08-09-13

Londen 1

Al verschillende keren zijn we met een groepje schoolvriendinnen naar Londen geweest. Wat ooit begon met een daguitstap is uitgegroeid tot een meerdaagse reis. Op één van de eerste uitstappen met de Eurostar naar Londen waren we verplicht daar te overnachten. Wegens rookontwikkeling in de tunnel onder de Thames reed geen enkele trein die avond nog naar Parijs of Brussel. Als je per trein ongeveer 700 passagiers hebt dan moeten er ongeveer 2000 mensen vastgezeten hebben in St Pancras station.

Die meerdaagse reis beviel ons wel en eerst bleven we één nachtje slapen en dit jaar zijn het twee nachtjes geworden.
Verleden week vertrokken we voor drie dagen Londen. De eerste kennismaking gebeurde al in het Eurostation in Brussel want in de toiletten kon je er niet naast kijken dat Engeland de eindbestemming is:

toilet Eurostar.JPG

In St Pancras Station werden we een mooie tijd toegewenst...

pancras station.JPG

...en van daaruit gingen we te voet naar ons hotel.
Een kwartiertje stappen,iedereen had toch een bagagetrolley
en op die manier snoven we al de Londense sfeer op.
 

trolleys.JPG

Op de zevende verdieping hadden we een prachtig zicht
over een stukje Londen.

We zagen elke morgen de zon opkomen.
De ene keer wat vroeger dan de andere keer.

hotelkamer.jpg

 

Toen de bagage was afgegeven ( we konden pas na de middag op de kamers) trokken we Londen in.
Het eerste wat er die dag op het programma stond was een boottocht op Regent Canal en het ontdekken van Camden Town en Little Venice.

~~~~

Morgen meer...ik moet vandaag een beetje bekomen. Bovenstaand logje was ik aan het maken toen ik volgend bericht kreeg:
Bij de buurtjes en overburen en nog een straat verder was er ...ingebroken.
Ik ben ervan overtuigd dat ik gisterenmiddag tegen de inbreker heb gesproken.
Ik zag een man de oprit opkomen en het duurde even voor die aanbelde. Ik deed de deur open en die man schrok zodanig dat hij achterwaarts terug naar straat struikelde al zeggend "O I'm wrong. I must have nr 13( of was het dertig). Ik vroeg hem nog of ik kon helpen. Als ik nu nadenk bestaan die nummers in onze straat niet.

's Avonds kreeg ik een telefoontje van de buur dat er bij hem was ingebroken en of ik de sleutel( die ik bijhoud) aan de politie wilde geven om het huis te kunnen afsluiten. Inbrekers waren langs de geforceerde terrasdeur binnengedrongen . Ik was in de late namiddag nog  binnen geweest om de post binnen te  leggen en de kippen en het konijn eten te geven. Ik had niets gemerkt omdat ik niet in de keuken en evenmin boven was geweest. Buur was nog in hun B&B in de Vlaamse Ardennen. Ondertussen legde ik een verklaring af bij de politie . Rond middernacht is buur afgekomen en hebben we wat gepraat en is hij dan naar de politie gereden voor een verklaring. Bij buurtonderzoek ( door een andere inbraakmelding) had de politie geconstateerd dat de terrasdeur bij buur geforceerd was.
Deze voormiddag kwam het gerechtelijk Labo voor sporenonderzoek de sleutel bij mij ophalen. Buur was terug naar de Vlaamse Ardennen omdat er geen plaatswijziging mocht gebeuren tot na het sporenonderzoek.

Op hun vraag begeleidde ik de gerechtelijke politie en behalve grote wanorde van uitgegooide lades en opengetrokken kasten , lijkt er geen schade aangericht . Maar de morele schade kun je niet meten. Ik vind het vreselijk te beseffen dat er mensen in je huis binnendringen en de boel overhoop zetten. De huidige tendens is zoeken naar geld en juwelen.

 

13:18 Gepost in Actualiteit | Commentaren (4) | Tags: buurtjes, inbraak, londen |

Commentaren

Een veelbelovend begin van je Londenverslag! Wij hadden de laatste keer ook een hotel op loopafstand van St. Pancras, dat beviel heel goed! Camden vind ik geweldig..kijk echt al uit naar je foto's!

Inbraak in de wijk..dat is hier ook schering en inslag. Bijzonder vervelend, want behalve dat ze je spullen meenemen maken ze er vaak inderdaad nogal een bende van in je huis ja. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nadat er bij ons ooit ingebroken geweest is ( en ze niks hadden kunnen vinden dat ze de moeite van het meenemen waard vonden blijkbaar), niet zo dat gevoel had wat iederéén schijnt te hebben na een inbraak..dat ongemakkelijke, van dat er vreemde lui in je spullen hebben zitten neuzen. Het kon me eigenlijk niet zo heel veel schelen. Alleen die rommel en de deursloten weer laten vervangen en de deur weer laten schilderen en aangifte gaan doen.. al dat gedoe.. waardeloos!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-09-13

Reageren op dit commentaar

Hoe bangelijk dat je waarschijnlijk oog in oog stond met de inbreker. Hopelijk krijgen ze die kerel(s) te pakken, dat zou waarschijnlijk een grote geruststelling voor je zijn te weten dat die niet opnieuw kan toeslaan. Zoals je zegt, de gedachte dat vreemden onuitgenodigd in je huis waren. Pffff...ik zou me niet meer veilig voelen in mijn eigen huis. Waar is de tijd dat we konden gaan slapen met ongesloten deuren? (Al overkwam het mij laatst per ongeluk: ik was gaan slapen met het schuifraam wagenwijd open).

Gepost door: bea | 08-09-13

Reageren op dit commentaar

Hallo Magda bedankt voor al je bezoekjes.In Londen ben ik nog nooit geweest en zou het echt eens moeten doen.
Ben wel kort geleden 3 dagen in Parijs en Amsterdam geweest.
Wat erg dat er in jullie geburen ingebroken is ,dat moet nogal een onveiligheidsgevoel geven.Hopelijk worden de dieven gauw gevat.groeten
marylou

Gepost door: marylou | 08-09-13

Reageren op dit commentaar

oooh Magda, wat een vreemd gevoel zal dat geven dat je de inbreker gesproken hebt
vreselijk en het gebeurd zomaar op klaarlichte dag

Gepost door: fotorantje | 09-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.