05-06-13

Werken in de tuin.

 

tuinwerken.jpg

 

Een stralende dag vandaag. Op een beschermd plaatsje kon je zitten/liggen zonnen. In de schaduw was het frisjes. De wind blijft kil, er wordt wel zachter weer voorspeld. Maar ik zou nog liever zien dat de mensen die in overstroomde gebieden wonen beter weer krijgen.
 Ik heb korte tijd liggen zonnen. Maar als ik zo tussen mijn wimpers naar de tuin keek, kriebelde het om er eens in te vliegen. Er was nog zoveel te doen en je weet maar nooit dat het morgen niet zo'n mooi weer wordt.

Zondagvoormiddag - je leest goed- is Michel afgekomen en heeft de dakgoten uitgeveegd  en constateerde dat er dakpannen verschoven waren. Je kon het enkel zien als je op een ladder stond. Dan heb ik een paar maanden geleden bij een erge stormnacht toch goed gehoord. Het was alsof al de pannen van het huis van het dak roetsjten. Maar ik zag niets abnormaals en vond ook geen pannen op het terras. Nu blijkt dat een hele rij pannen naar beneden was gezakt. Gelukkig zonder schade. Daarna heeft hij rondom het huis de terrassen gesproeid tegen het onkruid.
Toen was het middag en ben ik vertrokken om konijn met appelmoes te eten en daarna naar Sluis te fietsen .Herinner je het nog ;-)

Gisteren was het ook mooi weer maar ik mocht mijn dag verknoeien met een bezoekje aan de notaris. De ontvanger had weer iets pietlutttigs gevonden dat ik moest bewijzen. Gelukkig kreeg ik medewerking van de bank die voor de opzoekingen een gunstprijs heeft gevraagd (als uitloper van het dossier nalatenschap). De ontvanger ving weeral bot. Gaat hij blijven zoeken tot hij iets vindt ?  De volgende keer stap ik echt naar zijn kantoor. Diep ademen en relaxen...

Terug naar zondag...Weer twee werkjes die ik kon afstrepen op het lijstje van werkjes die moeten gedaan worden. Vandaag heb ik de buxus haagjes bijgeknipt en nog een stuk van het terras achteraan bewerkt met javelwater. Verleden jaar is het niet gedaan en dat wreekt zich nu. Alles is toen blijven liggen door de toestand met opa.
Ik ben nog bijlange niet klaar maar de voorkant van de tuin ligt er nu toch netjes bij. Kevin was hier en heeft geholpen om al het tuinafval naar het recyclage park te voeren en het leeggoed naar de glasbol.
Ik ben tevreden van mijn dag. Het lijstje wat er te doen valt wordt al overzichtelijker.

 

22:27 Gepost in tuin | Commentaren (6) | Tags: tuin, snoeien, tuinwerken |

Commentaren

een tuin onderhouden is veel werk Magda, maar t is dan ook genieten na gedane arbeid, nu kan je lekker zonnen hé

Gepost door: fotorantje | 06-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, het weer is de oorzaak dat alles veel later gebeurt in de tuin. Bedrijvigheid alom in de omgeving met af en aan rijdende aanhangwagens vol tuinafval! Als het weer zo blijft dan zullen we al vlug de geuren van bbq's opsnuiven. Iedereen leeft dan in zijn tuin ! En dat gaan wij ook doen.

Gepost door: magda | 06-06-13

Ik heb alleen aan de voortuin een kleine ligusterhaag die ik moet scheren (of knippen eigenlijk, ik heb geen elektrische schaar, knip nog ouderwets met een handschaar..en dat moet inderdáád nu ongeveer gaan gebeuren hehe)..ben ik heel blij om dat ik dat verder niet heb..vind het knippen wel een leuke klus, maar de rommel opruimen daarna niet..! :-)
Maar ik heb dan ook nooit hulp bij dat klusje. ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-06-13

Reageren op dit commentaar

@ Mizzy, de laurierhaag scheren doe ik al enkele jaren niet meer zelf. Er is voor alles een tijd. Op een ladder staan met een heggeschaar doe ik niet meer. Is werkelijk zwaar werk. Maar gezien de winter lang duurde zal het toch juli worden eer de klusjesman aan dat werk begint. De haag loopt nu pas echt uit.
Samen met de klusjesman halen we stilletjesaan de eindmeet. Bijna een jaar lang is er enkel het hoogstnodige gedaan in de tuin en dat wreekt zich nu. Maar straks is het nog enekel genieten van een tuin die weer op orde gaat liggen!( als het weer het volhoudt zoals het de laatste dagen is)

Gepost door: magda | 06-06-13

Reageren op dit commentaar

Magda je bent zo flinke madam die alles kan. Ik moet dikwijls naar u opkijken, jij weet alles of toch veel, en je kunt alles.
Bedank voor u steun op mijn blog, dat doe mij echt veel deugd. Jeske was ook zo blij dat je dat zo schreef.
Groetjes en dikke knuf xxx
Adriën en Jeske

Gepost door: Adriën | 06-06-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën, oei ik krijg rode wangen van zoveel lof. Zorg maar dat jullie het allebei goed doen hoor!

Gepost door: magda | 06-06-13

De commentaren zijn gesloten.