26-06-13

Buren moet je koesteren...

...en ik koester mijn buren . Kijk maar naar de foto's van mijn buren. Terwijl de baasjes op vakantie zijn verzorg ik mijn zeven buren. Ja een hele klus hoor !

's Morgens laat ik de poes buiten. De eerste week kwam die enkel eten  aan mijn achterdeur  en voor de rest zag ik Pluche, zo noemt ze, niet meer. Maar na een week vond zij het buiten slapen( in het tuinhuis) welletjes en's avonds wilde zij binnen in haar eigen huis. Ik laat haar nu elke avond binnen waar ze ergens boven in een bed kruipt. Ze zal dit anders wel niet mogen doen, maar daar snuift ze nog de geur van haar baasjes en ze begint ze nu toch erg te missen. De laatste dagen komt ze nu hier binnenshuis eten en wanneer ik op het terras zit dan komt ze in de nabijheid liggen .Niet te dicht want  Vlekje is daar blijkbaar niet mee akkoord  en blaast en gromt naar Pluche. Kattinnen  toch !!

De kippen zijn mijn beste vriendjes en ze zien me zo graag dat ze al gehurkt met de vleugels omhoog zitten om geaaid te worden. Maar ze worden ook veeleisend. Als ik ze niet vlug genoeg eten geef komen ze in mijn tenen pikken om me aan te porren. En gezien ik open sandalen draag is dat nu niet bepaald een zachte behandeling.

De twee konijnen zijn tegenwoordig zo lui dat ze vanuit hun hokje kijken wat ik mee heb. Of zouden ze teveel wortels en sla- en koolbladeren gekregen hebben ?...

Nog twee dagen en buurtjes zijn terug uit het Zuiden van Frankrijk waar ze bij familie op vakantie zijn.
Van mij mogen ze nog langer blijven want ik ga die dagelijkse bezoekjes aan mijn zeven buren missen. 

Buurtjes ga ik verrassen met een stapel pannenkoeken in ruil voor al de eieren die ik elke dag "geroofd " heb. Ik heb stapels pannenkoeken en wafels gebakken( niet allemaal zelf opgegeten ) , zachte en hard gekookte eitjes gegeten, boerenomeletten gemaakt, verwerkt in puree of in taart...

 

buurtjes,buren konijnen,kippen,poes,vakantie

 

Pluche staat aan de achterdeur en miauwt om binnen te geraken in haar huis.

kippen.JPG

De kippen zijn tevreden met de etensresten, slabladeren en wat vers gras.
Alsmaar graan pikken is ook niet alles.

konijnen.JPG

De twee konijnen knabbelen op wat slabladeren in hun hok.

poes.JPG

Poes houdt de wacht buiten de kippenren terwijl ik in de ren ben.

 

Commentaren

leuk hé
zo mocht ik ook eens een dag babysitten, zeg maar kuikensitten bij de buurvrouw haar verse kuikentjes :-)

Gepost door: fotorantje | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik vind dat inderdaad leuk.Als iemand me zou horen hoe ik tegen die beestjes aan het praten ben ,verklaren ze me gek,hahahah!In elk geval komen ze al aangelopen als ze me horen naderen.

Gepost door: magda | 26-06-13

Magda, je hebt het getroffen hoor met je zeven symphatieke buren. Kattinnen durven al eens ruzie maken, maar vaak komen ze ook goed overeen. Zolang ze allebei maar evenveel aandacht krijgen. (Tja, zo zijn vrouwen nu eenmaal.)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 27-06-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ik probeer ze allebei gelijk te behandelen. De ene een bordje eten en de andere ook. Het lukt al wat beter,maar binnen komen mag Pluche niet ,dan wordt onze poes razend!!

Gepost door: magda | 27-06-13

Beter een goede buur dan een verre vriend. Nog een geluk dat ze geen paard hebben.

Gepost door: Benjamín | 27-06-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,wat jammer dat ze geen paard hebben ,dan kon ik eens op wandel gaan ! 't Zou eens wat anders zijn dan met de fiets.

Gepost door: magda | 27-06-13

van een goed buur gesproken...

maar kippen aaien, zou ik noot doen..

fijne dag

Gepost door: willy | 27-06-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat zou je met die vier kippen wèl doen .Ze gaan al zitten als ze me zien aankomen!

Gepost door: magda | 27-06-13

Zou ik ook fijn vinden Magda om mijn 'buren' te verwennen. Maar jouw buur zou ik ook wel willen zijn : zoveel wafels, taart en pannenkoeken .... heerlijk toch!
Maak er nog een gezellige avond van.

Gepost door: Chrisje | 27-06-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, wat zou ik met al die eieren moeten doen. Ik kan ze beter verwerken en er de kinderen,kleinkinderen en ook de buren een plezier meedoen. Tja ,jammer dat je zo ver woont hé!!

Gepost door: magda | 27-06-13

Ze mogen blij zijn met jou als buur!

Gepost door: cuisine celine | 27-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.