30-07-13

't was maandag

heli.jpg

De warmte en het gebrek aan slaap had zijn sporen nagelaten bij de jongens. Ze kwamen gisteren morgen toe alsof ze nog liefst een paar uur langer hadden willen slapen. Ze waren voor hun doen de hele dag  erg rustig . Maar echt stilzitten deden ze ook niet. 
Het onweer en de hevige wind hadden goed huisgehouden in de tuin. Cédric begon al de bladeren onder de pas gesnoeide haag op te vegen. Ik had het nochtans goed bijeengeharkt maar de bomen en struiken hadden nog veel bladeren losgelaten. Sébastien begon onkruid te wieden in de straatgoot. Sedert enkele jaren trekt de gemeente zich dat niet meer aan en wordt er geen opkuis meer gedaan. De bewoners moeten het voortaan zelf doen. ( Besparingen doen ze !).
Daarna hield Cedric zich bezig met de groentetuin. Hij verplantte sla en andijvieplantjes in bakken want er was geen plaats meer om die uit te planten in de moestuin zelf. Hij gebruikte daarvoor aarde uit de composthoop die hij zeefde. Er zaten nog teveel kleine takjes in volgens hem.
Hij heeft nu van zijn papa een grote houten bak gekregen uit de Aveve waarin hij thuis ook groenten kan kweken. Dus begint hij hier al plantjes op te kweken om dan thuis te planten in zijn eigen kleine moestuin!! En in de Aveve zagen we nog peterselie en winterprei. Hij kan ook nog groenten zaaien zoals veldsla,winterspinazie ... Fijn dat hij thuis ook zal kunnen tuinieren, maar eerst zal papa de bak moeten ineensteken en vullen met aarde.


Ze vonden het te fris om in het zwembad te duiken en naar zee gaan daar hadden ze ook geen zin in.
We hadden de hele dag al heli's zien opstijgen en rondvliegen en daar wilden ze wel eens heen. Ik had gelezen dat er iets te doen was op de helihaven. Het viel tegen want het bleek er rustig , al was er toch iets op til te zien aan de grote tent die in de weide ernaast stond opgesteld en met een passerelle konden ze de helihaven bereiken. Maar het voornaamste was dat Sébastien een heli zag opstijgen. Zo te zien een leerlingpiloot, want hier geven ze opleiding aan toekomstige helipiloten. Volgens Sébastien heeft de piloot een foto van ons genomen. Dat zal wel want we waren een enthousiast publiek,hahaha !

Gezien de jongste zo erg moe was zijn we allemaal  vroeg gaan slapen!! Want alleen slapen gaan en de rest opblijven, dan lukt het niet. Ik voel me dus deze morgen flink uitgerust ;-)

 

 

 

Commentaren

de jongens hebben ook groene vingers Magda....

van wie zouden ze dat hebben..?

groeten

Gepost door: willy | 30-07-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja dat vraag ik me ook af ;-)) . Ze doen dat echt uit vrije wil want ik zou niet willen dat ze zeggen ik moét dat doen van oma!!

Gepost door: magda | 30-07-13

Reageren op dit commentaar

Wat een paar uur meer aan slaap kunnen doen he????
Jouw kleinzonen zitten graag in de tuin denk ik!!
Ze hebben groene vingers, en als ze het graag doen laat ze maar begaan zo leren ze tenminste hoe ze alles moeten planten en zaaien en wie weet moeten zij later ook hun moestuin maken en daarbij het zijn gezonde groenten als je ze zelf kan kweken !!!
Jij hebt echt geluk met die twee kleinzonen, en als ze het graag doen laat ze maar uitleven, veel geluk met het planten en zaaien en goed water geven he!!!!
Lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 30-07-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke ,het is een plezier om vooral Cedric bezig te zien. Mijn groentetuin heeft hij dit jaar volledig zelf ingezaaid en geplant( natuurlijk met raad en daad van oma). De jongste wil natuurlijk niet achterblijven.

Gepost door: magda | 30-07-13

ZIJN PRACHT kleinkinderen

Gepost door: sloeber | 30-07-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber ,ik ben echt fier op mijn kleinkinderen. Het zijn geen engeltjes maar in vergelijking met sommige kinderen van hun leeftijd zijn ze dat wel.

Gepost door: magda | 30-07-13

De commentaren zijn gesloten.