25-06-13

Poetshulp

gifje-huismannen-1855758.gifVandaag is voor de eerste keer mijn poetsman gekomen. Zou ik deze keer wat meer geluk hebben ?

De vorige poetshulp gedroeg zich zodanig dat ze nog juist deed waar zij zin in had . Opa had dit van in het begin voorspeld. Hij heeft altijd een goede kijk op de mensen gehad  en ik moet hem nu gelijk geven. Ik kon het lange tijd nog in goede banen leiden maar op den duur was ìk meer aan het poetsen dan zij. Ik kon haar ook nooit alleen iets laten doen want dan had ze dit in een mum van tijd gedaan en achteraf merkte ik dat ze het met de "franse slag" had gedaan. En een poetshulp die enkel stof afneemt en uren stofzuigt had ik echt niet van doen. De laatste keer liep het echt de spuigaten uit. Ze weigerde om met water de garagepoort af te wassen. Ze nam een zachte veegborstel en borstelde die af. Voilà klaar was kees voor haar. En de kastdeuren van de voorraadkasten in de  garage kuiste ze met vuil sop waarmee ik in de kasten al de boorden had afgewassen! De garage dweilde ze ook met datzelfde water vlug-vlug uit. Schuren was die dag echt geen luxe omdat de loodgieter door het plafond een gat had geboord om een nieuwe waterleiding te leggen in de badkamer.

Toen was het voor mij over en out ! In september zou het twee jaar zijn dat ze kwam. Aanvankelijk deed ze wat ik vroeg maar zo langzamerhand zwakte haar werkijver af en na een ingreep waardoor ze maanden niet kwam leek het alsof ze helemaal geen zin meer had in poetsen en moest ik haar meer dan eens zeggen." Ga je nu astenblief poetsen  ipv te staan kletsen." Vertellen kon ze als de beste, maar twee dingen combineren zoals poetsen en werken dat kon niet.

huisman9.gifIk kon goed met haar opschieten en dikwijls lagen we in een deuk van het lachen. Ze maakte misbruik van me want ze zei wel eens "jij geeft er niet om hé dat ik een uurtje babbel" . Neen daar gaf ik niet om als ze maar verder werkte. Dat deed ze echter niet maar vond het wel normaal dat ik voor dat babbeluurtje betaalde. Ik heb haar ook gezegd dat ze niet kwam om enkel te babbelen .Het hielp allemaal niet.

Haar firma kon me geen andere hulp aanbieden op dinsdagnamiddag maar wel op dondernamiddag. 't Was te nemen of te laten. Wel ik heb het gelaten want ik betaal en de klant is koning. Ik had geen zin om een hulp te krijgen op donderdag terwijl ik al jaren een hulp heb op dinsdagnamiddag en familie en vrienden daar rekening mee houden.
Ik ben zelf naar een interimkantoor gegaan en nog geen week later kreeg ik bericht dat ze iemand hadden die helemaal beantwoordde aan mijn vraag: om de veertiendagen iets grondig poetsen. Of ik bezwaar had dat het een man was! Een prima hulp volgens hen , alleen was hij niet zo goed in ...strijken! Ik ben toen in een onbedaarlijke lach geschoten. Een strijkhulp heb ik niet van doen  want ik heb nooit een hekel aan strijken gehad.

Vandaag kwam hij dus voor de eerste keer. Een flinke dertiger die vast en zeker aan powertraining doet. Hij heeft de garage onder handen genomen zoals ik het in mijn jeugdige jaren zou gedaan hebben. Poorten afspuiten en dan afwassen, ramen( niet enkel het glas) met flink sop wassen, de chauffageruimte blinkt nu, de garagevloer is eerst afgespoten en dan ingesopt en geschuurd  om met klaar water na te dweilen.
Ik ben van plan om een grote kast die opa jaren geleden voor al zijn materiaal had gemaakt af te breken en in de plaats rekken te zetten. Toen hij dat hoorde stond hij te popelen om al het gerief uit die plafondhoge kast te halen.
Hij heeft alles in kisten en dozen gestapeld. Zijn tijd was al verstreken maar hij wilde de kast leeg

gifje-huismannen-1935462.gifhebben! Ik heb moeten beloven dat ik niet aan de kast zou komen want dat hij die over 14 dagen met plezier zal afbreken!

Ik heb hem verteld wat ik hem nog allemaal zal laten doen en het leek hem uitermate te bevallen. Ik hoop dat het mag blijven duren, want mankracht is hier soms wel nodig. Als ik aan het plafond van de keuken denk dat nodig moet afgewassen worden en de luiken buiten die dringend eens van de muur moeten gehaald worden om af te spuiten, en de vloer van de living die af en toe moet ingeolied worden waardoor de meubels moeten verplaatst worden......

23:20 Gepost in werken | Commentaren (16) | Tags: poetshulp, poetsen, poetsman |

Commentaren

Het schijnt dat een goede poetshulp en zeldzaamheid is, je moet er geluk mee hebben zoals met veel dingen ;-) Maar blijkbaar heb jij het nu wel getroffen: een chippendale die van aanpakken weet :-) Op hoop van zegen dat de samenwerking heel lang vlot mag verlopen. Eén uit de duizend, ze bestaan ook ;-)

Gepost door: bea | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, hahaha een chippendale, maar hij mag zeker gezien worden. Hij zit strak in zijn vel en heeft ferme armspieren! Ons Engels is aan de twee kanten niet pico bello ,maar we verstaan mekaar goed! Hij snapt zonder veel woordeneraan te verspillen hoe en wat ik wil. Ik duim dat het mag blijven duren.

Gepost door: magda | 26-06-13

Klinkt allemaal super Magda, mag ik hem eens 'lenen' ...
Fijne dag verder, groetjes

Gepost door: Chrisje | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, van mij mag je hem lenen,maar kom je hem dan ophalen en teugbrengen ;-)

Gepost door: magda | 26-06-13

een harde werker lijkt me, mankracht is altijd goed meegenomen

Gepost door: fotorantje | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik stond echt verbaasd te kijken hoe hij alles aanpakte, krachtig en kordaat.

Gepost door: magda | 26-06-13

heb je geluk om zo'n goede poetshulp te hebben

Gepost door: merel | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@Merel en nu maar hopen dat het mag blijven duren...

Gepost door: magda | 26-06-13

met een poetshulp moet je geluk hebben ...

vroeger hebben er er tijdelijk ook een gehad, die vertelde heel wat over het privé leven van haar "bazen" ..

en daarom mocht ze gaan

groeten

Gepost door: willy | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, het woord discretie kende jou hulp blijkbaar niet. Dat kon ik van mijn vorige hulp wel niet zeggen , maar ze vertelde van naaldje tot draadje wat ze in die week dat ik haar niet zag gedaan had! Vermoeiend en zeker als ze dan stond te wapperen met haar handen ipv te poetsen.

Gepost door: magda | 26-06-13

Met brute mankracht komt het allemaal in orde, Magda. Poetsman is het beroep van de toekomst. Over enkele weken blinkt jouw huis van binnen en van buiten dat het een lieve lust is.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@haha Fluwijn als ik hem wilde geloven kwam hij volgende week al terug om die kast af te breken en om aan de andere karweitjes te beginnen. Ik vind om de veertiendagen genoeg om te beginnen.We zien wel wat de toekomst geeft.

Gepost door: magda | 26-06-13

Ik ben mijn eigen poetsman, want hulp in de huishouding kan mijn Bruintje niet trekken. Bovendien ben ik zuinig en gierig.

Gepost door: Benjamín | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, jaja je kunt het wellicht beter dan de hulp die zou langskomen en met die twee eigenschappen van je kan ik best geloven dat je er niet aan begint,hahaha!

Gepost door: magda | 26-06-13

Ja Magda, dat was een hele boterham om te lezen, ik heb een klusjesman die een keer in de maand lanskomt. En de poetsvrouw komt hier ook om de veertiendagen op dinsdag namiddag :-)

Gepost door: liliane | 26-06-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, de klusjesman heb ik al jààààren ,en die doet niet alleen het zwaarste werk in de tuin ,maar schildert het huis binnen en buiten en knapt allerlei karweitjes op. Nu hoop ik met de nieuwe poetsman dat er in huis wat zwaardere karweitjes kunnen gedaan worden zoals plafonds afwassen ,vloeren inoliën,... Ik heb een groot huis en een beetje hulp is welkom anders ben ik voortdurend aan het poetsen om rond te geraken.

Gepost door: magda | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.