16-08-13

drukke dagen...

DSCN6988.JPG

De dagen zijn voorbij gevlogen. Nadat het gezinnetje van Serge terug gekeerd was uit Turkije en dinsdag langskwam, was het de andere dag de beurt aan dochterlief die terugkeerde van een reis naar Sicilië. Zij hadden bovenstaand aardigheidje mee.  "ma ,dan kun je de lepel of vork die je gebruikt om in je potten en pannen te roeren deftig opzij leggen" . Zal ik doen hoor !  Noch dochterlief noch haar man zijn strandliggers. Ze hebben de Etna en Stromboli met een bezoek vereerd en verder met een huurauto vanuit Taormina het eiland verkend. De reis is hen uitermate bevallen. Het is ook het eiland waar de moeder van opa geboren is. Opzoeken van de roots !?

DSCN6985.JPG

Michel is dan gekomen en heeft de muur in de garage -waar een heel grote wandkast en ernaast een werkbank is afgebroken- een laagje witte verf gegeven. De elektriciteit is weer aangesloten zodat ik daar oa frikandellen kan klaarmaken of iets wil grillen. Dan heb ik die "vervelende" geur niet in mijn keuken. En als afsluiter werden de nieuwe rekken geplaatst en al het materiaal van opa -dat ik al een hele tijd aan het sorteren was- plus de bakken met drank ,confituur, aardappelen, groenten... netjes gestapeld in de rekken. Het enige wat ik nog moet doen is met een sopje de garage poetsen. Het heeft tijd en energie en zweet  gekost om dit resultaat te bekomen maar ik ben tevreden.

casian.JPG

Gisteren kwam de oudste zoon, Luc, en Ingrid onverwachts langs. Casian en zijn zusje Adania vertrokken terug naar Roemenië na een verblijf van zes weken in Belgiê. Casian komt al veel jaren na elkaar een tijdje doorbrengen in het gezin van de oudste zoon en Adania verblijft ondertussen in een ander gastgezin.
De bus die hen komt ophalen had gisteren liefst 12 uur vertraging zodat al de gastgezinnen in de buurt van Adegem(O.Vl) uren dienden te wachten vooraleer de kinderen op de bus konden om een 20 uur lange reis aan te vangen!
Oma woont niet zo heel ver van Adegem en zo kwamen ze hier de dag doorbrengen . Adania wilde bij haar broertje blijven die ze ook al die tijd niet had gezien. Zo kon ik ook met haar kennismaken. Voor Casian was het bij oma niet nieuw en beide kinderen hebben zich nog wat kunnen uitleven op Belgische bodem.

Gisterenavond omstreeks 22 uur is de bus vertrokken! Ik hoop dat de kinderen een goede reis hebben en dat ze behouden in hun thuisland toekomen! Tot later Casian !

Wat vandaag me zal brengen dat zien we wel! 

10:38 Gepost in familie, kinderen, vakantie | Commentaren (12) | Tags: casian, werken, vakantie |

Commentaren

Jouw garage ligt er picobello bij, Magda. Ik wou dat mijn garage er ook zo netjes bij lag. Misschien moet ik daar ook eens wat energie in stoppen.
Kinderen en kleinkinderen en ook de kinderen uit Roemenië hebben alvast een heerlijke vakantie beleefd.
Maak er vandaag maar eens een luie dag van, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-08-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik wil Michel gerust eens sturen om je te helpen je garage in orde te brengen!
De vakantie is bijna voorbij maar alle kleinkinderen en ook Casian en zijjn zusje hebben er ten volle van geprofiteerd . Het is niet elk jaar zo dat we zoveel mooi weer kregen!
Echt lui ben ik vandaag niet geweest ,maar het was wel "à la douce" zoals ze hier zeggen als je alles op je gemakjes doet. Niets moet alles mag!

Gepost door: magda | 16-08-13

Een garage soppen..dat heb ik nou nog nooit ook maar iémand zien doen! :-)
Maar het ziet er allemaal weer keurig gerangschikt uit zo hoor.
Goh..was Casian er weer? wat fijn voor hem hè..en voor z'n zusje natuurlijk ook.
Maar wat een reis hè voor die kids..pfoei!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-08-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, een garage wordt toch ook vuil en moet af en toe eens met een emmer sop geschuurd worden of gedweild? Er was in geboord, gezaagd ,geschilderd...het was echt geen luxe om de garagevloer op te kuisen.
Casian komt nu nog enkel tijdens de zomermaanden. Hij is schoolplichtig . Niettegenstaande de zware reis komt hij elk jaar nog even graag. En nu hij goed Nederlands spreekt en verstaat evenals zijn zusje is het natuurlijk nog leuker voor die kinderen.

Gepost door: magda | 16-08-13

Aanvegen met een bezem..dat is het wat mij betreft wel zo'n beetje hoor..we hebben er dan ook gewone stoeptegels in als vloer..en de wanden zijn van rabatdelen. De spullen die erin staan hoeven ook niet op een spic en span schone vloer..zakken tuinaarde en zo? dan kun je wel blijven soppen! :-)

Gepost door: mizzD | 17-08-13

O maar zoals jij het beschrijft doet me dat meer denken aan het tuinhuis waar zakken aarde, meststof, benzine voor de grasmachine ,allerlei tuinmateriaal ,de fietsen , de tuinkussens en 's winters de tuinmeubels staan.... Daar kuis ik zelden hoor!

Gepost door: magda | 18-08-13

Ik heb mijn garage eindelijk ook op orden, alles heeft zijn plekje maar er moet nog wel wat nagekeken worden van wat wel en toch niet weg mag.
Casian en z'en zus zullen toch ook weer blij zijn bij het zien van hun ouders als ze terug thuis komen.

Gepost door: liliane | 16-08-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het heeft een tijdje geduurd eer alles op orde was ,want een kast en een werkbank uitbreken vraagt mankracht en de helft van garage (gelukkig een dubbel garage zodat mijn auto nog binnen kon staan)lag vol materiaal .En dat heb ik toch zelf moeten sorteren.
Na zes weken waren beide kinderen inderdaad blij om terug naar hun ouders te gaan en pruttelden ze niet eens over die lange terugreis.

Gepost door: magda | 17-08-13

dat is een mooie lepel voor lepels, mijn ma heeft ene in plastiek :-)

netjes hoor je garage!

wat een leuke vakantie voor die kindjes, 6 weken, dan kunnen ze heel wat beleven,
mooie herinneringen voor als ze terug thuis zijn

Gepost door: fotorantje | 17-08-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ik heb er ook eentje in plastiek ,maar deze is natuurlijk mooier!
Ik ben nog aan het bekomen van al dat werk in de garage. Zoveel spullen had opa en dat moest gesorteerd worden en van sommige dingen wist ik niet eens waarvoor ze dienden !!Hij had het toch voor iets gekocht en zomaar weggooien wilde ik niet.
Casian en zijn zusje gaan elke keer goed gevoed en met een pak gerief en kleren weer huiswaarts. De levensomstandigheden zijn ginder -vooral in de winter -zeer hard. Met wat hulp zijn de ouders er al flink vooruit gegaan. Voor hij schoolplichtig was verbleef Casian hier 3 maanden in de winterperiode.

Gepost door: magda | 17-08-13

Heb ook altijd 'iets ' (een retro wit schoteltje ) naast het kookfornuis staan, om mijn lepels en.of gebruikte vorken op te leggen, ( na het roeren of draaien in potten en pannen ) bij het koken.Blijft de boel mooi proper en net én vooral: héél hygiënisch ... :-)
Jouw garage is werkelijk een plaatje geworden !
Wat leuk dat je kinderen en kleinkinderen zich ook nog ontfermen over buitenlandse kindjes ! Ze hebben dat sociale van geen vreemde hé Schrijfmoedertje Magda ... :-)
Geniet nog van de laatste vakantiedagen ...

Tot later ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 17-08-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, een plaatje is mijn garage helemaal niet maar die ene kant is nu tenminste opgeruimd. In een dubbele garage kan er veel spul geborgen worden! En nu is het weer overzichtelijker opgeborgen.Hoe wij daar vroeger twee auto's konden in parkeren snap ik niet,hahaha!
Het voorbije jaar heb ik héél veel zaken in het huis in orde gebracht/of laten in orde brengen , want veel bleef er liggen wegens de ziekte van opa . Nu is het echt tijd om het wat rustiger aan te doen.

Gepost door: magda | 17-08-13

De commentaren zijn gesloten.