27-07-13

Ook hier was er onweer

onweer1.JPG

Zoals overal in het land hebben wij ook ons deel van het onweer gehad. Toen ik rond halfnegen deze morgen opstond hoorde ik het al in de verte rommelen. Ik gaf er niet veel aandacht aan, want aan de kust gebeurt het dikwijls dat onweer of  regenbuien gewoon in zee verdwijnen zonder veel sporen na te laten. Maar deze morgen trok de hemel zijn gordijnen dicht en werd het echt opnieuw donker. Het gerommel kwam naderbij, het werden heuse donderslagen met knetterende bliksem en ferme regenvlagen en windstoten. Het onweer was gelukkig van korte duur . Maar toch hevig genoeg om de straat blank te zetten en de wind strooide kwistig met droge bladeren van de wilgen. Door de lange droogte verliezen alle wilgen zowel de treurwilg , krulwilg en treurkrulwilg veel bladeren.

Die fikse regenbui deed deugd en niet enkel aan de groentetuin, maar ook  alle planten en bomen en zelfs het gras (overal zag ik al "roste" plekken verschijnen) konden een slok water verdragen .

Zelf had ik er ook deugd van. Ik liep al een paar dagen rond met hoofdpijn door het zwoele weer en donderdag voelde ik me al helemaal niet lekker toen het 33° was . Mijn maag en darmen speelden op. 
Deze namiddag werd het opnieuw zo zwoel maar ik kon het niet laten om te helpen met Michel terwijl hij de haag aan de achterkant aan het snoeien was. Bladeren bijeenharken in de schaduw kon nog net !
Jullie denken zeker " die blijft maar bezig in haar tuin". Tja dit jaar zijn we bezig om de tuin volledig in orde te brengen en dat vraagt meer werk en tijd dan gewoon wat opkuisen. Verleden jaar is er weinig opkuiswerk gedaan :eerst door het ziek zijn van opa en dan zijn overlijden. Michel had een zwaar ongeval en verbleef geruime tijd in het ziekenhuis dus hij kon ook niet werken in de tuin. De winter duurde lang en het voorjaar was ook al niet uitnodigend om in de tuin te werken. Dus doen we het nu en we doen het goed en niet vlugvlug.  Het vraagt wat tijd. Tussendoor doet Michel ook nog allerlei karweitjes waar ik geen benul van heb of die boven mijn macht gaan .
Maar ik geniet ook van het mooie weer en met de kleinkinderen op stap gaan , hoewel ze bij die hitte liever in het zwembad zaten.

Alleen het bloggen zit in vakantiemodus! Weet dat ik aan jullie denk en straks ben ik weer helemaal terug!

 

onweer.jpg

23:29 Gepost in tuin, zomer | Commentaren (12) | Tags: zomer, tuin, onweer |

Commentaren

Ik ben tch blij dat ik een tuin heb waar ik geen slaaf van ben. Met die hitte? Zulk werk? Neen bedankt! Dan hang ik liever niets te doen.

:-D

Gepost door: ms | 28-07-13

Reageren op dit commentaar

@mske, ik voel me helemaal geen slaaf van mijn tuin, alleen moet ik me een beetje schikken naar Michel. Die doet het tenslotte buiten zijn normale werk om! Opa vond de laatste jaren niks nog nodig en snoeien was altijd beperkt tot het minimum. Daar draag ik nu de gevolgen van . Ik wil het volledig opgeknapt zien en dat vraagt wel wat extra werk...en daarenboven werk ik graag in de tuin en is het niet van moeten.

Gepost door: magda | 28-07-13

Gisteren in de voormiddag was het hier ook van dat. Precies alsof het avond was en GIETEN, donder en bliksem...ik heb gepoetst met het licht aan :-) Na de middag was het weer zomer, het kan nogal verkeren ;-)
Er is werk aan om een tuin netjes te houden maar voor mij is dat ook ontspanning en daarna dubbel genieten omdat het er weer picobello uitziet.

Gepost door: bea | 28-07-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik heb deze voormiddag lekker lui in een tuinzetel op mijn terras genoten van een kopje koffie en uitgebreid mijn krantje gelezen( daarvoor had ik gisteren geen tijd ;-) ). Rustig weertje en niet te warm, er wordt vandaag niet gewerkt. Misschien een fietstochtje deze namiddag .

Gepost door: magda | 28-07-13

yep ... We kregen ' van jan ' aan onze kust ... Ook wij schrokken er aardig van ! Zo donker zeg, amai amai , het kon niet op met dat gratis licht en klank spel !

Gepost door: Klaverke | 28-07-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, ik ben nooit gerust als het onweert. Jaren terug viel de bliksem op ons huis en was de schade al bij al niet al te erg. Mijn hart slaat telkens weer een slag over als het onweert!

Gepost door: magda | 28-07-13

Ben er echt bang van en was blij dat het over waaide! (maar ik stond ook wel met m'n cameraatje voor het raam en postte er vandaag over hehe)

Ben vanmiddag even de voortuin in geweest omdat de vuurdoorn weer zo uitgegroeid was..die heb ik teruggesnoeid tot een mooi haagje..maar de liguster moest wachten tot morgenochtend..dan staat de zon nog áchter het huis en zal het wat aangenamer zijn..zelfs 24 graden is me nog teveel voor tuinklusjes hoor!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 28-07-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, al bij al viel het onweer hier nog mee al viel er 's morgens en 's avonds met bakken water uit de lucht. In elk geval heeft de natuur het nodige water gekregen en vandaag was het draaglijk weer.
Ik ben ook bang van onweer en al is het lang geleden dat de bliksem op het huis insloeg ,telkens ik het hoor rommelen gaat mijn hart weer sneller slaan en probeer ik de zenuwen in bedwang te houden. We hebben nu wel een bliksemafleider maar je weet toch nooit...

Gepost door: magda | 28-07-13

zowel s' morgens als s' avonds zwaar onweer.....

maar schade heb ik hier niet gezien...

denk er aan Magda, na regen komt zonneschijn..

slaap zacht

Gepost door: willy | 28-07-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, gelukkig maar ! Stel je voor altijd mooi weer, dat zou ook tegensteken.:-)) en dat onweer nemen we er dan maar bij want water hebben we ook nodig.

Gepost door: magda | 29-07-13

dat warme weer boven de 30° mat iedereen af, ik ben ook geen liefhebber of er moet al heel wat wind zijn zodat je kan ademen

Gepost door: fotorantje | 28-07-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, zodra de temperatuur wat zakt is mijn hoofdpijn ook verdwenen. Het zou niks voor mij zijn om daar te wonen waar het soms 40 ° en meer wordt!

Gepost door: magda | 29-07-13

De commentaren zijn gesloten.