08-09-13

Londen2

Nadat we onze bagage hadden afgezet in het hotel vertrokken we met de bus . We gingen een boottocht maken op Regent Canal , Camdon Town ontdekken en met een boottocht zouden we tot Little Venice varen.

Maar eerst moesten we langs het Regent Canal een hele wandeltocht maken. We liepen langs de boord van het water, wandelden onder verschillende bruggen en aan weerszijden waren er mooie gebouwen te zien. Sommige in de vorm van een boot, andere zagen er futuristisch uit , ook veel kleurige en mooi gerestaureerde gebouwen . We liepen langs oude sluizen die nog in werking waren en overal zagen we plezierbootjes...Nergens een auto te bespeuren,wat een contrat met  hartje Londen.

 

langs het canal1.jpg

langs het canal2.jpg

Langs de kade zagen we marktjes en eettentjes. Grappig om al die mensen in een rij te zien eten met zicht op het Canal , zo in hun eentje. Maar we waren er nog niet. We moesten nog een eind verder wandelen en plots  wandelden we een paar trappen op en kwamen aan Camden Lock Market.Een soort binnenplein waar een paar plezierboten lagen. Een ongelooflijke wirwar van eettentjes met smaken van over de hele wereld, her en der tafeltjes en stoelen , winkeltjes verspreid op de begane grond maar ook op de eerste verdieping van de gebouwen rond dit plein met een rondgang voorzien van een balustrade. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vond het in een winkeltje . Reuze gezellig . We bleven er op het pleintje een kleinigheid eten. Ik koos voor de Turk die me hielp iets samen te stellen dat niet teveel olijfolie bevatte.( gezond of niet , ik kan er echt niet tegen). Om met zijn zessen bijeen te kunnen zitten waren andere mensen héél bereidwillig om stoelen en een extra tafeltje aan te sleuren. Die vriendelijkheid en behulpzaamheid hebben we alle dagen kunnen ondervinden , zonder erom te vragen.

langs het canal3.jpg

langs het canal4.jpg

langs het canal5.jpg

langs het canal6.jpg

Toen was het tijd om naar de plezierboot te gaan om een rondvaart te maken op Regent Canal. Meer dan een halfuur varen . Geen minuut verveling want er was genoeg te zien aan weerszijden.

langs het canal7.jpg

regent canal.jpg

regent canal1.jpg

Langs de boorden zagen we veel woonboten . Smalle boten met een platte bodem. Kleine en  grote , opgesmukte en vervallen boten. In elk geval zagen we ongelooflijk veel boten. 

regent canal2.jpg

regent canal3.jpg

regent canal4.jpg

regent canal5.jpg

regent canal8.jpg

Toen naderden we Little Venice en als je de blauwe brug ziet begrijp je waarom ze dit Little Venice noemden. Little Venice is een wijk in het Londense bestuurlijke gebied City of Westminster. Het is er een oase van rust. Deze mooie wijk ligt aan de monding van het Regent's Canal, vroeger een belangrijke handelsweg met veel binnenschippers, maar die zijn nu verdwenen.

regent canal6.jpg

regent canal7.jpg

Langs de vaarroute zagen we riante villa's . Iemand zei "dat zijn geen villa's maar paleizen ".

regen canal huizen.jpg

regen canal huizen1.jpg

Met een ticket die je aankocht bij de start van de vaart kon je ook afgezet en weer opgehaald worden aan de London Zoo.
Er was een aanlegsteiger voorzien.Toevallig was er met onze vaart niemand die daar afstapte. Ik vond het wel jammer, wie weet wat we daar zouden gezien hebben.

regentcanal zoo.jpg

De dag was bijlange nog niet gedaan, maar dit logje is al zo lang . Morgen doen we verder!!

Het was Open Monumentendag vandaag en ik heb een paar monumenten bezocht. Na het Londen verslag

vertel ik er over, maar daardoor ontbreekt me nu de tijd om een blogwandeling te doen!

22:58 Gepost in Actualiteit | Commentaren (6) | Tags: londen |

Commentaren

mooi verslag Magda en ik zie dat ik achterloop, moet deel 1 nog bekijken :-) ook open monumentendag is daarvan de schuldige hihi
zal voor morgen zijn, is al veel te laat
slaapwel

Gepost door: fotorantje | 09-09-13

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik heb ook achterstand bij jou, maar nu het weer omslaat gaan we er meer tijd voor hebben ;-)

Gepost door: magda | 09-09-13

Ken dat gebiedje wel heel goed, maar zo'n vaartochtje deden we nog nooit..is ook wel een idee! Ik zie daar een kaart met 5 vrouwen hehe..zo grappig! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-09-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, als je ooit terug gaat moet je dat boottochtje zeker doen. Je kunt dan in Little Venice verder op ontdekkingstocht in Londen.

Gepost door: magda | 09-09-13

Goh Magda, wat een prachtige uitstap naar Londen ! Ik wou dat ik er bij was geweest.
Ik kijk al uit naar het vervolg van je verslag.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 09-09-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik had wat tijd nodig om al de foto's na te kijken ,maar hier ben ik dan ! Het was een prachtige reis met heel zonnig weer, soms wat te warm zelfs.

Gepost door: magda | 09-09-13

De commentaren zijn gesloten.