27-06-13

Laatste donderdag...

...van de maand. Dan gaan we weer op stap. Twee oud collega's en ikzelf. We zouden op het terras bij mij zitten moest het erg warm weer zijn. Maar daar rekenden we niet eens op. Ik moest een uitstap uit mijn mouw schudden ,tegelijkertijd leuk en waar je ook nog iets van opsteekt. Veel uitstappen in de streek zijn nog beperkt in tijd en enkel het weekend te bezoeken of te bezichtigen. Vanaf volgende week kan je overal elke dag terecht.
Toen dacht ik aan Middelburg (B) en de mooie kreek en de wandeling die je er kunt maken. Dat zagen we alle drie wel zitten. Dus bracht ik hen naar Middelburg en begonnen we aan de wandeling. Een gemeentewerkman die bezig was met bermen te maaien vertelde ons dat het niet een gewoon wandelpad was maar een afgemaaid stuk verwilderde berm tussen rietkragen en poelen. Waar de vroegere omwalling van het stadje ooit was. Hij raadde ons aan om tot een brugje te wandelen en dan terug te keren want anders moesten we door een weide lopen waar koeien zaten.

Hij dacht zeker dat we van die dametjes uit de stad waren  die hun neus optrokken om over een pas gemaaid pad te lopen en langs koeienvlaaien in de weide! Dan was hij mis. We deden de hele wandeling tot we aan de andere kant van het dorp terug op de weg kwamen. Bij regenweer zou het erg slijkerig geweest zijn en dan hadden we laarzen nodig gehad. Nu wandelden we het grootste deel over pas gemaaide paden en  droog grasland. Ik heb er in elk geval erg van genoten en de twee collegaatjes beweerden hetzelfde. Ach ze kennen mij en hebben bij uitstappen al van alles meegemaakt. Maar iedere keer krijg ik vrij spel om een uitstap uit te stippelen.
Het ergste was nu wel dat de twee herbergen vandaag gesloten waren. "De tol" (klik)op Nederlands grondgebied was in verlof en heropende pas morgen en de andere zaak '"'t Convent St Clara" (klik) ( vroeger een klooster)is op maandag en donderdag gesloten. We reden dan maar tot Maldegem waar we in de cafetaria van Euroshop een koffie met een verwenbord vroegen. Voor minder doen we het niet meer,hahaha!

 

verwenbord.JPG

morgen komen de vlaaien en andere foto's...


 

Commentaren

Dan heb je geluk gehad,hier in het Antwerpse heeft het de hele nacht geregend , en hadden julie wel laarzen nodig gehad. Het is hier rond de middag een beetje zonniger geworden. Zo'n klein landje en toch zo een verschil in het weer.

PS Magda je foto's zijn weg, enkel nog een kruisje.

Gepost door: liliane | 27-06-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,hier was het de hele dag mooi weer ,wel wat wind maar in Middelburg hadden we geen last van de wind tussen de bomen en de rietkragen. Echt mooi wandelweer.

Liliane,Ik weet dat er in de zijkolommen al een poosje kruisjes staan ipv foto's. Ik stuurde al een mail naar de skynetblogs. Momenteel staan al de afbeeldingen wèl in de zijkolommen( 23 uur is het nu) . Deze week gebeurde het al meer dan één keer dat ze nu eens weg zijn en dan weer terug op de blog staan. Ik weet niet wat er bij skynet aan de gang is. Het is niet bij mij alleen heb ik al gemerkt.

Gepost door: magda | 27-06-13

Reageren op dit commentaar

gelijk heb je, zo'n verwenbordje kan er altijd bij ,

Gepost door: merel | 27-06-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik ga eens een logje besteden aan al de verwenkoffie's die we de afgelopen maanden al binnen speelden! ;-)

Gepost door: magda | 28-06-13

Morgen komen de vlaaien … Ik hoop dat je ons op foto's van verrukkelijke taarten zult trakteren en niet van plan bent om hier koeienflatsen op te voeren?

Gepost door: Benjamín | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,hoe kun je het raden!hahahah!

Gepost door: magda | 28-06-13

tuurlijk zijn we niet bang van koeien, wat denkt die wel
weer een leuke dag met een lekkere afsluiter

Gepost door: fotorantje | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, die dacht wellicht wat komen die drie vreemde kwekkers hier doen in zo'n verloren gat! Zeker een leuke dag en dan met een lekker namiddag zonnetje. Want daar zijn we tegenwoordig ook niet zo door verwend!

Gepost door: magda | 29-06-13

dat verwenbord ziet er niet mis uit Magda..

en er volgt dus nog meer..

jammer dat die "peuzelkroeg" gesloten was, de naam alleen al intrigeert me..

ik neem aan dat het daar goed peuzelen is ..

groeten

Gepost door: willy | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, een mooi verwenbord in een doodgewone tearoom verbonden aan de Euroshop. Het kan zoals je ziet. En de prijs is zoals de meeste verwenbordjes.
Dat woord peuzelen vind ik ook vreemd. Toen we met de senioren daar waren hebben we allemaal juist maar iets gedronken ,dus weet ik niet of je daar goed kunt peuzelen. Dat zal ik eens opnieuw moeten doen maar niet op hun sluitingsdag. Het schijnt druk bezocht te worden door fietsers.

Gepost door: magda | 29-06-13

Vlaaien, hahahaha, zouden het serieus koeievlaaien zijn?? Bij die laatste zin was ik nogthans aan het denken: ze zal ons nog een beetje meer laten watertanden. Benieuwd wat het worden zal, kokhalzen of kwijlen :-)

Gepost door: bea | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, wat denk je wat er ligt in een weide vol koeien! geen suikervlaaien hoor ,hahaha!

Gepost door: magda | 29-06-13

Magda goede avond...

even tussen de soep en de patatten ! Sam was primus van de twee klassen en kreeg een speciale prijs en Ben heeft een A-attest en de receptie met natjes en droogjes was ook af , zoals hier altijd trouwens ! Nog iets i.v.m. die kruisjes !! Ze zijn daar weer aan het verbeteren ( sic ) ! Na aanpassing en hun mail ( die meer niet werkte dan wel ) is die miserie begonnen ! Dus bibi ook reeds twee maal in verbinding geweest ( op de klantennummer ) en ja...het bleek algemeen te zijn en dus na wachten , toch eens een positieve noot, maar dat duurde niet lang . Deze voormiddag een bericht dat er werken in uitvoering waren en uiteindelijk toch weer verbinding en die kruiskens...ge kent ze wel, hoop doet leven en nu weet ik dat ik niet alleen ben . Morgenvroeg moeten we beinnen te spelen, dus vroeg uit on bedje richting kabouterbos en volgende week onze drie snaken ook bij ons ! Tot slot...laat het smaken enne het zal wel weer eens lukken zeker ? Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino ,proficiat met de goede uitslagen van de bengels !

Ik stuurde een mail naar de heren van skynet. Ik kreeg niet eens antwoord. Toen ik nog eens wilde mailen ,verschenen al de beeldekens terug en nu is het voortdurend op en af. Op één avond kan het voortdurend veranderen. Ik wacht het maar af en zoals je zegt .Ik weet nu ook dat ik niet alleen ben. Magere troost maar kom de fout ligt niet bij mij want ik dacht al wat kan ik toch verkeerd gedaan hebben.
Fijne tijd in het kabouterbos met al de bengels die achterkomen!!

Gepost door: magda | 29-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.