20-07-13

Naar zee

Na de lange fietstocht van maandag waren we allemaal moe. Oma was de volgende morgen op haar gewone uur wakker,  maar de jongens sliepen tot tegen de middag. Toen we langs de zee fietsten had ik hen beloofd dat we de andere dag naar het strand zouden gaan. Dat hebben we ook gedaan al was het toch al een ferm stuk na de middag. De zon liet het  afweten maar het was best aangenaam op het strand. Het was er wel erg kalm en in de verte was het nevelig . We moesten op tijd terug  want normaal ging hun papa hen komen ophalen zodat we niet lang aan zee konden blijven. Achteraf hadden we wèl langer op het strand kunnen blijven want de kinderen bleven die avond toch bij oma. Ik heb hen beloofd dat we andere keer véél vroeger naar zee gaan, desnoods met een picknick mee. Gezien er een hittegolf op komst is zal het aan de zee best aangenaam zijn!

naar zee.jpg

naar zee1.jpg

naar zee2.jpg


De kinderen komen pas maandag terug en vandaag hebben Michel en ik alvast het zwembad leeg laten lopen. Gezien het toch nog geen weer is geweest om in een onverwarmd zwembad te zitten gebruikten we al een hele tijd het water dat nog in het zwembad zat om de bloemen te begieten( chloor werd er allang niet meer ingedaan!). Nu zat er nog een bodempje water in, maar een bodempje in zo'n zwembad is meer dan een paar emmertjes water ! Op de foto is Michel bezig de afgevallen bladeren van de treurwilg op te vissen , de rest van het vieze water heeft hij er laten uitlopen door het zwembad omhoog te tillen( het afvoergat lag te hoog om het restant te laten weglopen). Morgen het zwembad dweilen en dan kan het gevuld worden met proper water. Laat de hittegolf dan maar komen.

zwembad.JPG

 

 

21:19 Gepost in knokke, vakantie | Commentaren (4) | Tags: kleinkinderen, zomer, vakantie, zee |

Commentaren

Ik heb tien jaar als monitrice kindervakantie aan zee gedaan,(dat was in Koksijde)
Ons vier uurte een boderham met confituur en een kartonnetje melk was dan ook of op het srtand of in de duinen , maar altijd met zand er bij.

Gepost door: liliane | 20-07-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik was in een ver verleden ;-) ook monitrice in een kinderhome gelegen op het strand in Oostduinkerke. En dat was elke dag een picknick voor 20 kinderen als vieruurtje. We knoopten alles in een groot tafellaken en de grootste jongens droegen dit met twee op een lange stok elk op hun schouders. Ze vonden dit erg leuk.

En ik heb nog twee zomers vakantiepleinwerking gedaan voor de gemeente Knokke. De meeste kinderen( toen enkel Knokkenaars)bleven er 's middags hun boterhammen eten en van de gemeente kregen ze elke dag verse soep en in de namiddag een vieruurtje met een drankje. Meer dan honderd kinderen waar je moest op letten en we waren met niet veel monitrices ! 't Was hard werken maar ik heb het graag gedaan. Toen waren het ook meestal kinderen uit gezinnen waar beide ouders het seizoen deden.

Gepost door: magda | 20-07-13

topdagen voor de zwembadjes :-)
hebben we geen lente gehad, zomeren doet het zeker

Gepost door: fotorantje | 21-07-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, en het zwembad is opnieuw aan het vollopen tegen dat ze terug naar oma komen!

Gepost door: magda | 21-07-13

De commentaren zijn gesloten.