11-06-13

een verrassing !

kinderen.jpg

 

Ik schreef het gisteren al dat ik het weekend van 8 en 9 juni eens moest doorbrengen in de Westhoek. Het was al veel te lang geleden dat ik nog op bezoek was bij de oudste zoon Luc en schoondochter Ingrid.

Maar eerst ging ik een vroegere stagiaire bezoeken. De avond ervoor belde Luc op om te zeggen dat ik niet te lang mocht wegblijven want dat ze met mij wilden gaan eten in restaurant de Pastorant in Booitshoeke. Ik moest maar eens op de site gaan kijken. Terwijl ik een filmpje van dit restaurant aan het bekijken was  zeg ik " amaai,dan ga ik maar mijn kofferkleren moeten uithalen"  Ingrid kende het woord niet . Jullie? Dat wil namelijk zeggen dat ik mijn "zondagse " kleren moest uithalen. hahaha. Maar het zou dan toch niet zo chique zijn als het filmpje toonde, zeiden ze .

Terwijl ik in de file zat belde ik Luc en  Ingrid op om te vragen of ze niet even wilden kijken of de vriend van de stagiaire een telefoon had en of ze hen wilden verwittigen dat ik blokvast zat in de file. Enne...zij zeiden dat ik niet mocht vergeten om tegen 19 uur bij hen te zijn want ze hadden gereserveerd in dat restaurant. Neen neen ik zou het niet vergeten.

Ik zorgde ervoor om tegen halfzeven bij hen te zijn , want ik moest mijn kofferkleren nog aan doen. Toen ik terug beneden kwam en de living binnenging....surprise...de tafel stond gedekt  en dochterlief en schoonzoon waren er al. De zoon kwam even later toe samen met zijn vrouw en de 2 jongens.
Zij hadden deze reünie in mekaar gestoken omdat ik deze week jarig ben en het moest een verrassing zijn. Dat was het zeker en vast.
En dat restaurant? Dat bestaat echt maar er was niet gereserveerd. Eigenlijk had me dat wel een beetje verwonderd want Luc en Ingrid kunnen veel beter koken dan wat je in de meeste restaurants op je bord krijgt. Ik dacht dat zij me wilden verrassen met een etentje voor mijn verjaardag .Maar had er nooit aan gedacht dat mijn kinderen één complot hadden gemaakt.

In elk geval een verrassing die kan tellen.

En wat stond er op het menu?
Ik wilde de menukaart fotograferen maar het is niet leesbaar wegens de achtergrond kleur ,
Ik schrijf het hier neer.

 

 

Restaurant Comme  Chez Nous

mousserende Sangria met meloen
 Venkelsoepje met amandel en bieslook
 Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham
 Langoustine Comme Chez Nous
Krielaardappeltje in de schil met zelfgemaakte pesto
~~~~
St Jacobsvruchten met prei en Hollandse saus
~~~~
Tournedos van gandaham en kabeljauw met een bieslookcouscous
~~~~
Bavarois van sinaasappel en crème catalan
 Koffie of thee met amandelcake.

 

eten.jpg

Een verjaardagsfeest dat kan tellen!!

 

22:12 Gepost in verjaardag | Commentaren (10) | Tags: kinderen, verjaardag, westhoek |

Commentaren

Magda goede avond...

amaai, dat is nog gene krot ! In ieder geval reeds proficiat met uw verjaardag en die kan niet meer stuk ! Dus ook tweeling, zoals Sam en bibi, want wij verjaren nu vrijdag ( op dezelfde dag maar een ander jaar ), maar wij hebben voor vrijdag wel gereserveerd in restaurant De Violin . Nog een vrolijke avond ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino ,ik verjaar op 12 juni. Dank je wel voor de verjaardagswensen. Op restaurant moeten we niet gaan met twee mensen die zo superlatief kunnen koken. Ze nemen kookboeken van superchefs en doen het exact na. Waarom dan veel geld uitgeven als je het zelf kan en wil doen!!En wij maar genieten natuurlijk,'k moest eigenlijk niet eens opgekleed zijn ,hahahaha!

Gepost door: magda | 11-06-13

12 juni, dat is vandaag :-)
Hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag en dat er nog vele mogen bijkomen in goede gezondheid en met veel leute!!
Een heel geslaagde verrassing was dat, leuker dan op restaurant waar het er meestal toch wat 'serieuzer' aan toe gaat. En de menu....amaai!

Gepost door: bea | 12-06-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, het was inderdaad een leuke verrassing . Ze hadden het goed in elkaar gestoken zodat ik er geen erg in had dat ik werd om de tuin geleid.

Gepost door: magda | 12-06-13

dat was een heel fijne verrassing , ik zie dat je op 12 juni verjaart dus dat is vandaag, een hele dikke proficiat

Gepost door: merel | 12-06-13

Reageren op dit commentaar

@Merel ,dank voor de verjaardagswensen!

Gepost door: magda | 12-06-13

van harte gefeliciteerd Magda, vandaag is dé dag! xxx

wat een heerlijk menu, je had op geen betere plaats kunnen gaan eten!

kofferkleren, daar had ik nog nooit van gehoord :-)

Gepost door: fotorantje | 12-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik had er geen erg in omdat het al weken op voorhand was afgesproken.en ook omdat er drie verjaardagen op twee dagen zijn en we dan meestal ergens één datum uitkiezen.In elk geval een mooie attentie van mijn kinderen.

Gepost door: magda | 12-06-13

Mjam mjam mjam..het is niet allemáál spekkie naar mijn bekkie maar het ziet er wél fantastisch uit zeg..een sterrenrestaurant waardig!
Had het wel een beetje geraden hoor, dat het met je verjaardag te maken zou hebben hehe..het was het weekend zo net ervóór hè! :-)
Maar hartstikke leuk, zo'n verrassing!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-06-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ze hadden het goed ingekleed en dan moest ik nog eens gaan kijken op de website van dat restaurant zodat het allemaal erg geloofwaardig overkwam! Maar des te leuker dat het bij hen thuis was samen met mijn andere kinderen.

Gepost door: magda | 12-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.