01-07-13

Eerste vakantiedag

De eerste vakantiedag met Cedric en Sébastien zit er op. Papa bracht ze deze morgen  en langzaam kwamen ze op gang. Cedric ging de groententuin inspecteren. Er was plaats om nog radijzen te zaaien en ook veldsla. Sébastien knipte peterselie want zijn papa wilde er mee nemen. Cedric plantte nog wat selder die ik gekregen had. Na onkruid gewied te hebben, kreeg de hele groententuin nog wat water.

1e vakantiedag.jpg

De zon was wel van de partij maar er was erg veel wind . Niet echt fietsweer . We reden met de auto naar Moerkerke waar we aardbeien op een kwekerij haalden. We waren zeker niet de enigen. Het was er een gaan en komen. Er staan verschillende automaten en het was toch een gepruts om elke keer een halve kilo uit de automaat te halen. Ik heb nl 10 kg aardbeien mee om confituur te maken.

1e vakantiedag1.jpg

Daarna reden we naar de boerderij in de Oosthoek want vanaf vandaag kon je kersen kopen. Het werd een tegenvaller want wegens de koude zijn de kersen nog niet plukklaar. Wel konden we een ijsje kopen op de boerderij . Veel fietsers houden hier halt om een  hoeve ijsje te kopen.

1e vakantiedag2.JPG

Thuisgekomen heeft Cedric een aardbeien milkshake gemaakt voor ons drietjes terwijl oma de helft van de aardbeien heeft gekuist om in de diepvries te steken. Daar maak ik later confituur van. De andere helft moet nog wat afrijpen .
Een goed gevulde eerste dag van de vakantie. En héél gewillig zijn ze naar bed toe. Morgen willen ze gaan picknicken.  Op een bankje in de buurt is al goed  voor Sébastien ;-) .We zullen maar afwachten welk weer het wordt.

Commentaren

de genieters zijn weer op post :-)
het zomerfruit is nog dat niet hé, jammer want ik heb zin in kersen

de aardbeien van deze middag vond ik nog altijd wat zurig
en daar kan mijn maag niet tegen

Gepost door: fotorantje | 01-07-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, je hebt gelijk,de aardbeien zijn niet zo zoet als andere jaren. Dat heeft te maken met het weer en vooral aan het gebrek aan zon. Ik heb ze twee dagen laten staan en nu smaken ze toch beter. De kersen zijn véél later dan anders en ik ben benieuwd of die volgende week wèl rijp zullen zijn en ook zo zoet als verleden jaar. De kersen worden op die boerderij de zoete polder gekweekt.(een beetje een woordspeling met Het Zoute)

Gepost door: magda | 03-07-13

Wat een leuk verslagje zeg!
En wauw, 10 kg! :D

Gepost door: cuisine celine | 02-07-13

Reageren op dit commentaar

@Celine, die aardbeien vliegen de diepvries in en dan maak ik nu en dan aardbeienconfituur.Momenteel zijn die op de kwekerij spotgoedkoop: de kleine aardbeien kosten slechts 1.60euro de kg!!

Gepost door: magda | 03-07-13

De commentaren zijn gesloten.