12-08-13

nog wat brood!?

broodpudding.JPG

 

Ik ben een groot deel van de dag in de weer geweest met die zeventien broden. Is niet voor herhaling vatbaar voor zo'n groot aantal broden. De volgende keer zal ik toch eerst eens zien met wie ik die broden kan delen.  Ik kon het ook niet over mijn hart krijgen om ze zomaar weg te gooien, ik ben opgevoed met de woorden " eten gooi je niet zomaar weg"
Ik denk dat ik het toch goed heb opgelost: Twee broden rechtstreeks voor de kippen en de konijnen, twee broden in de diepvries voor de  mevrouw die om de veertiendagen broodpudding bakt voor de petanque spelers (nu moet ze eens niet naar de bakker ,ik breng haar die broden zondag), twee broden heeft de kleindochter meegenomen om verloren brood, croque monsieur of toast van te maken, zelf heb ik enkele witte broden in dikke plakken gesneden om later te toasten en het roggebrood in sneetjes .
Toen had ik nog broden over en ben ik begonnen met drie grote broodpuddingen te maken: eentje met rozijnen , eentje met gekonfijt fruit en dikke suikerparels en eentje met appelstukjes en rozijnen. Kleindochter heeft er een groot stuk meegenomen. De rest vliegt de diepvries in. Dus als jullie de komende dagen op de koffie komen zul je plakjes broodpudding krijgen. Je kunt nog kiezen uit drie smaken ,hahaha!  Alle drie héél lekker van smaak want ik heb er natuurlijk van gegeten ( en het gevolg was dat ik deze avond niet eens meer honger had ;-) ) 
Voor de broodpuddingen had ik enkel het malse gedeelte van het brood gebruikt en de dikke korsten liggen nu op een zeil te drogen  en gaan dan richting kippen en konijnen.
Kun je nu geloven dat ik een groot deel van de dag bezig ben geweest met die 17 broden en je voorlopig niet meer moet afkomen met "oud brood" !!

22:20 Gepost in voeding | Commentaren (12) | Tags: brood, kippen en konijnen |

Commentaren

haha ja ik kan geloven dat je geen brood meer kan zien
zelf zit ik hier des te meer te verwateren op die broodpudding

Gepost door: fotorantje | 12-08-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dan kom je toch af om een paar sneetjes te eten. Je mag kiezen !

Gepost door: magda | 13-08-13

Had ik het geweten was zeker op de koffie gekomen, ik was vandag toch aan de kust maar nu terug in Antwerpen

Gepost door: liliane | 12-08-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,geef toch eens een seintje als je naar de kust komt. 'k Zou het leuk vinden je eens te ontmoeten.

Gepost door: magda | 13-08-13

Denk niet dat ik ooit al broodpudding op heb..zou niet weten hoe dat smaakt En of ik het überhaupt lekker vind dus).
Maarre..je had een aardige dagbesteding voor je vier euro hahahahaaa! :-P
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-08-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, van die dagbesteding ,ja dat was toch een hele klus. Broodpudding heeft in feite niks met pudding te maken. Oud brood geweekt in melk,met suiker, wat honing ,een paar eieren ,krenten, appelstukjes, gekonfijt fruit, noten... je kunt er alles naar eigen smaak toevoegen en dan een uurtje in de oven . Ik denk wel dat je het zal lusten.

Gepost door: magda | 13-08-13

Dat kan ik me voorstellen dat je voorlopig geen oud brood meer kan zien.
In elk geval zal het lekker geroken hebben in je keuken en ik zou, mocht je in de buurt wonen, graag langskomen voor een stukje broodpudding.

Gepost door: Stefanie | 13-08-13

Reageren op dit commentaar

@Stefanie, het rook inderdaad lekker bij mij. Het hele huis rook zoet. Voorlopig geen broodpudding meer voor mij. Ik ben ingegeten. Ik moest toch proeven hé! De kinderen hebben ervan gegeten vandaag en de rest steekt in de diepvries. En deze avond aten we allemaal ...crogue monsieur ;-))

Gepost door: magda | 13-08-13

zou ook geen oud brood meer kunnen ,maar broodpudding vind ik wel lekker hoor

Gepost door: sloeber | 13-08-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, vroeger maakte ik met het oud brood bijna elke week broodpudding. De kinderen aten het graag maar ik mocht er geen rozijnen indoen! Ik deed er ook dikwijls mee naar mijn werk om bij de koffie een plakje te eten.

Gepost door: magda | 13-08-13

Heel veel brood voor 4euro :-) Broodpudding lust ik absoluut niet maar ik maak het wel eens (meestal tijdens de winter) voor mijn kinderen die het wel lusten...maar het zelf niet maken :-)

Gepost door: bea | 13-08-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik heb er nu een heleboel in de diepvries steken. En bij gelegenheid haal ik er dan uit : Wat confituur erop of een toef slagroom. Lekker toch! Bij verwenkoffie krijg je tegenwoordig ook dikwijls een plakje broodpudding.

Gepost door: magda | 13-08-13

De commentaren zijn gesloten.