23-05-13

Wat doe je als de zon niet schijnt...

...om maar te zwijgen over de regen!

Na de wandeling in het regenachtige Sluis , hebben we pannenkoeken gebakken. Ik had een professionele deeg-inschepper ! Met de hulp van Sébastien  en twee koekenpannen toverden we  na 20 minuten 14 grote pannenkoeken! En lekker waren ze !

pannenkoeken.jpg

Samen hebben we een viertal huisjes ineengestoken en gelijmd. Hij heeft nu 3 ziekenhuizen , 2 politiekantoren, verschillende winkels , een schoolgebouw, een paar fabrieken, een boerderij, een kerk en Hollandse huisjes met een trapgeveltje. Een mooi dorpje en samen met playmobil en autootjes een mooi stukje speelgoed bijeen gespaard met boodschappen doen over de grens. Dat dorpje wel te verstaan hé de rest had hij al !

 huisjes.JPG

Hij was de hele tijd aan het oefenen op de piano. Zijn papa had hem een stukje uit Für Elise aangeleerd. Hij speelde het in alle toonaarden. Toen ik even om het hoekje kwam kijken, vond ik hem geblinddoekt aan de piano. Ik schoot in een lach en vroeg waarom hij dit deed. "Oma ik moet dat van buiten kunnen spelen en dat gaat beter met een blinddoek op" Nota: hij volgt geen muziekles. Hij speelt voornamelijk op het gehoor. Toch naar de muziekschool?

 

blind piano spelen.JPG

 

Gisteren na de koers heeft hij met Kevin, oudste kleinzoon, een hele tijd voetbal gespeeld in de tuin. Volgens Kevin kent die kleine man er wat van. Gisteren regende het niet ,gelukkig maar.

 

voetbal.jpg

 

Commentaren

en het allerbelangrijkste huisje in vlaanderen heeft hij ook: een frietkot :-)
whaw, blind piano spelen, en zelfs goed voetballen, t is een muzikale voetballer dat, keuze te over wat z'n toekomstige beroep betreft

Gepost door: fotorantje | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik heb me een kramp gelachen met die blinddoek en hij zei het dan ook nog zo ernstig! Inderdaad een frietkot, wil je wel geloven dat ik daar niet zo had opgelet. Had al mijn werk om niet onder de krachtlijm te zitten want dat Hollandse karton plakte alleen maar met krachtlijm ;-)). Ik was verrast over zijn bal kunstjes.We hebben een paar heerlijke dagen beleefd. Laat het dan maar koud zijn buiten!

Gepost door: magda | 23-05-13

Weer een leuke namiddag, samen pannenkoeken bakken en eten natuurlijk ook!
Pannenkoeken zijn een echt succesnummer!
Maak er nog een gezellige avond van, groetjes

Gepost door: Chrisje | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje,maar het zijn dan ook héél lekkere omapannenkoeken ,hihihi! Ze zijn er allemaal dol op ,ahumahum!

Gepost door: magda | 23-05-13

Een goede vriendin van mij is pianolerares..ik zal eens vragen of dat écht beter gaat met een blinddoek voor hehe. :-)
Zooo..ik dacht dat wíj hier altijd veel pannekoeken aten..ieder zo'n 6 stuks..maar jij werkte er nog veel meer weg? tjonge..de Belgische eetlust verbaast me altijd weer! :-P
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik weet niet waar hij dat blinddoeken vandaan haalt maar het was in elk geval grappig om zien.
Hé dat waren wel 14 pannenkoeken die ik bakte maar dat aten we niet samen op hoor. Twee voor elk is al meer dan genoeg want het waren grote en we eten dat voor toetje. De rest aten Kevin ,dochterlief en de zoon en de zoon man er ook mee voor Cedric.

Gepost door: magda | 24-05-13

Mensen kinderen, wat heb jij een fraaie piano in huis. Doe mij daar ook maar een van. En van die pannenkoeken mag je me zelfs meerdere exemplaren doen. Liefst met echte boter. En goed veel aardbeienjam.

Gepost door: Benjamín | 24-05-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,jammer genoeg speel ik geen piano. De oudste zoon speelde en speelt nog piano. Maar nu op een vleugelpiano.Ik kan je er geen geven, ik heb maar één piano. Maar wanneer ik die ooit wegdoe zal ik aan je denken!!
Als je pannenkoeken wil dan kom je het maar af! Ik bak dat graag en aardbeienjam maak ik ook zelf( en die is erg lekker al zeg ik het zelf) en ...ik eet enkel goeie boter.

Gepost door: magda | 24-05-13

pannenkoeken..daar is het nu echt het weer voor Magda

Sébastien heeft vele talenten, maar dat blind spelen verwondert me wel..

fijne dag

Gepost door: willy | 24-05-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, het zou de tijd van ijsjes moeten zijn ,maar warme pannenkoeken zijn nu wel lekkerder!
Die blinddoek( eigenlijk het doek dat op de toetsen ligt als je de klep dichtdoet) ,tja hoe hij daar bijkomt weet ik ook niet. Misschien iemand geblinddoekt zien typen?

Gepost door: magda | 24-05-13

mjam, nu heb ik zin in pannekoeken...

prettig weekend!!!

Gepost door: Kim | 24-05-13

Reageren op dit commentaar

@ Kim, ze zijn op ,maar ik wil er wel nog een stapel bakken hoor !

Gepost door: magda | 24-05-13

@ Jammer dat hij geen pianoles wilt volgen. Hij heeft er echt aanleg voor.

Gepost door: magda | 24-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.