03-06-13

Rommelmarkt

 

Gisteren was het zonnig en er was rommelmarkt in Sluis. Dus de fiets uit de stal gehaald en na de middag fietste ik samen met een vriendenpaar naar de rommelmarkt. Eerst had ik bij hen konijn met appelmoes gegeten en al had ik veel zin om op hun terras wat na te genieten met een koffietje als dessert werd er toch gekozen om de benen eens te strekken ,want het kon wel eens de enige mooie dag zijn.
We kwamen Sluis binnen langs het kanaal en parkeerden onze fietsen in de berm. We zagen aan de andere kant van het kanaal de kleurige luifeltjes van de kraampjes.

 

sluis.JPG

sluis5.jpg

We liepen aan de ene kant van het kanaal al de stalletjes langs om terug te keren aan de andere kant van het kanaal .

sluis1.JPG

De ooievaar in zijn nest hoog op een boomstam stoorde zich niet aan de drukte . Jongeren fietsten liever op het kanaal met een waterfiets! En de vele wandelaars kuierden langs de stalletjes met de meest diverse spullen...

sluis2.jpg

...potten en pannen uit ver vervlogen tijden, oude zakhorloges, maskers, geweiën, schattige handgemaakte poppenkleren( de mevrouw van het kraampje voelde zich vereerd dat ik er een foto van maakte). Een bak met allemaal verschillende kopjes. Dat deed me terugdenken aan tante Regina .Wanneer je bij haar koffie dronk en ze wilde je lege kopje bijvullen dan nam ze enkel de kopjes mee en vulde die in de keuken  en kwam dan de kopjes terugplaatsen op het schoteltje met dezelfde tekening. De grijs gespikkelde emailpotten  dateren ook uit mijn kindertijd. De mevrouw die ze aanbood had ze allemaal jarenlang verzameld en wilde ze nu van de hand doen. De lusters blijken weer hot te zijn, ik heb verschillende jonge mensen met dergelijke luster -netjes in noppenfolie gewikkeld -zien rondlopen.

sluis3.jpg

Sluis was overrompeld want je kon nergens nog je auto kwijt, alleen de talrijke moto's hadden zich op ieder mogelijk plekje geparkeerd, zelfs midden op een rotonde. Je moest oppassen om niet over een geparkeerde fiets te vallen. De bonnenstad was zelfs afgesloten voor alle verkeer.
Zocht je een kabel voor je gsm,of een ander apparaat...bergen lagen er te koop !(foto midden rechts)

sluis4.jpg


Het meest opvallende vond ik deze kussens ,lampekappen, poefs...gemaakt van dekens. Echt mooi . " Een uit de hand gelopen hobby" zei de mevrouw die ze gemaakt heeft.  Inderdaad aan de hoeveelheid te zien .
En het stalletje met al die pins. Een ongelooflijke hoeveelheid werd er aangeboden. Ik heb als kind meegemaakt dat een oom een hele wand in zijn woning volgeprikt had met dergelijke pins.

sluis6.jpg

Toen kwamen we aan de andere kant van het bruggetje en staken over om met onze fiets terug huiswaarts te keren. Het was een genietersdag met ene sralende zon ,en de tamelijk frissen wind namen we er graag bij.

sluis7.JPG

 

22:44 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (16) | Tags: rommelmarkt, sluis, fietsen, vrienden |

Commentaren

zo druk zeg
wel heel origineel die kussens van dekens

Gepost door: fotorantje | 03-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje het was wel druk, maar langs de standjes viel dat erg mee. Langs weerszijden van het kanaal stonden ze en dat is een heel eind. Ook was het daar niet zo warm, frisse wind vlak bij het water. Het was vooral de binnenstad die overvol zat ,geen enkel terrasje meer vrij. Alle parkings toonden " vol".

Gepost door: magda | 04-06-13

dat was een dagje dat er wel mag zijn, zo tussen de gezellige drukte van een rommelmarkt langs het kanaal

Gepost door: merel | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Merel ,ik geloof dat iedereen vooral genoot dat het zonnig weer was ,hihi! Langs het water slenteren was fijn ,niet drummen wel veel volk. In het stadje was het op de koppen lopen.

Gepost door: magda | 04-06-13

Ach zut! Als ik dat geweten had, was ik waarschijnlijk niet in Damme blijven hangen.

Gepost door: Benjamín | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, maar Damme zal ook wel gezellig geweest zijn op zo'n mooie zonnige dag!

Gepost door: magda | 04-06-13

Jee..dat is echt wel een flinke rommelmarkt hè! Dat dat mensen aantrekt lijkt me logisch..en dan was het ook nog eens zulk prachtig weer..er zal goed verkocht zijn door de standhouders!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dat weer was zeker een pluspunt. en langs het water waar de stalletjes stonden was het niet koppen lopen ,wat wel het geval was in het stadje zelf (daar was geen rommelmarkt).Een rommelmarkt in Nederland ( al is Sluis half Belgisch van mentaliteit) is toch anders dan in Belgie zelf. Ik heb er echt van genoten en de standhouders maken gemakkelijker dan in België een vrijblijvend babbeltje. Zo kwam deze curieuseneus veel te weten.

Gepost door: magda | 04-06-13

de parkings vol in Sluis op een gewone werkdag..

ik hou wel van een gezellige drukte, zeker in Sluis..

en zo'n rommelmarkt laat ik ook niet links liggen..

groeten

Gepost door: willy | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, de rommelmarkt was wel op zondag! Het weer was ideaal voor Sluis. De wind was koel en kwam uit zee. Niet echt zeedijk-wandelweer. Geen verkeer in het stadje toegelaten ,dus het rijk was aan de wandelaars.

Gepost door: magda | 04-06-13

Wat een gezellige drukte! Altijd leuk om die kraampjes en hun soms rariteiten te bekijken. Merkbaar aan het volk dat het goed weer was, iedereen wou er blijkbaar zijn :-)

Gepost door: bea | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, zon en wind en vooral droog weer dan loopt Sluis tegen een uur of twee overvol! Boodschappen in Sluis doe ik in de voormiddag ,want het is er altijd veel te druk in de namiddag bij dergelijk weer.

Gepost door: magda | 04-06-13

sluis lang geleden dat ik was ,ze hadden wel mooi weer

Gepost door: sloeber | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber ,je moet eens een dagje uittrekken om naar Sluis te gaan.Altijd de moeite waard en je bent er eens mee in het "buitenland". Vanuit Brugge rijdt er rechtstreeks een bus naar Sluis!

Gepost door: magda | 04-06-13

Gezellige drukte tussen kleurige en fleurige kraampjes. Zoiets kan mij ook wel bekoren. Zeker als het zonnetje schijnt.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,het was ideaal weer om daar rond te slenteren. Al klaagden de standhouders dat de wind koud was om daar een hele dag te zitten. Tja zij hebben er voor gekozen hé!

Gepost door: magda | 04-06-13

De commentaren zijn gesloten.