamín | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin,als jij er niet was wist ik niet wie die gevallen coureur was. Die naam is wel gezegd maar dat heb ik niet onthouden. Zijn val zal wel niet opzettelijk geweest zijn als je die drinkbus op de hobbelige keien van Damme uit de houder zag springen. Hij kreeg in elk geval applaus van het publiek toen hij twee keer langsreed waar wij stonden en daar zal hij dus wel van genoten hebben!

Gepost door: magda | 23-05-13

Magda goede middag...

natuurlijk genoot Sébastian van al dat gedoe en is zeker in zijn nopjes wanneer hij
bij zijn Oma logeert en in de watten gelegd wordt en we mogen niet vergeten dat hij ook groene vingers heeft en b.t.w. onze kabouters hadden wel school en arriveren hier seffens ook ! En vanavond ook nog oppas ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino ,daar zijn oma' s voor hé om de kleinkinderen in de watte te leggen. Hij had al de chance van de wereld dat hij toevallig hier was en zo de coureurs eens kon zien voorbij flitsen en dan al die volgwagens met fietsen op hun dak! Bij de laatste ronde stonden er niet veel meer op het dak. Dus veel coureurs met panne blijkbaar.

Gepost door: magda | 23-05-13

Ooit bij de camping op vakantie in Zuid-Frankrijk de Tour langs zien komen..gekkenhuis!
Maar wel leuk om eens mee te maken natuurlijk..en voor zo'n ventje is er genoeg interessants te zien natuurlijk! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik moest het geen twee vragen of hij wilde kijken! Ik heb hem nog nooit zo vlug in de auto zien springen ,hahaha! Vandaag zal hij wel opscheppen op school!

Gepost door: magda | 23-05-13

Nu maar te hopen dat geen enkele renner geflitst is omdat ze meer dan 70 km per uur reden. Hahaha. Voor Sébastien was het wellicht een leuk belevenis die hij onverwacht heeft kunnen meepikken.
De renners zijn ook hier bij ons gepasseerd, waardoor ik deze middag bijna een uur in file heb gestaan.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik wilde die 70 km nog verwijderen maar dacht foert die staat er en ik verwijder die niet. Ja voor Sébastien was het een hele belevenis. Maar de auto's die lang werden opgehouden omdat een renner Thomas Voeckler na zijn val in Damme bijna een kwartier later passeerde ,waren niet zo gelukkig. File tot in het centrum en tot in Maldegem!

Gepost door: magda | 23-05-13

Goede avond Magda, ja het is plezant he eens de ronde mee maken, natuurlijk als het niet regend. Er zitten wel mooie foto's bij prachtig om in het dagblad te zeten.
Groetjes en dikke knuf xxx
Adriën

Gepost door: Adriën | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën ,het is toch een spektakel hoor die koers .De renners zijn in een zucht voorbij maar je ziet méér auto' s en moto's voorbij rijden!

Gepost door: magda | 23-05-13

Ik denk dat jij echt een super oma bent! Wat zal hij genoten hebben. :-)

Gepost door: Ellen | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Ellen ,ik ben niet zo super hoor, ik geniet samen met de kleinkinderen. Zij gelukkig ,ik ook.

Gepost door: magda | 23-05-13

een gans spektakel Magda..

maar in een oogwenk zijn ze voorbij..

ik ben naar een doortocht de ronde van Vlaanderen gaan kijken en ik herkende ook niemand...

en van zo'n pak renners goede foto's nemen, is voor mij onbegonnen werk..

groeten

Gepost door: willy | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, op een recht rijvak is het onbegonnen werk om er maar één renner uit te pikken . In een flits zijn die voorbij. Vooral ze reden allemaal samen. Het is wel een spektakel om te beleven en die rondcirkelende heli's maken het spektakel nog groter! Het doet wel iets als je op tv je eigen streek zo eens vanuit de lucht ziet!

Gepost door: magda | 23-05-13

De commentaren zijn gesloten.