04-08-13

mijn chippendale is weg!

poetsman.gifBen ik te veeleisend geweest? Of was ik niet vriendelijk genoeg? Of was mijn Engels zo slecht dat hij me niet verstond? In elk geval na twee keer te zijn gekomen  heeft de poetsman met chippendale allures zijn ontslag genomen :-(

Ik heb het gevreesd. Het verliep veel te goed. Hij heeft in die twee namiddagen bergen werk verzet. Werk dat echt door een man moest gedaan worden. Hij heeft oa. een kast in de garage afgebroken, in stukken gezaagd en was bereid om met mij mee te rijden om alles in het recyclage park af te geven.
Hij zou deze week rondom het huis de luiken afnemen en afwassen. Sommige luiken krijg ik zelf niet meer los. Ik geloof dat hij het wel zag zitten want ik had hem gezegd dat ik geen hulp nodig had om te stofzuigen en stof af te nemen. Dat had ik ook verteld aan het interimbureau waar ik een nieuwe hulp had gevraagd. Nu belden ze me op met de mededeling dat hij stopte met werken voor het interimbureau, dus ook bij mij.
Hij had me wel verteld dat hij tijdelijk als poetsman werkte want hij wilde een job als elektrieker vinden, daarvoor had hij geleerd. Alleen was de taal een probleem, hij kon geen Nederlands. Blijkbaar heeft hij toch een job gevonden. Ik had hem ook een "elektriek" probleempje willen voorleggen. Pech, ik kan het hem niet meer vragen.

poetsman1.gif

Michel gaat de karweitjes overnemen en het is precies of hij blij is dat die chippendale weg is. Een beetje jaloers ? Hij had nog wat tijd over en begon vlug rondom het huis al de luiken los te maken en klaar te zetten om deze week muur en luiken te komen afwassen. Dan wil hij nog de muur schilderen in de garage waar de kast heeft gestaan . Hij heeft nl. een  paar vrije dagen.

Gelukkig is hij van alle markten thuis  alleen is het probleem dat hij overwegend de vrijdagnamiddag en zaterdag kan komen. Ik heb niet altijd zin om in het weekend te werken. Hij zal een karweitje wel in zijn eentje opknappen maar ik moet er toch bij zijn en soms help ik waar ik kan zoals nu in de tuin al de takken en bladeren bijeenharken en zelfs met snoeien heb ik geholpen. Gisteren zijn de laatste takken van de haag gesnoeid. Het is echt een zwaar karwei geweest. Het was ook twee jaar geleden (door allerlei omstandigheden) dat er rondom serieus is gesnoeid. 

Nu maar hopen dat het interimkantoor een nieuwe hulp vindt voor...huishoudelijk werk ;-)
 

23:12 Gepost in werken | Commentaren (18) | Tags: klusjesman, poetsman, chippendale |

Commentaren

Mannen hé... :-)
Langst ene kant kan ik de poetsman wel begrijpen, de meesten doen liever een job waar ze voor studeerden en eerlijk, poetsen vind ik niet echt een mannenjob alhoewel die van u eigenlijk meer klussen deed. Pech Magda, dikke pech. Gelukkig heb je Michel nog en hopelijk sturen ze je weldra een poetsvrouw(man) waar je meer geluk mee hebt.

Gepost door: bea | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik mag mijn handjes in elkaar leggen met Michel hoor! Die kan werkelijk alles en poetsen zou hij zonder problemen ook doen ,daar ben ik zeker van. Ik ken hem al meer dan 10 jaar !
Die poetsman wist wat hij bij mij moest doen,want ik had het gevraagd aan het interim kantoor en hij was er zelfs enthousiast over.

Gepost door: magda | 05-08-13

@ Bea: waarom zou poetsen géén mannenjob zijn? Iemand die echt werk zoekt zal blij zijn met welk werk dan ook.

:-)

@ Magda: Het is niet de eerste keer, ook niet de tweede, dat ik hoor van een poetsdienst die maar één keer iemand kan voorzien omdat ze daarna hun kat sturen.

Als hij het zware werk niet wou doen kon hij zeggen dat hij enkel wou poetsen hé.

Gepost door: ms | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Mske ,hij werkte al anderhalf jaar bij dit interimkantoor . Ook tegen mij had hij gezegd dat hij zodra hij als elektricien werk zou vinden het interimkantoor zou verlaten. Blijkbaar vond hij een job en heb ik brute pech.
En die kast afbreken moèst hij niet van mij ,ik wilde dat hij de inhoud er zou uithalen. Toen hij vernam dat ik dan die kast zou afbreken ,heeft hij zèlf gevraagd of hij dat mocht doen!( ik zou het zelf niet gekund hebben moet ik eerlijk toegeven en dan zou het toch Michel geweest zijn die het deed)

Gepost door: magda | 05-08-13

@ MS, dat is zo maar als ze iets vinden wat beter bij hen past en eventueel met beter loon...hoe zouden we zelf zijn ;-)

Gepost door: bea | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Bea dat beter loon is wel de hoofdreden want het uurloon met dienstencheques is niet om alleluja te roepen.

Gepost door: magda | 05-08-13

Alé, ik wens hem dan maar succes met zijn nieuwe job, Voor jou Magda is het wel spijtig dat hij niet meer terugkomt natuurlijk ...

Gepost door: Klaverke | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, ik had al een héél lang lijstje met werkjes klaarliggen, ;-))

Gepost door: magda | 05-08-13

hihi de ene jaloers van de andere
wel jammer dat je die extra klusjesman nu kwijt bent, maar als Michel het wil doen is dat mooi opgelost
ja wel vervelend dat het op zaterdag is, maar dan maak jij je weekend op zondag en maandag toch

Gepost door: fotorantje | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, deze week heeft Michel verlof en de karweitjes vliegen erdoor ! Nog even op de tanden bijten en dan ben ik voor lange tijd weer op mijn gemak. Gelukkig kunnen we goed opschieten met elkaar.

Gepost door: magda | 05-08-13

Als Michel jaloers is, moet jij wel goed van betalen zijn! :-P

Gepost door: mizzD | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dat is het hem juist . Ik betaal hem niet veel voor hetgeen hij allemaal doet. Ik heb hem indertijd veel geholpen( vanuit mijn werk) toen hij in allerlei moeilijkheden zat en daar blijft hij erg dankbaar voor. Het is iemand die wat steun en raad nodig heeft en dit blijkbaar hier vindt. Ook opa kon goed met hem opschieten en dat gebeurde niet zo vlug bij opa.

Gepost door: magda | 05-08-13

met chippendale allures..Magda ?...

ik weet niet wat ik me daar moet bij voorstellen...

gelukkig is Michel er..

groeten

Gepost door: willy | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, zelf heb ik dit woord niet voor het eerst gebruikt ,het was een kennis die hier was die zei "amai heb jij een chippendale als poetsman " en dat is een eigen leven beginnen leiden, hahaha. Maar hij zou niet misstaan hebben tussen de chippendales. Zo'n afgetraind lichaam en dan nog een zuiders type.

Gepost door: magda | 05-08-13

Oei. Geen Chippendale meer. Jammer. Maar er komt heus wel een nieuwe en betrouwbaardere poetshulp opdagen, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik zou toch liever een vrouw hebben zonder sterallures maar ster in het werken!! Ik zal de klusjes wel laten doen door Michel ;-)

Gepost door: magda | 05-08-13

Dag Magda!


Uwe chippendale is vertrokken met de noorderzon, spijtig!!
Ik wacht al van in Oktober op een hulp voor het kuisen maar ze vinden geen en er bieden er zich geen aan, erg he en er is zoveel werk in die sector!
Michel is de tuinmann zeker? Als hij het voor je kan doen is het werk ook gedaan he!
En nu maar hopen dat ge niet te lang hoeft te wachte voor huishoudhulp!!!!!
Wens je nog een fijne en frisse avond als het kan.
Lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, vanavond is het hier ook afgekoeld met dreiging voor onweer. Ik denk dat het in zee zal verdwijnen en we niet eens regen zullen krijgen.
Michel komt hier al een tiental jaar en doet al de klusjes : in de tuin en in het huis. Maar toen die poetsman hier kwam wist ik niet wat ik daar moest mee beginnen. Ik zag die nu echt niet kasten afwassen en dweilen. Gezien er toch nog zoveel klusjes waren ben ik maar in de garage begonnen. Werk genoeg want de vorige had er echt met haar klak naartoe gegooid. Zelf was ik maanden lang wat uitgeteld en had nergens zin in. Maar ik sta er terug en ik wil het nu toch goed gedaan hebben.

Gepost door: magda | 05-08-13

De commentaren zijn gesloten.