26-08-13

de Bloemenstoet.

China sloot gisteren de rij af van het vuurwerkfestival! Ze hebben niet op één pijltje gekeken! Mooi ,erg mooi. Ik ben benieuwd wie er dinsdag als winnaar uit de bus zal komen!
Maar vòòr het avond was , ben ik in de namiddag met de tram naar Blankenberge gereden. De auto nemen doe je op zo'n dag beter niet. Die raak je met moeite kwijt of je moet bereid zijn een ferm stuk te voet te lopen. De tram zet je bij wijze van spreken aan de deur af.

Ik had op het begin van de zeedijk een mooi plaatsje  waar ik de praalwagens , dansgroepen en muzikanten gemakkelijk in beeld kreeg, tenminste als die vervelende toeristen niet eeuwig over en weer liepen. Ze weten maar al te goed dat er een bloemenstoet langs komt en ze kunnen niet eens een uurtje geduld hebben. Voor de veiligheid mocht er geen publiek staan op de helling waar ik bovenaan stond. De agente van dienst heeft het niet onder de markt gehad om toeristen tegen te houden en aan hun verstand te brengen dat ze een honderd meter verder ook naar beneden konden gaan ! De veiligheid dient iedereen ook die tegendraadse toeristen. De grote praalwagens werden nl met tractoren- die beneden telkens klaar stonden- naar boven getrokken of geduwd. Stel je eens voor dat er een kabel of diesel losschiet...

 

Maar laat ik nu wat beelden op jullie los:

Ik begin met de laatste praalwagen , Cats, die pech had en niet meer verder kon door een asbreuk( zo werd verteld). Een heel mooie praalwagen met een mooie groep katjes! Die pech verdienden ze niet.

cats.jpg

cats1.jpg

Ik stond aan het begin van de zeedijk en zover je kon kijken zag je mensen staan. Hier was het nog redelijk kalm maar hoe dichter bij de tribunes hoe meer volk.

zeedijk.jpg

De opener van de stoet was een auto die met loeiharde muziek  de stoet aankondigde en vrijwilligers deelden aan iedereen een programmablaadje uit.

zeedijk1.jpg

De bloemenstoet had dit jaar als thema Musicals en Mary Poppins mocht de spits afbijten. 

mary Poppins.jpg

Robin Hood

Het had heel wat voeten in de aarde om deze wagen boven te krijgen. Hij werd geduwd door een tractor. Ze waren er blijkbaar op voorzien als je al die Robin Hood's zag helpen.

Robin Hood.jpg
Uitbeelding van allerlei Musicals

allerlei musicals.JPG

Alice in Wonderland

alice.JPG

alice1.jpg

 

dansen.jpg

Danseressen boven aan de helling, even uitpuffen tot de praalwagen boven geraakt was.

dansers.jpg

dansgroep.JPG

Het kleine jongetje van deze dansgroep oogstte langs het hele parcours handgeklap .Hij danste uitbundig mee.

het kleintje.jpg

Charlie and the Chocolate Factory

Er stroomde zogenaamd chocolade van een helling en de rook uit de schoorsteen geurde naar chocolade!

jacky.jpg

Verschillende musicals waaronder Belle en het Beest

kaartspel.jpg

Singing in the Rain

singing in the rain.jpg

Tarzan

 

Met ladders moesten ze bedrading de lucht in duwen om er onderdoor te kunnen rijden met de praalwagen. Daarna mochten de tarzans van dienst terug in de lianen kruipen...vanop een ladder ;-). Het hele gebeuren was al een spektakel op zichzelf.

slingerapen.jpg

ladders.jpg

We will Rock you!

rockband.JPG

De Tovenaar van Oz

tovenaar van Oz.jpg

The  Lion King

the lion King.JPG

schoorsteenvegers

schoorsteenvegers.jpg

Prins Carnaval

prins carnaval.jpg

Verschillende muziekkorpsen namen ook deel aan de stoet.

muziek.JPG

muziekkorpszwart.JPG

 

Vind je de bloemenstoet mooi?

 

 

 

 

21:38 Gepost in zomer | Commentaren (16) | Tags: zomer, vakantie, bloemenstoet |

Commentaren

Nu had ik ook dank Magda van op de zeedijk een mooi plaatsje , waar ik de praalwagens dansgroepen en muzikanten gemakkelijk kom zien. Dank le Magda voor de mooie foto's en beschijving .Ik heb er met volle teugen van genoten. Was je er zonder de kleinkinderen ?

Gepost door: lilane | 26-08-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane ik was er zonder de kleinkinderen want die zijn in het weekend bij hun ouders.
Zij waren er vorig jaar naar toe geweest en vonden het jammer toen ze de foto' s zagen dat ze niet geweest zijn.

Gepost door: magda | 26-08-13

jaaaha k vind de stoet zeker mooi
ze hebben er veel werk van gemaakt
wat zielig voor Cats, al die moeite en dan niet kunnen meerijden

Gepost door: fotorantje | 27-08-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ze hebben er allemaal héél veel werk van gemaakt en alle praalwagens waren super bebloemd.Een heel karwei dat op korte tijd door vrijwilligers wordt gedaan. De praalwagen met allemaal figuren uit musicals is op één dag volgeprikt met bloemen door ...kinderen!! Ook de dansgroepen warenmooi en vertolkt onder de leiding van gekende dansscholen. Maar vlak vòòr mij dansten ze toevallig niet en waren te ver af om er nog een foto van te maken. The cats waren vergezeld door een grote dansgroepen iedereen vond het zo jammer als je die bedrukte gezichten zag!

Gepost door: magda | 27-08-13

Het is bewonderenswaardig dat er in deze hectische tijden nog mensen zijn die onbezoldigd talloze uren in de weer zijn om dit spektakel op poten en letterlijk in kleur te zetten. Ik voel ook wat mee met die arme katten, maar ik ben dan ook een dierenvriend.

Gepost door: Benjamín | 27-08-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin en er zaten zoveel mooie katjes tussen!! Als je dan bedenkt dat ze uren en uren geoefend hebben voor hun dansjes dan vind ik het verschrikkelijk jammer dat een mechanische pech roet in het eten strooide.

Gepost door: magda | 27-08-13

Het vuurwerk komt oorspronkelijk uit China volgens mij..dus het zal hun eer te na zijn als ze daar niet iets héél moois van maken hè! :-)
Leuk thema voor zoiets kleurrijks..ik hou zelf helemáál niet van musicals maar herken toch ook heel veel. Die musicals zijn vaak gebaseerd op bestaande verhalen en sprookjes hè. Moet zeggen dat ik de oudste 'musical' (was dat eigenlijk ook een musical..een film waarin gezongen word?), dat 'Singing in the rain' het allermooiste en speciaalste vind qua wagen..heel apart zo met die bloemstukken en zo anders dan de rest lijkt het!
Ik neem wel aan dat de makers van die wagens zich aan maximum maten moeten houden..en dat die van 'tarzan' dus ergens iets verkeerd hebben opgemeten? niet zo slim..da's geen pech zoals van die onfortuinlijke 'cats'..en zo hou je boel dus wel heel erg op.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-08-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het vuurwerk afgeschoten door China was massaal en spectaculair. Het hangt van de jury af hoe ze de punten geven voor choreografie, kleur ,synchronisatie met de muziek.Vanavond wordt de winnaar bekend gemaakt. Dus ga ik nog eens kijken want het vuurwerkfestival wordt afgesloten met de winnaar van vorig jaar nl Italie.

De grootte van de praalwagens was normaal maar verschillende wagens haperden aan een kabel die echt veel te laag hing. Een kabel om de nabije minigolf van electriciteit te voorzien(?). Daar heeft volgens mij de gemeente een fout begaan. Ze hadden die zelf moeten hoger trekken.Ze hebben wellicht geen rekening gehouden dat de wagens een helling opreden en een ogenblik in schuine stand reden en de hoogte is dan ook meeer dan gewoonlijk. Het speelde veel wagens parten.
The Cats was de laatste praalwagen! Wat voor ellende had het veroorzaakt moest deze wagen ergens vooraan of middenin geweest zijn !!

Gepost door: magda | 27-08-13

ja heel mooi
volgende keer vragen aan vriendin van dan af te spreken daar :)

Gepost door: pascale | 27-08-13

Reageren op dit commentaar

@Pascale en dan achteraf een glas gaan drinken?

Gepost door: magda | 27-08-13

Een heel mooi en uitgebreid verslagje Magda van de bloemenstoet. De foto's zijn erg mooi, maar ik denk dat de stoet in het echt nog veel mooier was.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 27-08-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn niets gaat boven het echte natuurlijk en de foto's zelf zijn ook veel mooier dan hier op de blog.Er is veel kwaliteitsverlies door de kleinere omvang.

Gepost door: magda | 27-08-13

Heel mooie foto's. Zo kunnen we lekker meegenieten.

Gepost door: Ellen | 27-08-13

Reageren op dit commentaar

@Fijn Ellen dat je van dit verslag kunt genieten!

Gepost door: magda | 27-08-13

vind hem zeer mooi ,bedankt dat je ons laat meegenieten

Gepost door: sloeber | 27-08-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, fijn dat je het leuk vond!

Gepost door: magda | 27-08-13

De commentaren zijn gesloten.