02-06-13

Parel van de Kempen

Enkele zonnige beelden van Westerlo toen ik vrijdag met de trein naar ginder reed. Vriendin N die ginder woont had de asperges al gehaald en dus hadden mijn medereizigster en ik alle tijd om  in de omgeving te wandelen. Eerst brachten we de schaapjes een bezoek en speciaal het lammetje dat N. met de papfles heeft grootgebracht . Mama schaap had drie lammetjes en eentje geraakte ondervoed. Ze kwamen allemaal even kijken of er iets te verkrijgen viel. 

Westerlo.jpg

Daarna trokken we naar het bos gelegen tegenover haar woning. Een heerlijk bos  en zeker met het zonnige weer dat we die dag hadden. Het rook zoals een bos kan ruiken, overal bloeiende brem ,bruggetjes, smalle paadjes vol met afgevallen bladeren en dan weer zanderige paadjes . Geen donker dicht begroeid bos want overal kwam er zonlicht door.

westerlo1.jpg

Overal kleine paddestoelen die tussen rottend hout boven kwamen, wilde margrieten, hopen kleine dennen appeltjes  en hier en daar kleine afsluitingen die op het eerste zicht geen enkel nut hadden.

Westerlo2.jpg

De processierups is blijkbaar in de buurt en op de verwittigingsborden staat wat je zeker niet mag doen. Toen stonden we op een immens plein midden de bossen. Dit bleek een overblijfsel te zijn van wereldoorlog twee .De omgeving wordt ook Engels Kamp genoemd. Opvallend zijn de grote vierkante betonnen waterputten die er op verschillend plaatsen zijn, bedoeld om bij brand vlug water bij de hand te hebben. Recent zijn er eerder primitieve omheiningen rond gezet.

Westerlo3.jpg

Dit stukje natuur noemt Teunenberg en ligt grotendeels op het grondgebied van Olen. Het was vroeger een militair domein dat door Natuur en Bos teruggegeven werd aan de natuur door afbraak van loodsen en allerlei gebouwtjes die er stonden en het opbreken van beton van de oude parkings .

Westerlo4.JPG

Westerlo5.JPG

Westerlo6.JPG

Westerlo7.JPG

22:28 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (14) | Tags: aspergen, kempen, bos, schapen |

Commentaren

Hallo Magdake,

Je hebt er weer van genoten zo te lezen!
En het was dan ook nog goed weer dan gaat alles ook veel beter he!
Wens je nog een gezellige avond!
Lieve avondgroetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 02-06-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, ik ben altijd erg graag naar Limburg gegaan en sedert mijn Limburgse vriendin( die haar studies in de Vlaanders deed)overleden is geraak ik er niet meer. Een West Vlaamse schoolvriendin woont in de Kempen en zij nodigt me nu al een paar jaar uit om tot bij haar te komen in de asperge tijd.Zo heb ik toch het gevoel weer eens in deze streek te zijn . We hadden geluk want het was die dag daar erg warm. Ik was vanuit het koude West Vlaanderen vertrokken ( en 's avonds was het er nog koud)en het verschil was groot. Slaap lekker en morgen hopelijk opnieuw een zonnige dag.

Gepost door: magda | 02-06-13

mooi bos met zelfs wat geschiedenis
en die lammekes zo schattig!

Gepost door: fotorantje | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, het was er zo mooi . Ik heb ervan genoten. Helemaal anders dan een bos in onze streek. Heide grond en dus zanderiger.

Gepost door: magda | 03-06-13

Een mooie uitstap Magda, jullie hebben een leuke wandeling gemaakt. Ik ken de streek en er is regelmatig wat te beleven.
Fijne maandag, groetjes

Gepost door: Chris | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje ,ik geniet er enorm van om in deze streek terug te komen.En het mooie weer versterkte dit gevoel nog meer.

Gepost door: magda | 03-06-13

Mooi daar, alhoewel, die waterputten kunnen gevaarlijk zijn voor spelende kinderen, of dieren

Gepost door: roysfoto | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

@Roy , ik vind dat ook ,maar kinderen zullen er wel niet spelen want het is er nogal afgelegen.En de putten staan ook niet meer boordevol.

Gepost door: magda | 03-06-13

Ja..dat was de vrijdag van de trouw van m'n neef hè..topen was het echt wel eventjes een heel mooie dag!
Prachtige omgeving daar..ik ken vooral de Nederlandse Kempen, daar wandelde ik al eens, maar dat zal niet veel verschillen..de natuur kent geen grenzen hè..heel mooi afwisselend bos- en heidegebied.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, komende van de kust en het polderlandschap is deze streek voor mij enorm genieten.Het warme en zonnige weer maakte het nog eens zo mooi.

Gepost door: magda | 03-06-13

waterputten in een bos.. zoiets verwacht je niet..

en je collages zijn schitterend Magda

groeten

Gepost door: willy | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

@Willy , er waren verschillende grote waterputten. Maar die waterputten waren voorzorgsmaatregelen wanneer er brand op deze heidegrond zou ontstaan. Voorzienig waren ze wel.'t Zal ook wel nodig geweest zijn als je bedenkt dat er veel legermateriaal en wapens en munitie aanwezig waren

Gepost door: magda | 03-06-13

Prachtige landelijke natuurfoto's heb je gemaakt, Magda, daar in de stille kempen.

Gepost door: Fluwijn | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,het was er zo mooi en ik bleef maar beeldjes schieten. Bij een collage verlies je veel van de schoonheid van een foto maar toch vind ik dat ze nog een beetje van de sfeer meegeven. Bos , hei en overweldig bloeiende brem en een stralende zon. Meer moet je niet hebben om van een geslaagde uitstap te spreken.

Gepost door: magda | 05-06-13

De commentaren zijn gesloten.