10-07-13

De poetsman was er.

Gisteren hadden we een beetje huisarrest. De poetsman kwam en gezien hij nog maar voor de tweede keer komt kon ik hem niet aan zijn lot overlaten. De jongens gaven er niet om , want ze weten toch altiid wat doen. De schuimtegels  waren weer boven gehaald . De felle wind deed het  bouwwerk telkens in elkaar storten. Zelfs stokken insteken als steun hielp niet echt.
Toen het een poosje stil was en ik mijn hoofd buiten stak zag ik ze in de krulwilg zitten . Een groot deel van de tuinkussens waren mee verhuisd in de boom . Ze hadden een " lounge " gemaakt zoals Sébastien  zo grappig zei. Ze lagen te genieten . Ach wat wil ik hen dit verbieden. Als kind zat ik ook zo graag in de fruitbomen op de boerderij bij tante Regina en nonkel Clement. En ik trok me er niks van aan als tante zei dat ik precies een aap was die in bomen klauterde en dat ik er wel eens zou uitvallen. Mijn eigen kinderen zaten alledrie graag in de bomen in de tuin en dochterlief had zelfs een lievelingsboom: de huidige grote treurwilg. Bij het snoeien liet opa zelfs halverwege de stam een dikke tak staan als opstapje om hoger te klimmen tot in het hart van de kruin.

de boom.jpg

In de late namiddag ruimden ze alles netjes op en begonnen aan hun dageljkse taak die ze zichzelf hadden opgelegd.nl de bloemen water geven en zeker de groententuin. Die laatste wordt nogal vertroeteld ! Sébastien nam het karretje op wielen om er emmers met water en de gieter op te zetten!  Zo moet hij niet telkens over en weer lopen en daarenboven wil hij niet onderdoen voor zijn grote broer!
Het water scheppen ze uit het zwembad want die is tot nu toe nog niet leeggelopen en dus ook nog niet uitgekuist.  Ik weet niet of het echt zwemweer zal worden deze zomer. Het is tenslotte ook geen verwarmd zwembad.

watergeven.jpg

De poetsman was ondertussen bezig een grote kast in de garage af te breken. Opa had zeker 30 jaar geleden een kast gemaakt tot aan het plafond om al zijn materiaal in te stoppen. En gezien hij alles wat hij nodig had -voor gelijk welk karweitje- aankocht, stak die tot bovenaan toe vol. De kinderen willen dat ik niets weg doe maar alles bewaar in geval zij iets nodig hebben. Ik wilde het overzichtelijker opruimen en niet telkens op een ladder moeten klimmen om iets te zoeken . Daarom werd de kast met zijn vakjes, schuiven, schuifjes en uittrekbare planken waar wel honderd bokalen met allerlei nagels en schroeven aanhingen (deksel werd vastgemaakt aan de onderkant van de plank en zo draaide hij het bokaal vast )letterlijk uit elkaar gehaald en sommige planken moesten doorgezaagd worden want anders konden ze niet in de auto om naar het recyclage park te brengen. Samen met de poetsman bracht ik een volgeladen auto met planken en schuiven naar het recyclage park.
Ondertussen had ik al metalen rekken gekocht en Cédric had die in elkaar gestoken. De poetsman heeft de planken bekleed met kleefpapier. Terwijl hij bezig was hebben wij ons "beziggehouden" met al die bokalen te ledigen en spijkers, vijzen, schroefjes... in een sorteerbak te leggen. Het leukste vonden de kleinkinderen om al die bokalen in de glasbol te gaan gooien.

De garage is nog niet helemaal opgeruimd maar we zien er toch al wat klaarheid in. Er is nog veel plaats op de rekken . Niet te zien op de onderste foto maar vòòr de rekken staat er nog een heleboel gerief in dozen op de vloer...

garage.jpg

De jongens zijn gisterenavond naar huis gegaan want papa en mama hebben een paar dagen vrijaf! Oma heeft  vandaag haar huishouden op orde gebracht .

Commentaren

Ik zit te lachen om de vindingrijkheid van de jongens. Al veel boomklimmers gezien en geweten maar nog nooit met kussen bij om in de kruin te gaan relaxen :-)
Heel overzichtelijk met die rekken. In een kast zit alles 'netjes' weg achter deuren maar...op de duur zou een kat er haar jongen niet meer vinden ;-)

Gepost door: bea | 11-07-13

Reageren op dit commentaar

3 werkmannen in huis, dat is luxe Magda
maar twee weten ook wat genieten is en relaxen

Gepost door: fotorantje | 11-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.