23-07-13

afkoelen aan zee

naar zee.jpg

Wat kon oma beter doen dan met de twee jongens naar zee gaan.Het was zo drukkend warm in de tuin en ik zag dat ze het lastig hadden. Prikkelbaar en vlug gestoord.
Aan zee was het aan de waterlijn heerlijk door een verkoelend briesje. De jongens hebben kanalen gegraven, maar het hoogtij was al voorbij en het water trok terug... Het zeewater was bijna lauw te noemen en daar hebben ze van genoten.
Oma wilde wat lezen maar een dametje wat verderop wilde per sé een babbeltje slaan. Haar kinderen raakten in stokken met mijn kleinkinderen. Zij gooiden de kanalen die de jongens groeven dicht zodat er geen water kon instromen en de jongens braken hun dammen af... Mini oorlogje.
Zo geraakten twee niet elkaar kennende dames aan de babbel en het werd een gezellig namiddagje. Van lezen is er niet veel meer terecht gekomen.

Toen we terug huiswaarts fietsten hadden de jongens het zo warm dat ze thuis holderdebolder het zwembad indoken. Het was alsof er een heel regiment in het zwembad zat.
Nu zijn ze uitgeraasd en de grootste hitte is ook weg. Het is beginnen spetteren deze avond! Een regenvlaagje zou wel eens deugd doen...

zwembad.jpg


 

Commentaren

Was van de vakantie al gewend aan hogere temperaturen dan die hier nu (hoewel ze in de buurt kwamen vandaag..hier 34, daar 36)..maar hier is het altijd zo'n benauwde warmte hè. Maar die overvolle stranden hier en de files er naar toe..ik zou het echt niet zien zitten. En dan zo weinig schaduw en dat verraderlijke briesje..ik zou levend verbranden! Laat mij maar lekker onder m'n parasol in de tuin hoor! :-) Maar ja..kinderen hè..! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-07-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de enige plaats waar het op die hete dagen lekker was ,was wel aan zee hoor! Maar natuurlijk moet je goed wat zonnecreme gebruiken ! De drukte op het strand viel best mee en zeker aan de waterlijn. Op het droge zand kon je blootvoets niet eens lopen die dag , dus zat er daar weinig volk ;-).

Gepost door: magda | 25-07-13

dat is nu een van de beste plekjes om af te koelen.
Hier ook vanavond een paar druppels en gerommel van in de verte

Gepost door: merel | 23-07-13

Reageren op dit commentaar

@Merel ,ik had er best tot 's avonds laat willen blijven ! En van die regen en storm die voorspeld was ,hebben we hier buiten een paar spetters niets gezien. Ik moest de planten dus wèl zelf water geven !

Gepost door: magda | 25-07-13

Weer eens eventjes komen zien hoe het met je gaat.Aan zee zal het vast minder drukkend zijn dan in het binnenland.Fijn dat ik je vanuit mijn stoel volgen kan.Fijne zomerse dagen verder
Marylou

Gepost door: marylou | 24-07-13

Reageren op dit commentaar

@Marylou, die dag was het in de tuin niet vol te houden en het strand was de ideale afkoelplaats.

Gepost door: magda | 25-07-13

van het mooie strandweer, zullen ze aan de kust niet klagen....

wellicht kunnen ze een deel van het mindere voorjaar nog goedmaken

ik ben gisteren een vrij lange strandwandeling gemaakt en bij 25° en een licht briesje deed dat deugd

groeten

Gepost door: willy | 24-07-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik las dat de handelaars tevreden zijn met hun zomer ,dat hoor je ook niet dikwijls van hen!

Gepost door: magda | 25-07-13

Wel oma , die zonnenhoed " de maks " :-)

Gepost door: liliane | 24-07-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, de beste manier om geen zonnesteek op te lopen !

Gepost door: magda | 25-07-13

Vandaag ook voor even wat verkoeling gezocht op het strand, en anders was en/of bleef het onze eigen tuin. Maar dan zonder zwembad hé ... ;-)

t' Istoch warm hé Magda ... !

Ps: jij ziet er goed uit op het strand !

Gepost door: Klaverke | 25-07-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, op het strand tegen het water was het aangenaam. In de tuin was het op dat ogenblik echt te warm en dat gebeurt niet veel. Vandaag hebben de jongens weer het zwembad gebruikt of moet ik zeggen misbruikt! Ze waren zo wild met springen en ploeteren in het zwembad . Een "krokodil" heeft hun zotternij niet overleeft!
ps.Dank je wel voor het complimentje! :-)

Gepost door: magda | 25-07-13

ja aan zee zal het wel beter geweest zijn, daar heb je meestal een briesje
oeioei een oorlogje, dan hebben ze zich goed kunnen uitleven hihi

Gepost door: fotorantje | 26-07-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, het was echt hilarisch om die vier kinderen bezig te zien! Gelukkig vond de mama van de twee kinderen het ook leuk "ze moeten het maar onder elkaar uitvechten " zei ze. Ja het was warm en dan die verhitte gemoederen, hahahaha!

Gepost door: magda | 26-07-13

Nergens kan je beter zijn dan in de zee, wanneer het zo warm is. En al was er daar een klein oorlogje aan de gang, ik denk dat de jongens er met volle teugen van genoten hebben.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 26-07-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, weet je wat het resultaat was van dat klein oorlogje? Ze gingen allemaal gaan zwemmen in zee, hahahah! En dat was genieten want het water was helemaal niet koud.

Gepost door: magda | 26-07-13

De commentaren zijn gesloten.