05-08-13

Twee mooie dagen...

...heb ik gehad en ik heb ervan genoten. Geen snikheet weer want de wind temperde het een beetje. Om die twee mooie dagen te besluiten werd de lucht deze avond inktzwart en stak een felle wind op misschien krijgen we nog een onweer. De kans zit er evenwel in dat het in zee drijft.

Gisteren was er de jaarlijkse bbq van de senioren. De opkomst was groot, het eten lekker en  ambiance troef. Iedereen grapte en lolde en er werd zelfs gedanst op "gouwe ouwe" en de farandole maakte iedereen nog gekker.  't Zal wel een beetje de warmte geweest zijn denk ik, hahaha. Ik vond het  jammer dat er geen parasols genoeg waren om op het buitenterras te kunnen zitten. Maar ik moet toegeven dat het dan toch nog te warm zou geweest zijn want het terras ligt nogal ingesloten en voornamelijk aan de zonnekant.
Een feit was dat iedereen toch redelijk vroeg huiswaarts keerde, zeg nu zelf een hele namiddag binnenzitten terwijl het buiten mooi weer is dan verlang je toch naar buitenlucht( vensters stonden open en verduisteringspanelen maakten het wel aangenaam binnen).
Ik ben in elk geval thuis nog lang blijven buiten zitten in gezelschap van  't vrouwtje( mijn poetshulp die 32 jaar mijn huishouden hielp rechthouden en die door iedereen aangesproken werd met "'t vrouwtje" ) die in de late namiddag langskwam na een fietstochtje.

egelantier.jpg

Vandaag kwam mijn schrijfzoon langs. Het was een jaar geleden dat Marc hier nog was. De omstandigheden waren er lange tijd niet om hem te ontvangen. Maar vandaag werd het een superdagje. Ik haalde hem tegen de middag van de trein en in gezelschap van de oudste kleindocher- die elke maandag komt eten- aten we mosselen. En ze smaakten.

Daarna zijn we gaan fietsen want dat doet hij graag. Het weer leende zich uitstekend voor een lange fietstocht. We reden door de velden, langs de twee kanalen "Stinker en de Blinker", onder de nieuwe fietstunnel richting Zeebrugge, uitkijken in Zeebrugge naar de containertrafiek en de zee die grasgroen kleurde , een heel stuk langs de Zeedijk om dan terug naar huis te rijden.  Maar blijkbaar is de conditie van oma beter dan die van hem! Toen we ongeveer 2 1/2 uur onderweg waren en ik hem vroeg of hij de zeedijk helemaal wilde afrijden , verkoos hij toch om huiswaarts te fietsen!! Maar eerst een reuze ijsje en daarna nog een grappige foto aan de Cartoon tent bij het Casino. Achteraf vernam ik dat hij gisteren de bloemetjes had buitengezet op de Lokerse feesten en niet erg veel geslapen had ;-)

Met de trein van halfzeven is hij terug naar Lokeren vertrokken, moe maar erg tevreden over zijn dagje aan zee.

marc.jpg

We sakkeren dikwijls op de NMBS maar vandaag heb ik gemerkt dat de diensten van de NMBS ook een menselijke kant hebben. Marc is een man met een beperking. Hij kan goed zijn plan trekken maar kan noch lezen noch schrijven en dat alleen is al een grote handicap om met de trein te reizen. Hij weet echter wat hij moet doen.

Hij heeft deze morgen in Lokeren reisassistentie aangevraagd aan de loketbediende. In Brugge wachtte iemand hem op om hem te begeleiden naar de trein richting Knokke.
Marc had bij zijn aankomst deze middag reisassistentie gevraagd aan het loket voor zijn terugreis en ze hadden hem de man aangewezen aan wie hij het deze avond moest vragen. Ik geloofde het eerst niet want die man stond ramen te lappen in het station. Het bleek echter wèl die man te zijn. "ik ben aangesteld om mensen te helpen bij hun reis, maar ondertussen doe ik in het station ook karweitjes zoals die ramen lappen". Hij ging mee tot bij de conducteur. Deze laatste liet Marc plaatsnemen in 1e klasse en hij zou hem tot bij de reisassistent brengen die in het station in Brugge klaar zal staan. Deze dienst wordt door Knokke verwittigd . In Brugge brengen ze Marc naar de trein richting Antwerpen waar hij in Lokeren wordt overgedragen  aan een andere reisassistent die verwittigd wordt door het station van Brugge.
Ik wist dat ze bij blinden en fysisch gehandicapten bijstand verlenen en dat je dit op voorhand moet aanvragen. Maar in het geval van Marc verliep alles zo vlotjes en zonder poespas! Papieren kwamen er niet aan te pas.

 

22:47 Gepost in vrienden, zomer | Commentaren (13) | Tags: marc, trein |

Commentaren

wat een uitbundigheid, duidelijk koeler aan de kust dan bij ons haha

ah je jaarlijks bezoek van schrijfzoon, die heeft ook weer een leuke dag gehad
en heel zeker petje af van de NMBS hoe ze dit hebben aangepakt

dan heeft schrijfzoon een secretaresse die z'n brieven schrijft

Gepost door: fotorantje | 06-08-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,Marc leeft onder het systeem beschermd wonen en hij wordt gevolgd door een dienst met maatschappelijk werkers.

Gepost door: magda | 06-08-13

ja dacht ik wel, maar secretaresse klinkt chiquer :-)

Gepost door: fotorantje | 07-08-13

de Lokerse feesten en zo'n lange fietstocht gaan niet samen Magda....

de NMBS wordt vaak en terecht bekritiseerd, maar hiervoor verdienen ze duidelijk een compliment

prettige dag gewenst !

Gepost door: willy | 06-08-13

Reageren op dit commentaar

@Willy dat hij naar de Lokerse feesten was geweest had hij aanvankelijk niet verteld. Maar hoe langer we fietsten hoe meer hij zijn kuiten begon te voelen, zei hij hahaha!
Als de NMBS iets goed doet mag het ook eens gezegd worden ,vind ik ook!

Gepost door: magda | 06-08-13

Een pluim voor de NMBS. Als het goed is mag het ook eens gezegd worden, Magda. Zonder alle poespas wordt het leven voor iedereen veel aangenamer.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-08-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , hiervoor verdient de NMBS terecht een pluim. Het positieve mag zeker eens gezegd worden .

Gepost door: magda | 06-08-13

Een soort van verlengd weekend dus..en Marc heeft vast genoten van z'n daje aan zee..ook al had ie de lokerse feesten nog een beetje in zijn gestel hè hahahaa!

Farandole?? is dat wat wij de polonaise noemen? dat is hier elke bruiloft wel raak hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-08-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de ene zegt farandole de andere polonaise. Maar gisteren was het wel een vertraagde versie . De warmte speelde iedereen toch wel een beetje parten. Ik verschool me achter het fotograferen ,hihihi! In elk geval was het een mooie tweedaagse .

Gepost door: magda | 06-08-13

mooi toch dat zo dingen als reisbijstand bestaan. Mijn zoon kan indien nodig er ook gebruik van maken, zo zijn zo mensen gelukkig maar veel mobieler als vroeger.

Gepost door: merel | 06-08-13

Reageren op dit commentaar

@Merel , je had eens moeten zien hoe fier Marc was toen hij beter dan ik wist wie hij moest aanspreken voor die reisassistentie ! Het geeft je ook een geruststellend gevoel dat hij veilig zal thuis geraken. Ik was de vorige keren al van plan geweest om mee te reizen tot Brugge waar hij moest overstappen ;-)

Gepost door: magda | 07-08-13

Dit te lezen geeft gewoon een goed gevoel. Menselijkheid bestaat en blij dat Marc er gebruik kon van maken.

Gepost door: Stefanie | 13-08-13

Reageren op dit commentaar

@Stefanie, die man zo zien genieten daar doe je het toch voor !
En als je ziet dat anderen ook hun best doen om zulke mensen te helpen dan krijg ik het warm van binnen.

Gepost door: magda | 13-08-13

De commentaren zijn gesloten.