13-07-13

In de tuin bezig geweest

tuinwerken.jpg

 

Jullie zullen nog een dagje geduld moeten hebben in verband met de uitstap van 11 juli.

Het was ideaal weer om in de tuin te werken. Zo heeft Michel daar ook over gedacht en hij kwam vandaag de haag snoeien. Hij is nog niet halverwege. Hij snoeit niet alleen de haag maar doet er nog van alles bij. Ook de klimop onder de laurierhaag moest eraan geloven. De grote taxus werd mooi bijgesnoeid en de buxus haagjes eveneens. Zelf harkte ik de dode bladeren vanonder de haag en sleurde nog wat lange ranken klimop eruit. Sorry opa, je weet ik heb een hardgrondige hekel aan klimop omdat het zo woekert en jij wilde nooit dat het gesnoeid werd. Kijk maar eens hoe netjes het is nu het wèl gesnoeid is! De haag kan weer ademen. Ondertussen is Michel twee keer met een lading snoeisel naar het recyclagepark geweest . Zodra hij kan komt hij verder werken. De aanzet is gegeven en zelf kan ik ook wel het een en ander snoeien met een kleinere heggeschaar. Aan die grote heggeschaar waag ik me niet.

Het weer was zo mooi dat ik in de late namiddag mijn strijk op het terras heb gedaan met het kleine strijkplankje van Ikea ;-) en tot de zon achter het dak van de buurman verdween ben ik buiten gebleven, met mijn krantje en een avondboterham. Het geluid van spelende kinderen buiten klonk als muziek in de oren. Er zijn nog niet veel avonden geweest dat het mogelijk was om zo lang buiten te blijven.

De fiets? Die stond er vandaag werkeloos bij!

23:18 Gepost in tuin | Commentaren (10) | Tags: tuin, snoeien, michel, zomer |

Commentaren

Inderdaad, zo heb ik ook eerst in de tuin gewerkt, en nadien genoten van de avond buiten

Gepost door: liliane | 13-07-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, wie weet hoeveel mooie dagen er nog komen ,dus alles laten vallen en maar genieten! En dat vallen is bij mij momenteel mijn blogronde! Moest ik het scherm beter kunnen lezen dan zette ik me aan de pc buiten. Daarvoor moet ik me in de schaduw zetten en het is toch voor de zon dat een mens buiten wil hé!!

Gepost door: magda | 13-07-13

Reageren op dit commentaar

In het binnenland waren er al menige avondjes dat we lang konden buiten zitten, heerlijk.

Gepost door: bea | 14-07-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, hier was de wind altijd spelbreker!

Gepost door: magda | 14-07-13

Reageren op dit commentaar

Dag Magda!

In de tuin is er altijd wel iets te doen!
Dan zijn die bloemen uitgebloeid en dan moet er daar iets gesnoeid worden en daar nog iets bemesten en daar iets afsnijden en water geven aan de planten met dit goed weer want met de wind zijn de bloemen vlugger zonder water door de verdamping!
En zolang we nog wat kunnen werken in de tuin moeten we er van genieten want er zal een zijn dat we het niet meer kunnen doen!
Ik probeer elke dag iets te doen al wat is het maar een half uurtje
Daar ben ik al gelukkig om.
Wens je nog een gezellige avond en geniet nog van het zonneke!
Lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 14-07-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke ,ja in een tuin is er altijd iets te doen en momenteel zijn we de haag rondom aan het snoeien en eens extra opkuisen in de tuin en planten die uitgebloeid zijn wat inkorten. De wind maakt ook dat er regelmatig water moet gegoten worden. Ach ik doe het graag en ik vind het geen corvée! Maar ik geniet ook van mijn tuin als het moment zich voor doet.

Gepost door: magda | 14-07-13

je had het duidelijk naar je zin Magda...

en de fiets, mag morgen weer van stal

fijne zondagavond

Gepost door: willy | 14-07-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, vandaag zondag was het rustdag en ik was zo lui dat ik op mijn terras ben blijven zitten kletsen met mijn schoonzus. Morgen zijn de jongens hier terug en dan trekken we zeker op pad met de fiets.

Gepost door: magda | 14-07-13

Zo..helemaal bijgelezen! :-)
Maar het eerste wat me opviel toen ik je blog opende..waar zijn de plaatjes uit je zijkolommen naar toe? Ik zie er nog maar een paar! (die van anne geddes en die twee rode hartjes) Ligt dat aan míjn pc? zag bij pepino ook al allemaal rode kruisjes..maar bij de rest is alles normaal!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-07-13

Reageren op dit commentaar

@Welkom back Mizzy. Het ligt zeker niet aan jou pc dat je kruisjes ziet. Ik zie die ook en plots kunnen al de afbeeldingen wèl weer te zien zijn. Ik mailde al naar skynet en die lieten me weten dat ze er alles zouden aan doen. Maar dat is nu toch ook al een paar weken geleden. Ik zal eens opnieuw moeten mailen. Pepino heeft hetzelfde voor en ook daar lijkt het nog niet opgelost. Weet je wat er ook in hun berichtje stond? Dat ze het weekend niet werken, hahaha. Maar dan hebben ze wel een hééél lang weekend!

Gepost door: magda | 14-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.