24-08-13

Nog eens een regendag.

parasol.JPG

Van afwisseling gesproken.
De ene dag regen en de volgende dag zon en vandaag weer regen.  Zal het morgen zonnig worden? Ik twijfel er sterk aan als ik de weerberichten hoor. 

Overal aan de kust wordt nog een extra inspanning geleverd om het laatste weekend van augustus feestelijk af te sluiten:
Wandeltochten, fietsevenementen, muziekoptredens ,bbq's voor het goede doel ,old timer optochten , opendeur in bloemenparken en dan denk ik ook aan de bloemenstoet van Blankenberge. Een evenement dat elk jaar massa's toeristen naar de kust lokt. Ik hoop oprecht dat het morgennamiddag droog blijft. Niet enkel voor de bloemenstoet maar voor alle activiteiten die in open ucht doorgaan.

Vandaag gingen de parasollen op het terras niet open. Het regende hier vanaf deze morgen en soms waren het werkelijk stortbuien. Ik ben voorzienig geweest en heb gisterenavond nog het gras afgereden en hier en daar wat planten bijgesnoeid. Mijn achterbuur was deze namiddag dikke takken van een gesnoeide boom in stukken aan het zagen tussen de buien door en in de late namiddag reed hij eveneens tussen de buien door het gras af. Hij wilde waarschijnlijk zijn voornemen om in de tuin te werken volbrengen. Maar hij heeft het toch moeten opgeven.

Zelf was ik van plan om rondom het huis de ramen eens extra te wassen. Want er lag nog steeds een soort vettige film op de nieuwe ramen. Zag je me bezig in de regen? Maar door de uitspringende goot regende het niet op de ramen en dus heb ik ze eventjes allemaal gewassen. Och en waarom ook niet de glasgordijnen van de living wassen , terwijl ik toch bezig was. Nu ruikt het hier lekker naar vers gewassen gordijnen.
Een regendag die ik nuttig besteed heb, maa rik hoop toch dat het morgen weer een zonnig dag wordt. Ik wil er op uit trekken!

19:41 Gepost in het weer, tuin, zomer | Commentaren (9) | Tags: regen, tuin |

Commentaren

Zoals ik al schreef..een echte ouderwetse zomer..zo horen ze! :-P
Laatste héle weekend van augustus bedoel je?..want de 31e valt ook nog op een zaterdag hè! :-) Denk dat er aan de kust ( en waar niet) nog zo láng mogelijk geprobeerd wordt te verdienen hè. ;-)
Groetjessss!

Gepost door: mizzD | 24-08-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja het laatste volle weekend van augustus ,want het volgende weekend daar rekenen ze niet meer zoveel op. Dan is het hier "valiezenkoers" dwz de toeristen trekken massaal naar huis vooral zij met hun kinderen want maandag begint de school terug!

Gepost door: magda | 24-08-13

Wel Magda een echt verhaal, hier heeft het ook geregend maar pas in de latennamiddag. En toch heeft mijn buurvrouw haar tuin in de regen staan spoeien.(lol) En ik die dacht dat het alleen in mopjes voor kwam, neen dus.

Gepost door: lilane | 24-08-13

Reageren op dit commentaar

P.S Het is géén dom blondje

Gepost door: lilane | 24-08-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, tja zij dacht wellicht dat het niet genoeg zou regenen . Soms moet ik ook bloembakken water geven al heeft het geregend omdat die onder de brede dakgoot staan en geen water opvangen. Buurman denkt dan waarschijnlijk dat ik niet goed in mijn hoofd ben!hahaha

Gepost door: magda | 24-08-13

Je kan er op uit vandaag maar met een paraplu ;-)

Gepost door: bea | 25-08-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, we hebben alleen de zon gezien vandaag!! Geen paraplu nodig gehad.

Gepost door: magda | 25-08-13

ik zou de paraplu's open gelaten hebben als beschutting, t is niet koud hé, je kan gerust buiten zitten

k moet dat eens onthouden die bloemenstoet in blankenberge

Gepost door: fotorantje | 25-08-13

Reageren op dit commentaar

@Antje dat heb ik al gedaan ,maar als het zo stortregent dan biedt die parasol ook niet lang beschutting hoor! Hier hebben we dan meestal nog windstoten erbij en meer dan eens is de parasol al gewoon weggevlogen. Nochtans is die niet zo licht. Dus doe ik ze maar liever dicht en bij stormweer leg ik ze zelfs in het tuinhuis.

Gepost door: magda | 25-08-13

De commentaren zijn gesloten.