10-06-13

Een reis naar de Westhoek

Een paar weken terug vroeg mijn schoondochter om het weekend van 8 en 9 juni vrij te houden. Ik moest beslist eens een weekendje bij hen doorbrengen.  Niet vaag beloven maar écht doen. Zo trok ik zaterdagmiddag naar de Westhoek.

Ik ben in de Westhoek geraakt!
Waar ik er anders in normale omstandigheden een klein uurtje over deed ,deed ik er deze keer keer bijna twee uur over.Toch een hele reis voor slechts 70 km!
Er zijn werken op de autoweg tussen Gistel en Middelkerke. Het verkeer moet er ruim drie kilometer  vòòr de eigenlijke werken stapvoets aanschuiven om uiteindelijk op één baanvak verder te rijden op de autoweg aan de andere kant van de middenberm. Ongelooflijk veel camions stonden stil of schuifelden verder op het eerste baanvak en voor de personenwagens was het  niet beter. Je kon rustig even je benen strekken en  op de middenberm een kijkje nemen naar de akkers met het volop bloeiende maanzaad ook de klaprozen en kamillebloemen kon je bewonderen.

Ik heb in stilstand en voortkruipend een paar foto's gemaakt. Geen perfekte foto's maar wel sfeervol. De snelweg verlaten kon niet eerder dan in Middelkerke dus maakte ik  maar een fotoreportage over het stilstaan en voortkruipen aan ongeveer 10 km per uur.
Eenmaal ter hoogte van Middelkerke kon er weer normaal gereden woren. Geen file en geen opstoppingen meer. Ik heb dan toch even het gaspedaal ingedrukt...

 wegenwerken.jpg

wegenwerken1.jpg

wegenwerken2.jpg

wegenwerken3.jpg

Ik reed niet onmiddellijk naar de zoon en schoondochter, maar had een afspraak met een vroegere stagiaire van op mijn werk . Zij brengt sedert enige tijd de weekends door in Stuivekenskerke en dat is niet zover vanwaar zoon en schoondochter wonen. Hoewel we wel kontakt hebben met elkaar via brief en email , zagen wij elkaar niet meer in levende lijve sedert 1986 !! En nu het er eindelijk van kwam om elkaar terug te zien ging het met anderhalf uur vertraging zijn. Ik kon haar ook niet bereiken want ze had haar gsm nummer niet gegeven en het telefoonummer van haar vriend kende ik niet.
Het was een opluchting bij haar toen ze me zag oprijden en het was precies of we elkaar pas verleden week voor het laatst hadden gezien. Fantastisch toch! Haar vriend had haar gesust met de woorden " ze heeft gezegd dat ze na 15 uur zou komen en het is bijlange nog geen avond". Neen maar het was toch al half vijf geworden. Een rit van twee uur voor amper 70 km.
Omdat ik op een bepaald uur bij zoon en schoondochter moest zijn , kwam het afscheid veel te vlug en achteraf stelde ik vast dat er niet één foto was genomen. Ik moet beslist vlug eens teruggaan!

Maar waarom ik op een bepaald uur bij zoon en schoondochter moest zijn ,dat vertel ik later !

 

21:07 Gepost in vrienden | Commentaren (22) | Tags: kinren, vrienden, westhoek |

Commentaren

Het is wat met al die werken, maar ja het moet ook gebeuren hé . Geduld is een schone deugd vooral als je in een fille beland.;-)

Gepost door: liliane | 10-06-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het is vervelend als je in een file zit en vooral als je dringend moet plassen,en niet eens kunt afslaan naar een pompstation op de autoweg. Wildplassen was de enige oplossing zodra ik uit de file geraakte,hahahaha!

Gepost door: magda | 10-06-13

overal werken momenteel
beste is je inderdaad niet druk in maken en genieten van de eventueel mooie omgeving en fotokes nemen :-)

Gepost door: fotorantje | 10-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, je niet druk maken en een babbeltje slaan met andere chauffeurs. Een Duits gezin achter mij moest naar Duinkerke en hun gps wilde geen andere route aanduiden. 't Zou toch niet helpen want we zaten allemaal muurvast voor en achter!!

Gepost door: magda | 10-06-13

Ergerlijk die files, vooral als je een afspraak hebt op een bepaald uur....en je de persoon niet kan verwittigen dat het later zal worden. Alsof één tegenslag niet genoeg is :-)

Gepost door: bea | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, je kunt nu wel in een file zitten,maar op de autostrade is er geen enkele mogeljkheid om een andere weg in te slaan!!Je moet tot het einde doorrijden.

Gepost door: magda | 11-06-13

zo met foto's nemen heb je je tijd toch om gekregen, het is nu eenmaal niet anders.
benieuwd waarom je op een bepaald uur bij zoon en schoondochter moest zijn.

Gepost door: merel | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Merel waarom ik op een bepaald uur bij zoon en schoondochter moest zijn ,dat lees je in het volgende logje!

Gepost door: magda | 11-06-13

Het is me wat met al die verkeersellende, Magda. Maar na 27 jaar en 2 uren is het je toch gelukt om jouw vriendin terug te zien. Ik denk dat het een erg mooi weerzien was.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,inderdaad na al die jaren konden die twee uurtjes er ook nog bij.Alleen vervelend dat ik ze niet kon verwittigen!

Gepost door: magda | 11-06-13

Ik schik me ook altijd maar in files..lijkt me het beste, je kunt toch niks anders. Van die stresskippen die dan in elk mogelijk gaatje kruipen om maar wat autootjes voor te zijn, daar heb ik toch zó'n hekel aan! Maar zelfs dát kon niet bij jou daar!
Alleen wél vervelend dat je niet kon laten weten dat je later zou zijn..ik heb diverse keren in zo'n situatie gezeten, maar gelukkig had ik wél gsm-nummers!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik hd wel haar telefoonnummer maar niet die van de vriend ( ze hebben een lat relatie en in de weekend is ze bij de vriend) Nu heb ik haar huistelefoon, haar gsmnummer en de telefoon van de vriend,hihi!

Gepost door: magda | 11-06-13

In de file staan lijkt me nog altijd beter dan een klap van een van die molens krijgen. Ik ben altijd een beetje huiverachtig als ik zulke toestellen passeer.

Gepost door: Benjamín | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin,kom-kom die windmolens staan ver van de autoweg hoor en ik kan me echt niet inbeelden dat je zo'n bangscheet zou zijn ;-)

Gepost door: magda | 11-06-13

Magda goede middag...

jaja...ge weet wel wanneer ge vertrekt, maar niet wanneer ge aankomt ! Ik vermoed dat je een aangename verrassing te wachten stond ! Tenzij je het al wist ? Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino, ik was naif en ik had het kunnen vermoeden wat er gaande was maar ik stond er echt niet bij stil.Een complete verrassing is het geworden.

Gepost door: magda | 11-06-13

soms sta meer stil dan je rijd hoor,ben benieuwd naar je verassing

Gepost door: sloeber | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, gelukkig moesten we niet al te lang stilstaan en zoals je op de teller kunt zien reed ik aan 11 km per uur. Beter dat dan compleet stilstaan want dan komt er echt geen einde aan.

Gepost door: magda | 11-06-13

files, er is duidelijk veel werk in de wegenbouw

de foto met het bloeiende koolzaad( maanzaad?) heeft mijn voorkeur Magda, normaal gezien kan je niet stoppen om er een foto van te maken..

elk nadeel heeft zijn voordeel , zei Johan Cruijff al..

groeten

Gepost door: willy | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, in het groot is dat koolzaadveld een erg mooie foto.Dan kan ik de contouren van de auto wat wegwerken. Ik durfde niet meer uitstappen want daar was het héél stilletjes aan aanschuiven.Al de foto's zijn vanachter het stuur en met één hand getrokken.
Het zijn serieuze werken die er daar gebeuren. De hele weg wordt in één keer vernieuwd en op zo'n drukke baan veroorzaakt dat natuurlijk verkeershinder.Straks wordt de andere kant aangepakt ,dan kan ik maar beter langs de kust tot de Westhoek rijden.
ps. Tegen die mooie gele bloeiende koolzaadvelden zeiden we vroeger altijd maanzaad. Waarom precies maanzaad en geen zonnezaad weet ik ook niet.

Gepost door: magda | 11-06-13

Verkeersellende ... ook bij jullie daar zo te lezen, maar je maakt er nuttig gebruik van om de natuur te bewonderen ha ha ...
Binnenkort als de grote vakantie start ... zal het misschien nog langer duren.
Groetjes, en morgen kom ik lezen waarom je er op een bepaald uur moest zijn,, bij je familie ... ben helemaal niet nieuwsgierig nee ... hi hi.

Gepost door: Chrisje | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje ,ik denk dat die werken tegen het groot verlof af zullen zijn.Het wordt anders een ramp op zo'n drukke verbindingsweg naar Frankrijk. Je kunt ook niet meer afslaan omdat je een heel eind op het verkeerde baanvak moet rijden ,anders nam ik de eerste afslag die eraan kwam en dan via de kustbaan naar de Westhoek.
Waarom ik zonodig om 19 uur bij de zoon moest zijn lees je in het volgend verslag.

Gepost door: magda | 11-06-13

De commentaren zijn gesloten.