28-06-13

En nu de wandeling...

...die we met ons drietjes deden in Middelburg( B). We hadden gisteren meer geluk met het weer dan vandaag. Want nu is het aan het regenen en gisteren zat de zon er . Wandelen tussen hoge rietkragen en in het zonnetje was  echt aangenaam.

wandeling.JPG

De vorige keer stond ik met de auto links boven waar je wat groen ziet tussen twee huizen. Nu draaiden we ons om en wandelden rond Middelburg .

wandeling1.JPG

Het eerste wat we tegenkwamen was een stukje tramspoor. Een herinnering aan de tram die indertijd van Brugge over Middelburg(B) naar Aardenburg(Nl) reed. In de heemkring "Cnoc is ier" heb ik bij een tentoonstelling over oude trams prentkaarten en foto's gezien van de tram en het mooie stationnetje in Middelburg.

wandeling2.jpg

We wandelden op een graspad dat blijkbaar onlangs was gemaaid. We liepen tussen hoge rietkragen en zagen veel wilde bloemen en orchideeën.

wandeling3.jpg

Onderweg kwamen we veel plakkaatjes tegen. Zo vertelde eentje dat we op de oude omwalling van Middelburg liepen, dat het natuurgebied begraasd werd door koeien, dat er poelen waren waar je zelfs salamanders  kon aantreffen, dat het dode hout opgeruimd werd door bevers ...

wandeling4.jpg

Mijn twee vriendinnen stapten voorzichtig over het toch redelijk droge pad en waren er in de weide die we moesten dwarsen niet helemaal gerust in wanneer ze vier luie en liggende herkauwende koeien zagen. Met een zucht klommen ze op de houten trappen naar een hoger liggend pad. In de verte zagen we de kerk van Middelburg.

wandeling5.jpg

wandeling6.jpg

Op de hele wandeling zag je plakkaatjes  met wat uitleg over de plek waar je stond. Toen zagen we terug één van de werkmannen die ons had aangeraden om ter hoogte van een houten brugje( waarvan ik vergat een foto te nemen omdat we moesten oppassen waar we onze voeten moesten zetten) terug te keren.

wandeling7.jpg

Zij vertelden ons dat de hele wandeling  het proces toont van waterzuivering op natuurljke wijze. Het water van het stadje wordt op deze wijze gezuiverd!
 Wij hadden geluk dat ze die dag het pad verder aan het maaien waren anders hadden we het hele eind terug moeten wandelen. Nu konden we verder wandelen en liepen we langs wat paaltjes die later een ingang zou worden zonder dat dieren die daar zullen grazen weg konden lopen.

wandeling8.jpg

Na deze wandeling in de natuur hadden we wel zin in een koffietje maar het mooie" 't Convent st Clara" was gesloten op donderdag.We konden door de poort enkel een blik werpen op de mooie tuin achteraan. En cafe " de Tol "op Nederlands grondgebied was gesloten wegens verlof. We reden dan maar door naar Maldegem .Je zag gisteren al wat een lekker verwenbord we binnenspeelden bij een kopje koffie!

wandeling9.jpg

wandeling10.jpg

Dachten jullie nu echt dat we nog een paar vlaaien hadden binnengespeeld?
Ik heb speciaal tot het einde gewacht om te tonen waarom de twee vriendinnen telkens naar de grond keken.
...Om niet in een koeievlaai te trappen! En er lagen er veel, keuze genoeg om in eentje te trappen hahahaha! 

wandeling11.JPG

Commentaren

mooie wandeling en gewoon beetje zigzag lopen tussen de vlaaien
die praat- en sneukelkroeg lijkt me wel wat :-)

Gepost door: fotorantje | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,de kroeg zelf straalt zo de vroegere tijd uit. Maar achter in de grote tuin is een halfopen schuur ingericht met bar en tafels met stoelen en daar is het heerlijk zitten. We doen dat eens als je afkomt maar dan niet op maandag of donderdag ( sluitingsdag)

Gepost door: magda | 28-06-13

letterlijk het gras voor uw voeten weggemaaid ;°) In een goeie betekenis dan, ziet er een mooie wandeling uit!

Gepost door: oma-moetje | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

@oma-moetje dat was inderdaad letterlijk ,want hadden ze niet gemaaid mochten we op onze stappen terugkeren! En mooi was de wandeling zeker ook mede door het zonnig weertje op dat ogenblik.

Gepost door: magda | 29-06-13

Door al de problemen met skynet ben ik veranderd van blog, en gelukkig heb ik jou blogje dan gevonden. :-)

Gepost door: liliane | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb je niet gekend toen je nog op skynet zat, denk ik tenminste! Voor mij is blogspot niet vriendelijk ,want het is altijd moeilijk scrollen op blogspot ( niet enkel bij jou )

Gepost door: magda | 29-06-13

Dag Magda, kan me voorstellen dat al die paperassen je nogal zorgen geeft.
Hier ook heel druk met onze cursus natuurgids, gelukkig kan ik nog wat tijd maken op postje op de blog.
Minder goed nieuws is naar onderzoeken dat mijn rug en net versleten zijn. Wist het al een beetje sedert 2007, maar verleden week grote controle gedaan in de Mnr de tunnel waar ze in schijfjes foto's nemen van de rug en nek. Amaai ik mocht onmiddellijk al stoppen met werken. Nu heb ik zelf voorgesteld om nog wat door te gaan in lichte dienst, zolang het gaat. Heffen en tillen is er niet meer bij, maar bewegen moet, rust roest niet waar. Het wordt leven op een andere manier en niet meer als de stoere pompier. Nu met mijn cursus, stage en eindwerk heb ik werk zat, hopende dat ik op 28 september zal slagen in mijn doen.
In begin september vertrekken we naar Canada bij onze vrienden. dus dat zit goed.
Deze zomer rustig aan en veel in de natuur.
groetjes Luc en Tine

Gepost door: luc | 29-06-13

Reageren op dit commentaar

@Luc dat is niet allemaal goed nieuws wat je schrijft. Gezondheid gaat voor, doe het maar wat rustiger aan. Zet je gedachten maar volop op je cursus en je eindwerk. Het is wel inspannend maar dan meer geestelijk dan fysiek.
Ik hoop dat de zomer er eentje mag worden waarin jij en ik en iedereen kan genieten want we zijn bijlange nog niet erg verwend geworden.Wow in september naar Canada daar zullen we wel mooie foto's van zien zeker? Ik moet nog ene jaartje wachten om de familie in Canada te bezoeken. Hopelijk komt er geen kink in de kabel want er kan nog zoveel gebeuren in een jaar..
Hou je goed en tot later,groetjes

Gepost door: magda | 29-06-13

Leuk om met jullie mee te wandelen, ik was er wel eens met de fiets in Middelburg. En als ik eerlijk ben heb ik toch liever die vlaai (bord) van gisteren dan dit groene van vandaag ...
Kan me voorstellen dat je vriendinnen voorzichtig waren met stappen.
Fijn weekend, bloggroetjes

PS : Onze blogvriend is ietjes beter, begint af en toe zelf te ademen en maandag gaat men proberen om volledig zelfstandig te laten ademen. We duimen hé Magda.

Gepost door: Chrisje | 29-06-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje , dat is al beter nieuws van onze blogvriend! Ik hoop dat hij helemaal zal herstellen!
Wanneer je nog een keertje daar in de omgeving bent mag je niet vergeten die wandeling te doen...ondertussen zullen die vlaaien al opgedroogd zijn,hahaha!

Gepost door: magda | 29-06-13

ziet er een mooie wandeling uit, ook veel plaatjes met uitleg

Gepost door: merel | 29-06-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, we zijn nooit te oud om bij te leren en die plaatjes daar leerden we toch nog iets van. Het was niet alleen een wandeling in de natuur maar ook een natuurlijke wandeling zonder veel poespas.

Gepost door: magda | 29-06-13

Een reeks aardige foto's en dan opeens zo'n onappetijtelijke koeienflats … bah!

Gepost door: Benjamín | 29-06-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ja zo is het in het leven ook hé ! Niet alles is even mooi ,maar die flats was een naturel werkstuk van de koe die daar zo rustig aan het herkauwen was;-)

Gepost door: magda | 29-06-13

Een gezonde wandeling tussen de koeievlaaien, daar kan een mens deugd van hebben, Magde. Zeker als men de wandeling kan besluiten met een lekkere verwenkoffie.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-06-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,een mooie wandeling en daarna wat kletsen bij een wel verdiende verwenkoffie! Wat kan het leven toch mooi zijn ( en het was een zonnige dag op de koop toe! )

Gepost door: magda | 29-06-13

SHIT...wat een afsluiter :-)
Dat ziet er mij een heel gezellig cafeetje uit...van de buitenkant. Spijtig dat het niet open was zodat je foto's kon nemen van de binnekant ;-)

Gepost door: bea | 29-06-13

Reageren op dit commentaar

@Bea ,dacht je nu echt dat er nog eetbare vlaaien gingen aankomen ,hihihi!
Dat caféetje heb ik al aan de binnenkant gezien en de sfeer van een ver verleden hangt er nog (het is wel opgeknapt). Het zat er toen stampvol en foto's maken lukte niet zo goed( we waren op stap met de senioren)

Gepost door: magda | 29-06-13

De commentaren zijn gesloten.