19-07-13

Fietstocht van maandag 15 juli

 

Maandag 15 juli was het echt de eerste dag van de vakantie dat het ideaal weer was om te fietsen. Zonnig en niet teveel wind. Oma en de kleinkinderen kunnen wel wat wind verdragen en zijn we aan de kust ook gewoon.Maar het moet toch nog aangenaam blijven en we moeten ook niet thuis komen buiten adem. Tenslotte zijn we drie uur onderweg geweest !

We reden eerst langs een landelijke weg naar Ramskapelle .Onderweg raapten we wat hooi bijeen om aan de konijnen te geven van de buurtjes en in Ramskapelle was er even een stop en maakte ik een foto van het kerkhofje rond de kerk .

Dan richting "de stinker en de blinker"( het schipdonk kanaal en het Leopoldskanaal) De stinker dankt zijn naam omdat het  afleidingswater van de Leie vervuild was door de vlasindustrie en uitmondde in dit kanaal en zo naar de zee .Wij reden richting zee met links het Leopoldkanaal en rechts weiden met koeien en landbouwvelden en in de verte zag je al de contouren van de badstad Heist.

fietstocht.JPG

fietstocht1.JPG

fietstocht4.JPG

fietstocht2.JPG

fietstocht3.jpg

We konden de kortste weg nemen naar de zeedijk door onderweg het fietspad te verlaten en naar de invalsweg naar Heist te rijden maar we wilden eens door de fietstunnel  waarvoor een paar ministers op de fiets geklommen zijn en die officieel hebben ingefietst een hele tijd geleden.
Het zijn twee imposante tunnels en dan fiets je veilig verder langs een aparte weg naast het drukke vrachtvervoer van en naar de haven. Maar eenmaal op het einde van de fietsweg moet je werkelijk laveren- op een weliswaar goed aangeduid fietspad- tussen de camions die af en aan rijden. Neen ideaal is het niet en we waren blij dat we eindelijk aan de Lichtenbrug kwamen.

fietstocht5.JPG

fietstocht6.jpg

fietstocht7.jpg

Daar wilden we de zeedijk op ,maar de jongens wilden over de Lichtenbrug naar de zeedijk en oma zag het niet zitten om haar fiets naar boven te duwen in een fietsgleuf naast de trappen. Geen probleem Cedric duwde die gezwind naar boven. Na de foto genomen te hebben toen hij mijn fiets omhoog duwde, ben ik vlug wat gaan helpen. Ik had toch niet gewild dat hij zou vallen want de trap was erg steil.

fietstocht8.jpg

fietstocht9.jpg

Eenmaal over de sierlijke Lichtenbrug fietsten we van Heist tot aan het Casino in Knokke op de zeedijk( fietsstrook). Hoewel het zonnig weer was maar wel winderig , was het erg kalm.
Een ijsje bij La Poste  in Duinbergen was zeker en vast verdiend ! En daarna bezochten we de kusntwerken van Hannes D'Haese en het huis op het strand.

fietstocht10.jpg

fietstocht11.jpg
 

Of ze moe waren de kinderen? Wat denk je als je de voorlaatste foto ziet terwijl oma een foto van het huis op het strand trok ! Op de laatste foto zie je dat de zon al laag stond , het strand verlaten was en het dus de hoogste tijd was om naar huis te rijden.

 

fietstocht12.JPG

fietstocht13.JPG

 

 

 

Commentaren

een sierlijke brug is dat Magda...

ik heb ze wel eens gefotografeerd, maar dat viel niet echt mee

groeten

Gepost door: willy | 20-07-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik heb al eens geprobeerd om die vanop de weg te fotograferen maar dan zie je die sierlijke lijnen niet zo goed.

Gepost door: magda | 20-07-13

Alweer een top vakantiedag voor de kleinkinderen, waar Oma ook erg van genoten heeft natuurlijk. Een heerlijke zomerse fietstocht hebben jullie gemaakt.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-07-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,het was die namiddag ideaal fietsweer. En we doen dat op een gezapig tempo. Ik hou altijd rekening met Sébastien want die rijdt op een kleinere fiets. Ze fietsen graag waar het rustig is , nu viel het erg mee op de zeedijk maar op topdagen rij ik er zelf niet graag. De vakantiefietsers zijn dan echt fietsterroristen!

Gepost door: magda | 20-07-13

wat een zomerse foto's! En volgens mij hebben de kleinkinderen zich echt wel geamuseerd. het zijn zulke momenten dat zullen herinneren voor de rest van hun leven!

Groetjes

Gepost door: cuisine celine | 20-07-13

Reageren op dit commentaar

@Celine, ik hoop dat ze die dagen blijven herinneren zoals ik de vakantiedagen herinner die ik bij mijn tante en nonkel doorbracht op de boerderij al zijn ze al lang niet meer onder de levenden...

Gepost door: magda | 20-07-13

ik denk dat oma ook moe was, ik ben het al van gans die fietstocht zo mee te beleven :-)

Gepost door: fotorantje | 20-07-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, echt moe was ik niet want ik ben gewoon om te fietsen. Maar het was wel een lange tocht voor hen . Ze hadden een korte nacht gehad (muzieklawaai van het cactus festival in Brugge en niet kunnen slapen) en waren daardoor al moe.

Gepost door: magda | 20-07-13

De commentaren zijn gesloten.