08-06-13

zonnige dag maar veel wind

Ik was gisterenavond te moe om nog een blogpost af te werken. Ik was de hele dag in de buitenlucht.
'Morgens in het zonnetje ontbijten en mijn krantje lezen en dan het huishouden op orde brengen. 's Middags samen met zoon en Michel op het terras eten.
Daarna in de tuin bezig zijn en in de late namiddag de strijk gedaan op het terras. Tegen het nieuws van 19 uur ging ik binnen en toen kreeg ik de spreekwoordelijke klop.

In het zonnetje was het heerlijk, maar in de schaduw viel het tegen. De wind had nog een koude ondertoon en daarenboven was er veel wind.

Michel was tegen de middag afgekomen. Hij zou aan de oprit een paar rijtjes stenen bijleggen. Een grote pot met een hostaplant in stond wat verloren tegen de laurierhaag en dit hoekje was altijd rommelig door overgewaaide bladeren en door onkruid.

We zijn samen stenen van 15 op 15cm gaan kopen bij de Hubo. Je ziet ze nog  niet zo goed op de foto omdat er zanderige grond over gestrooid ligt. De pot staat daar nu echt mooi te wezen.

Zelf heb ik de uitgebloeide voorjaarsbloemen verwijderd en het loof van de uitgebloeide boshyacinten verzameld. Van dat laatste was er een heel pak want die vermeerderen zich ongegeneerd . Wel mooi als die allemaal terzelfdertijd bloeien. Een klein Hallerbosje van blauwe bloemen heb ik dan. Op de vrijgekomen plekken heb ik  aarde van de  composthoop gestrooid. 
Sjonge wat ligt de border er nu netjes bij. Michel reed het gras af en alle afval en takken van vorig snoeiwerk werden verzameld en naar het recyclagepark gevoerd.

Strijken op het terras gaat nog eens zo vlug dan wanneer ik het boven doe op  de grote strijkplank. Dus gewapend met het kleine strijkplankje van Ikea deed ik mijn strijk op het terras en toen ik klaar was met strijken was het tijd om naar binnen te gaan want het werd  erg fris.

Ook tijd om de twee konijnen en de vier kippen van de buurtjes eten te geven en er een babbeltje mee te slaan omdat ze zich niet te eenzaam zouden voelen zonder hun baasjes,hihi!

hosta.JPG

 

De hosta komt  mooi tot zijn recht op de rode steentjes.

pioenen.JPG

De ouderwetse pioenen kennen hun hoogtepunt en staan in het middelpunt nu de voorjaarsbloeiers opgeruimd zijn.

bloesemboom.jpg

Bij de buurtjes staat er een pracht van een boom met paarse bloemen. Op de foto lijken ze roze maar het is wel paars. De bloemen lijken op de  bloemen van de brem. Geen idee welke boom het kan zijn. Ik ga het eens vragen als ze terug zijn.

konijn.JPG

Maar de twee konijnen zaten al op wacht om een worteltje te krijgen. Ik had ook nog eens extra mijn best gedaan om paardenbloemen te verzamelen. Droogvoer hadden ze nog genoeg.

konijn1.JPG

Terwijl  bruine langoor afwachtend bleef zitten,stoorde flappy langoor zich niet aan mij en begon al seffens aan het worteltje te knabbelen. Die laat zich ook gemakkelijk aaien.

kippen.JPG

De kippen overvallen me elke keer ik in de ren kom , zodat ik bijna  geen voet kan verzetten tot ik mijn emmertje keukenafval heb leeggegooid. Ik vertelde het eerder al, ze gaan met hun vleugels opgetrokken zitten om eerst een aaike te krijgen. Gekke beesten toch.

Wat ik daarna gedaan heb...voetbal gekeken ;op TV -))

 

 

weekend.jpg
Ik vertrek straks voor een weekendje Westkust !
Tot maandag.

 

 

 

 

10:54 Gepost in tuin | Commentaren (18) | Tags: tuin, konijnen, kippen, michel |

Commentaren

Een tuin om van te genieten en gekke beestjes bij de buren. Wat kan de prille zomer leuk zijn.
Net zoals jij en alle andere Belgen heb ik ook naar de voetbal gekeken.
Veel plezier aan de Westkust !

Gepost door: Fluwijn | 08-06-13

Reageren op dit commentaar

@ Fluwijn ,ik doe mijn best om te genieten van de prille zomer maar het is en blijft toch altijd te fris. Gelukkig hadden we nog het voetbal -grinnik-om van te genieten

Gepost door: magda | 09-06-13

hier geen voetbal
maar ik was ook moe s avonds, niet van zoveel te werken als jij
maar van een uitstap
prettig weekend!

Gepost door: fotorantje | 08-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,van een uitstap kun je soms nog meer moe zijn dan van te werken!!

Gepost door: magda | 09-06-13

geniet van je weekendje , misschien haal je ook wat herinneringen op daar aan de westkust zoals in mijn woordjes 'schootgolf van de zee'

Gepost door: merel | 08-06-13

Reageren op dit commentaar

@ Merel ,en of we herinneringen opgehaald hebben in de Westhoek. Ik heb iemand terug gezien die ik sedert 1986 niet meer in levende lijve had gezien!!!Ik kom seffens eens tot bij jou.

Gepost door: magda | 09-06-13

Ik dacht eerst dat die 'paarse' boom een jacaranda was, maar dat is vermoedelijk fout. Wie zorgt er voor de kippen en de konijnen als jij ook weg bent?

Gepost door: Benjamín | 09-06-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ondertussen weet ik van buurtje dat het een Judas boom is. Judas zou zich aan deze boom hebben verhangen . De bloemen zijn roze maar dan is het wel een dieproze gaande naar paars.(Verkleuring naargelang de bloei vordert). Zo'n sierlijk boompje met zo'n mooie bloesems wil ik ook wel in mijn tuin.
O maar ik ben nooit lang van huis weg en het is tijdelijk dat buurtjes telkens een halve week in de Vlaamse Ardennen verblijven waar ze momenteel een B&B hebben. Ik kan ze gerust voor twee dagen eten en drinken geven,zoals dit weekend bijvoorbeeld. Ben ik langer weg dan moet de dochter langs komen .Zij komt woont niet in de gemeente maar komt er wel werken.Aan alles wordt gedacht hoor !

Gepost door: magda | 09-06-13

Haha, mijn vrouw wil nu ook een tweetal kippen, en de zoon zal een ren moeten maken...voor het keukenafval, en ondertussen enkele verse eitjes.
Heb al gelezen dat je het moet overdekken met een dakje, omdat het anders vlug gaat stinken...

Gepost door: roysfoto | 09-06-13

Reageren op dit commentaar

@Roy, eerlijk gezegd ,ik had ook altijd graag een paar kippetjes gehad. Met een huishouden heb je al vlug keukenafval en bijvoeren met wat graan is ook niet zo moeilijk.De verse eitjes zijn hier tegenwoordig hèt gesprek . Wat een verschil met een ei van de winkel. En oma mag zo veel als ze kan ...pannenkoeken bakkken,hahaha!Normaal lopen de kippetjes en de twee konijnen vrij rond in haar tuin. Nu ze veel afwezig zijn waagt ze dit niet, vooral omdat er nieuwe buren zijn komen wonen naast haar met twee grote honden! Die liepen in het begin overal in en uit.
De kippen en konijnen wonen samen in een ruim hok en ze kunnen het goed samen vinden zo te zien.

Gepost door: magda | 09-06-13

Mijn pioenen staan nog steeds in knop..maar als het weer zo goed blijft zal dat niet zolang meer duren denk ik.
Dat boompje zou echt wel iets voor jou ook zijn magda..dat is een Canadees judasboompje! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-06-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hé ik zag buurtje deze avond en ze zei me dat het een judasboom is.Nu lees ik hier dat jij die boom herkend had. Een prachtige bloeiende boom . Maar de bloesems zouden roze zijn, dan is het wel een dieproze neigend naar paars en dat zou komen door de duur van de bloei waarbij het roze verkleurd naar een dieper roze en bijna neigt naar paars . Jij bent echt wel een plantenkenner!!
De drie pioenstruiken staan hier op een paar beschermde plekjes en hebben prachtige bloeiende koppen.

Gepost door: magda | 09-06-13

Alles oporde in huis en dan wegwezen ... op weekend!
Geniet ervan, groetjes

Gepost door: Chrisje | 09-06-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, op orde is het hier in de tuin nog niet helemaal. Maar op tijd en stond eens de boeken sluiten doet deugd en de kinderen hadden dit weekend gearrangeerd buitne mijn weten. Ik vertel er deze week wel over.

Gepost door: magda | 09-06-13

ik ben al een paar keer in het Hallerbos geweest, maar volgend jaar ga ik naar Knokke

veel plezier in het westen !

Gepost door: willy | 09-06-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik geef dan een seintje als het blauwe hallerbos in bloei staat ;-)

Gepost door: magda | 09-06-13

De hosta komt goed tot z'n recht met de nieuwe klinkertjes eronder, veel beter dan gewoon aarde en makkelijker ook op gebied van onkruid. Ik wou vragen of je een goed weekend gehad hebt maar dat zal nog wel te lezen zijn vermoed ik ;-)

Gepost door: bea | 10-06-13

Reageren op dit commentaar

@ Bea, ik had een verrassend weekend! Je hoort er zeker over.

Gepost door: magda | 10-06-13

De commentaren zijn gesloten.