25-05-13

We gingen met zijn drieën op stap

regen.JPG 9.06uur vrijdagmorgen . De trein trok zich langzaam in gang. Het regende -wat zeg ik -het stortregende. Ik zag met moeite de contouren van het nieuwe zwembad toen de lange trein naar Tongeren zich in gang zette.  Het water sroomde langs het schuine raam van de dubbeldektrein. Dat beloofde ! Met de trein van Tongeren naar Knokke reed op hetzelfde ogenblik Emmy richting Gent waar we elkaar zouden ontmoeten om verder door te reizen naar Deinze.
Gelukkig regende het daar niet. Maar dat was jammergenoeg maar van korte duur. Ik had de regen meegebracht geloof ik. De hele dag heeft het geregend en bij momenten was het werkelijk aan het stortregenen. Maar dat heeft de pret van drie blogsters niet klein gekregen.

Een impressie van een leuke dag :

We werden in het station opgewacht door An die ons eerst meeloodste  voor een lekker ontbijt. Dat zag er zo uitnodigend uit dat ik vergat al ontbeten te hebben. Daarna trokken we stad en park in. Al was de regen spelbreker en moesten we al eens onder bomen gaan schuilen, toch kon dat de pret niet drukken.
En terecht waren vooral Emmy en ikzelf de babbelgatten zoals je gisteren al kon zien. Precies of ze die "speaker's corner" daar voor ons hadden neergezet.

Reynaert de vos( klik) staat naast de Tolpoort brug  en over de brug kregen we mooie gebouwen te zien zoals het stadhuis en het heraangelegde plein waarin  plavuizen en stenen  de vier seizoen uitbeelden. De foto rechtsonder beeldt de Herfst uit.

 

deinze.jpg 

Een vergane patriciërswoning  ( waar gelukkig een nieuwe bestemming wordt aan gegeven) staat in schril contrast met de arbeiderswoningen die nu worden opgekalefaterd en bewoond worden. Zie ik daar ook een gevel met klimop!! Hoe durven ze, dat is me uitdagen. Ik had veel zin om die van de muur te sleuren,hihihi!

deinze1.jpg

We liepen tussen de zuilen door de verloederde patriciërswoning en zagen er een mooie tuin . Een slotgrachtje? Een ijzeren afsluiting die betere dagen heeft gekend en een romantisch bruggetje . Maar we wandelden verder en verlieten dit mooi stukje paradijs dat er nu maar waterachtig bij lag.
We liepen de trap op terug naar de bewoonde wereld...

deinze3.jpg

 

Maar vooraleer we verder wandelen : ik vergeet te vertellen dat we  -om de regen wat te ontvluchten en met de hoop dat het zou ophouden met regenen -naar een leuk adresje gingen dat An had uitgekozen . We dronken er een aperitiefje en aten een kleinigheid en ondertussen hing ik mijn jas over een stoel te drogen en mijn schoenen zette ik er maar bij. De haard brandde zo lekker . En weet je,toen we opstapten waren jas en schoenen mooi droog (en lekker warm). Ik had best me eventjes languit willen leggen op die zetel naast de haard zo lekker warm was het er. In het toilet keken oma en opa in hun jonge jaren toe of we mooi onze handjes wasten nadat we uit hun huisje kwamen.

deinze2.jpg

En met nieuwe energie trokken we naar het Provinciaal Domein  De Brielmeersen. Ik wist niet wat ik me precies mocht voorstellen van dit domein. In elk geval overtrof het mijn verwachtingen en daar kon de regen niets aan veranderen. Zelfs de dieren trokken zich weinig aan van de regen.
Het bos geurde naar nattigheid en op het onderste beeld links zie je geen bloesems maar een veld vol madeliefjes. Prachtig om zien. En An trok haar regenkapje nog een beetje verder over haar gezicht terwijl Emmy haar regenkapje boven op haar muts trok. We verloren er de lach niet bij!

deinze4.jpg

Kudden rustig grazende schapen, een bijenhotel, een ooievaar die klepperend een wandelingetje deed . Liever niet te dicht komen want het vrouwtje was aan het broeden. Ook maar uit de buurt blijven van een wandelend echtpaar Canadese ganzen met hun kleintjes.

deinze5.jpg

Dan was er nog de kruidentuin , de nesten van de ooievaars en nog veel meer . De tearoom ter plaatse met een hele grote speeltuin was niet open en we hadden wel trek in een vieruurtje.
An bracht ons naar het koffiehuis "de suikerpot" gelegen in een mooi gebouw. En wil je zien wat we daar gesnoeperd hebben, dan moet je eens gaan kijken bij Emmy, want de batterij van mijn nikonnetje had het begeven ( ik vreesde voor waterschade maar vandaag lijkt alles oké).

deinze6.JPG

We hadden nog een plaatselijk Museum willen bezoeken, maar ja het was jammergenoeg tijd om de terugreis aan te vatten. Uitgezwaaid door An en met de belofte dat we elkaar vlug terugzien, treinden Emmy en ik naar Gent en daar namen we elk een trein "Tongeren -Knokke" ( en omgekeerd ). Zij richting Brussel en ik richting Knokke. Einde van een dag om nooit te vergeten :  door de gezellige sfeer en door de regen,die deze dag  nog specialer maakte

Commentaren

heel mooi verslag Magda
dat museum kunnen we eens doen als de zon schijnt haha
gelukkig niks aan de hand met je fototoestel
de vesting van Sluis of een bezoekje aan Brussel, het komt er zeker aan :-)

Gepost door: fotorantje | 25-05-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, we doen ze alletwee die bezoekjes,hihi!Ik vreesde even voor de batterij omdat er toch een paar foto's bij waren waar er duidelijk een vochtige plek op was. Gelukkig niks aan de hand. Goed idee om bij zonnig weer dat museum eens te bezoeken,hahaha!Ik hoop dat dat deze dag niet te vermoeiend voor je was! groetjes.

Gepost door: magda | 25-05-13

Spijtig dat het weer niet meezat maar zoals je zegt, ook dat was iets bijzonders om niet te vergeten :-) Mooie uitstap hebben jullie er van gemaakt!
Mijn reactie op vorig postje is ergens gaan vliegen :-( Hopelijk lukt het nu wel.

Gepost door: bea | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, het weer heeft ons niet verhinderd om te genieten van elkaars gezelschap en van de wandeling.

Gepost door: magda | 27-05-13

Vakanties en uitstapjes met heel slecht weer blijven het beste in het geheugen hangen..en zoals ik bij de andere twee dames ook al schreef: in goed gezelschap maakt het weer uiteindelijk niet zo heel veel uit hè. Het is aan de foto's af te zien dat jullie je sowieso héél goed vermaakt hebben! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, inderdaad we hebben ons héél goed geamuseerd en dat telt . Het weer is bijkomstig dan. Al hebben we een mooie wandeling gemaakt en hebben we genoten van alles waar Antje ons heen sleepte !

Gepost door: magda | 27-05-13

Magda, ik wist niet eens dat het zo schoon was in onze stad.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 27-05-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , jaja je bent je eigen stad zo gewoon dat je het eens door de ogen van een buitenstaander moet bekijken!

Gepost door: magda | 27-05-13

Jammer dat je geen foto toont van de stenen en plavuizen die de lente uitbeelden. Als het de Belgische lente betreft, zal daar vermoedelijk heel veel grijs en weinig fleur te zien zijn.

Gepost door: Benjamín | 27-05-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , dat had ik wèl willen doen ,maar de regen was spelbreker en ik moest toch een beetje opletten voor de camera. Maar een stukje van " de lente" kun je zien op de bovenste collage foto linksboven waar je een beetje groene vlakken ziet.

Gepost door: magda | 27-05-13

Ik bedoel de tweede collage !

Gepost door: magda | 27-05-13

De commentaren zijn gesloten.