27-08-13

de vakantie zit er op...

...tenminste bij oma. Vanavond zijn de jongens naar huis gegaan en bereiden zich al voor op maandag, eerste schooldag. De boeken heeft de school al komen brengen bij Cedric thuis en hij weet al wie er bij hem in de klas zal zitten en welke juffrouw de klastitularis zal zijn.
De kleine man trekt zich dat allemaal niet teveel aan. Die zal het wel zien als hij op school komt.

De twee laatste dagen hadden ze niet veel fut om er op uit te trekken .Ze bleven liever thuis bij oma. Ze hebben geholpen met snijbonen snijden en boontjes kuisen . Cedric heeft de sjalotten gekuist en de droge omhulsels afgedaan .Een geduldswerkje! 
Sébastien vond dat er veel bladeren van de bomen op de oprit lagen en hij heeft die bijeengeveegd en vandaag vond hij de auto van binnen vuil. Na een ritje met een heleboel grasafval naar het recyclage park lag de auto er inderdaad  vuil bij. Hij heeft die helemaal gestofzuigd en nam er ruim zijn tijd voor.
Cédric en oma kuisten ondertussen nog een hoop boontjes en Cédric heeft ook een reuze courgette in kleine blokjes gesneden . De boontjes vroegen veel kuiswerk want er waren "draden " aan. De warmte en de droogte is oorzaak van dit euvel. De groei stopt namelijk. Neen al die boontjes zijn niet voor mij maar grotendeels voor de kinderen.

En poes trok het zich allemaal niet aan en lag onder de haag te slapen met een half oog want ze hield de bewegingen rond haar in de gaten!

Wees gerust ze moèten dit  allemaal niet doen maar stellen het zelf voor. Dit zijn werkjes die ze gedurende het jaar niet doen en tijdens de vakantie vinden ze dat leuk. De vakantie mag niet eindigen vooraleer Sébastien snijbonen door het machientje heeft gedraaid! Toen we die boontjes legden vroeg hij al of het lang zou duren eer hij het snijmachientje mocht gebruiken.

Ze hebben ook spelletjes gespeeld al vond ik dit meer voor de winter . Maar ze konden buiten zitten en voor ze huiswaarts trokken aten ze allebei nog een zelfgemaakte hamburger. O neen ze hadden geen honger!
Dag jongens tot de volgende vakantie of een weekendje tussenin !

laatste vakantiedagen.jpg

Commentaren

Nu kan de vakantie voor oma beginnen ;-)

Gepost door: lilane | 27-08-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dat zal ik doen want donderdag vertrek ik voor een paar dagen samen met enkele vriendinnen!

Gepost door: magda | 27-08-13

Om te watertanden als ik zie hoe jou kleinkinderen het bij u naar hun zin hebben, ooit hoop ik ook zo'n leuke oma te zijn.

Gepost door: bea | 28-08-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik ben ervan overtuigd dat je een goede oma zult zijn. Je hebt humor voor tien in je lijf en dat vinden kleinkinderen fijn!.

Gepost door: magda | 28-08-13

Die twee snaken mogen zich gelukkig prijzen met zo'n oma, maar oma eigenlijk ook met zo'n juwelen van nakomelingen.

Gepost door: Benjamín | 28-08-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,zeggen ze niet "je oogst wat je zaait". Het is hier wederzijds en het zijn echt lieve kinderen ( al zal iedere oma dat wel zeggen van haar kleinkinderen) . Daarenboven houden die twee oma wel jong!

Gepost door: magda | 28-08-13

ah, te trekt er op uit Magda...

ik ben nu al curieus

groeten

Gepost door: willy | 28-08-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik vind dat ik dit wel heb verdiend na twee maanden "zomervakantie" ;-)

Gepost door: magda | 28-08-13

Hehe..goed voorbeeld doet zeker goed volgen? als ik weleens logeetjes had wilden ze nóóit zulke werkjes doen hoor..ik moest creatiever uit de hoek komen. Zo hebben we ooit een familiemagazine opgezet..en hebben wezelf boekjes geschreven en geillustreerd..van alles. Nu had ik natuurlijk nooit boontjes te snijden of uien te pellen..dat scheelt ook.. hehe! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-08-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, zoals je zegt goed voorbeeld doet volgen. Ik geef hen ook de vrijheid om dingen te doen die hun ouders (zo was ik indertijd ook ) te moeilijk of gevaarlijk vinden voor kinderhanden. Maar ik heb ondervonden dat je kinderen ook een beetje moet vertrouwen geven en natuurlijk toezicht houden. Toen Sébastien als ukkie de snijboontjes sneed hield ik mijn hart vast voor zijn vingertjes wanneer hij de boontjes in de gleufjes duwde. Toen Cédric (toen opa zelfs nog leefde) de elektrische snoeischaar mocht gebruiken hield ik ook mijn hart vast. Ze zijn wat fier als ze zulke dingen mogen doen en dit jaar heeft Cédric in zijn eentje de groentetuin gezaaid en geplant èn onderhouden. Ik kreeg laatst een opmerking dat ik niet gewied had terwijl hij op vakantie was naar Turkije,hahaha! had De goedkeurende schouderklopjes zorgen er ook voor dat hij het volgehouden heeft de hele zomer lang. Nu krijgt oma al instructies om bepaalde dingen niet uit het oog te verliezen in de groentetuin, ;-) . Bij jou deden ze zeker en vast ook graag die magazines opstellen en alles wat je creatieve geest in petto had voor hen. Ik ben er zeker van dat ze dit zullen blijven herinneren.

Gepost door: magda | 01-09-13

de jongens hun vakantie zit er op en jij kan uitbollen met een uitstap leuk

Gepost door: fotorantje | 29-08-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ben pas terug en moet nu wat uitbollen van de uitstap, hihihi!

Gepost door: magda | 01-09-13

De commentaren zijn gesloten.