08-07-13

Ongelooflijk druk

Ja ik heb het ongelooflijk druk sedert het weer ten goede is gekeerd en sedert het grote vakantie is. Er wordt hier aan 200 per uur van het mooie weer genoten en ik kom momenteel tijd te kort om te vertellen wat er hier allemaal gebeurt of wat we doen. Maar dat krijgen jullie nog wel te lezen zoals: ik ben lelijk op mijn "toot" gevallen, ik viel zonder mazout wat me nog nooit is voorgevallen, ik ben volop bezig met de garage op orde te brengen( hoeveel gerief had opa toch allemaal verzameld) , met de kleinkinderen wordt er veel op  stap gegaan , ik krijg ook veel bezoek, ik heb bergen naaiwerk doorgespeeld gekregen, ik ben voor de eerste keer terug gaan petanquen nu het opnieuw in openlucht is,  mijn fiets heeft ook al wat kilometers erop zitten...
Maar laat me beginnen met iets lekkers te tonen!

Sébastien en ik gingen aalbessen  plukken in de grote tuin waar ik achttien jaar lang zelf heb getuinierd. Ik ben een flink aantal jaar geleden gestopt omdat de eigenaar van de grond (1000 m2 ) liever alleen verder tuinierde. (aanvankelijk waren we met drie personen die elk op een deel van deze grond tuinierden). Het is een stuk bouwgrond op ongeveer 100m van mijn woning. Ik had er toen oa. aalbessenstruiken geplant en nu mag ik nog elk jaar de bessen gaan plukken. Zo hebben Sébastien en ik zaterdag en zondag 2 volle emmers bessen geplukt.
Aan de buitenkant hadden de merels zich al flink tegoed gedaan, maar in de struiken hingen er nog massa's aalbessen. Er waren netten overgespannen maar die vogels vinden toch altijd een gaatje om door te kruipen!

Nu  liggen de aalbessen nog wat na te rijpen op een zeildoek en morgen wordt er van een deel confituur gemaakt en van een ander deel trek ik sap om later gelei  of siroop van te maken. Natuurlijk ligt het zeil binnenshuis want anders zijn de merels weg met een deel ervan!!  Voor de foto was het mooier om die buiten te leggen.

Zie je me niet zo dikwijls langskomen...het mooie weer heeft daar schuld aan ;-))

bessen.JPG

bessen1.JPG

bessen2.JPG

Sébastien legt mooie trosjes in lege aardbeibakjes om mee te geven met zijn papa.

bessen3.JPG

En wat zag ik nog in die grote tuin? Ongelooflijk mooi bloeiende dubbele papavers.
Ik had er indertijd in die tuin een hele collectie in allerlei kleuren alsook stokrozen.
De stokrozen bloeien ook in mijn huidige tuin, maar de papavers gedijen hier niet zo goed.

papavers.JPG

 

 

Commentaren

Ik had vroeger ook troskesbezen (zo noemen wij hier aalbessen) staan, maar op een keer waren de struiken dood. Ik heb er geen nieuwe gezet.

Gepost door: liliane | 08-07-13

Reageren op dit commentaar

Er zal heel wat confituur kunnen gemaakt worden ;-) Aalbessen lust ik niet, is me te zuur van smaak maar als confituur of gelei is het best lekker. Je hebt het bijzonder druk Magda maar het is van die plezante drukte, behalve van die mazout (alhoewel je die nu niet nodig hebt vermoed ik) en het 'tootvallen'. Hopelijk geen blijvende schade opgelopen ;-)
In mijn tuin staan ook dubbele papavers, rode. Verkregen door het wilde bloemenzaad. Heel mooi maar ik vrees dat het hier volgend jaar een overrompeling zal zijn van die bloemen want papavers zaaien zich goed uit....en gedijen hier goed.

Gepost door: bea | 09-07-13

Reageren op dit commentaar

Mijn moeder maakte dat ook vaak : gelei en stroop van aalbessen. Hemels lekker !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 09-07-13

Reageren op dit commentaar

Mmmmmmmmmmmm ... die vers gemaakte confituur gaat smaken en idd,
een mens moet genieten van al dat lekkers én van het mooie weer. Dat langskomen loopt heus niet weg ...

Amuseer je/ jullie ten volle daar ... :-)


Zwaai zwaaaaaaaaaaaai ... !

Gepost door: Klaverke | 09-07-13

Reageren op dit commentaar

ja Magda, het mooie weer zorgt voor achterstand bij het bloggen, buiten zijn is nu veel belangrijker, we moeten er van profiteren terwijl de zon er is.
aalbessen zijn beetje zuur hé
oeie jij op je smikkelke gevallen, paars, blauw en groen ipv rood verbrandt

Gepost door: fotorantje | 09-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.