04-06-13

Koffiepauze

Als je op stap bent is het altijd leuk om halverwege een stop te houden om een kop koffie of thee te drinken. Liefst dan ook nog met iets zoets erbij. Ik hoor dat elke keer als we met de senioren weggaan :  " en dan gaan we een koffietje drinken". Al bestellen ze dan een glas wijn of een biertje. Zelfs als ik in mijn eentje ga fietsen heb ik altijd een flesje drinken en wat snoep mee om halverwege een stop te houden. Ik durf best een café of tearoom binnengaan maar dikwijls is er in velden en wegen geen zo'n drinkplaats te bespeuren .

Zondag fietsten we naar Sluis en vooraf zei mijn vriendin al " en daar gaan we een koffietje drinken". Weet je wat ze heeft "gedronken": een supergroot vanille ijs met een berg verse aardbeien en een halve spuitbus slagroom er bovenop! Ze wil dan vermageren want ze heeft een te dik gat ( en dat is nog waar ook ,hahaha).
Haar man bestelde niet zomaar een koffietje maar een Irish koffie!

Ik wilde niet achterblijven en bestelde een verwenkoffie .De koffie verving ik door een kannetje thee en ze brachten een groot bord met versnaperingen. Een bolletje vanille ijs, een stukje broodpudding met een toef slagroom, een chocomousse , een mousse van aardbeien , een crème brulée en een stukje javanais. O en bij de thee nog een koekje.
Ik heb die avond thuis niet meer gegeten!!

koffie2.JPG

 koffie1.JPG

koffie.JPG

 

 

Commentaren

na zo'n superdeluxe ijscoupe zou ik niet meer eten, maar op een verwenbord zijn het kleine dingskes en dan zou ik s avonds thuis wel nog een soepje kunnen drinken :-)

Gepost door: fotorantje | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik heb juist nog een glas karnemelk gedronken want het waren nu niet allemaal zo'n luchtige versnaperingen hé! En op de foto ziet het er allemaal aan de kleine kant uit en dat was het niet. Ik vond het een beetje te veel en de prijs was ook véél. Ze kennen er wat van in Sluis. Goed voor één keer. ;-)

Gepost door: magda | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

Zo een verwenkoffie heerlijk, dat staat bij mij ook altijd op de verlang lijst

Gepost door: liliane | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik vind het een fijne formule , en overal is het anders maar ze doen overal wel hun best om origineel uit de hoek te komen.

Gepost door: magda | 05-06-13

Duidelijk het bewijs dat Sluis gewoon half Belgisch is..verwenkoffie is voor mij iets echt van bij júllie hoor..heb dat hier eigenlijk nog nooit ergens op de kaart zien staan! :-)
Enne..gewoon een kopje koffie of thee met een stukje appeltaart..dat kan óók hoor..dat doen wij 'sobere' Hollanders meestál! :-PPP
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ,je kunt altijd een gewoon kopje koffie of thee bestellen ,maar het is toch leuk als je verwend wordt met een bord vol verrassingen. Die verwen formule vindt je van langsom meer . En wat Sluis betreft inderdaad ,neem de Belgen weg en er is geen leven meer in de brouwerij, hahaha!

Gepost door: magda | 05-06-13

Aha..maar 'we gaan koffie drinken' is voor ons tijdens het wandelen meer een synoniem voor 'we nemen een pauze' ..en als je je dan zo vol gaat zitten laden komen we niet meer aan de finish! :-P

Gepost door: mizzD | 05-06-13

@Mizzy, we hadden bij die koffiepauze" krachten" opgedaan en het wandelen ging nòg beter ,hahaha! Het tempo deed hier niks terzake, we geraakten uiteindelijk toch bij onze fietsen.

Gepost door: magda | 05-06-13

alhoewel de allereerste koffieverwen die ik ooit zag jaren geleden was in Sluis, toen had ik er nog nergens anders gezien

Gepost door: fotorantje | 06-06-13

Antje de allereerste verwen koffie (maar ze noemden het toen koffie complet)) kreeg ik in een mooie tearoom in Brugge en dat is lang geleden. Toen gingen opa en ik dikwijls in Brugge wandelen( de drukte van de kust op zondag achter ons latend) en na de wandeling gingen we koffie complet drinken. Altijd opnieuw een verrassing want het was nooit hetzelfde wat je erbij kreeg.

Gepost door: magda | 07-06-13

Hm, ik ga nooit met jou iets drinken hoor, als je mijn gat en mijn consumptie gaat beoordelen.

:-D

En die verwenkoffie heeft niets met Belgisch of Nederlands te zien, het is volgens mij eerder een gebruik aan de kust.

In het binnenland krijg je "zomaar" iets toe bij een gewone koffie en dat kan ook een miniglaasje van iets zijn.

Gepost door: ms | 05-06-13

Reageren op dit commentaar

@Mske ,maar als de vriendin nu zelf zegt dat ze een dik gat heeft ,ik heb dat niet gezegd hé! hahaha. Het voornaamste is dat ze ervan genoten heeft!


Ik denk niet dat dat je enkel aan de kust een verwenkoffie/thee kunt bestellen ,want toen ik in Deinze op bezoek was, bestelden we ook een verwenkoffie/thee.
En het was daar ook super.

Gepost door: magda | 05-06-13

Een mens moet zichzelf af en toe eens verwennen, Magda. Dat hoort bij de geneugten des levens.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 05-06-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, dat is gesproken , ik wil zo lang mogelijk genieten van de geneugten van het leven! Het kan plots gedaan zijn en daar wil ik niet aan denken. Dus genieten maar.

Gepost door: magda | 05-06-13

Ik zoek me tijdens het fietsen soms ook het lazarus naar lafenis, maar de drenkplaatsen zijn inderdaad dun gezaaid. Na het soort verwenkoffie (thee) dat jou te beurt viel, zou ik echter met geen mogelijkheid nog op mijn fiets kunnen klimmen.

Gepost door: Benjamín | 05-06-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,dat viel nogal mee ,want we waren nog maar halverwege de rommelmarkt wandeling en tegen dat we aan de fietsen kwamen was het al verteerd! Klim jij op je fiets? Ik spring op mijn fiets ;-)

Gepost door: magda | 06-06-13

Hier is de koffie weggevallen en wordt er gezegd: en nu gaan we iets drinken. Dat geeft al minder risico op commentaar als er geen koffie's worden besteld :-)
Magda, na zo een fietstocht kan het lichaam best wat suikers gebruiken. Jullie hebben de ideale keuze gemaakt en uw vriendin hield wel rekening met haar poep: verse aardbeien, gezond en fijn voor de lijn :-)

Gepost door: bea | 05-06-13

Reageren op dit commentaar

@Bea , dat zal ze graag horen .Dus in het vervolg reuzegrote ijsjes als er maar vers fruit bijligt, hahaha!

Gepost door: magda | 07-06-13

en of je gelijk hebt Magda

carpe diem..

groeten

Gepost door: willy | 05-06-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, carpe diem is ook mijn devies .Kijk maar links boven mijn blog!

Gepost door: magda | 06-06-13

De commentaren zijn gesloten.