09-09-13

Londen3

perseus.JPG

De boot ( zie foto hierboven)die ons van Camden market tot Little Venice bracht keerde zonder ons terug.
We zouden nog een wandeling maken in Borough of Paddington , maar eerst een koffie drinken. We zaten op een terras vlak naast het canal waar de ene woonboot naast de andere lag aangemeerd. Aan één van de bootbewoners vroeg ik of ze daar het hele jaar op woonden. De man bevestigde dit maar voegde er aan toe dat ze regelmatig van plaats moesten veranderen zo niet moesten ze een soort boete betalen!
Op verschillende boten zagen je mini moestuintjes!

borough4.JPG

borough5.jpg 

We wilden nog wat rond wandelen in Borough of Paddington. We konden ons niet van de indruk ontdoen dat dit een wijk was in verval, waar sommige industriële gebouwen er verlaten bijlagen. We zagen ook nog een immens ziekenhuis. Trappen over water en naar hogere niveaus zijn er overal te vinden in de stad.

 
borough.jpg

borough1.jpg

borough2.jpg

We keerden op onze stappen terug want we moesten de Underground nemen om naar Covent Garden te gaan. In al de stations hebben we oneindig lange trappen op en afgelopen. Liften waren er niet overal en door de grote mensenmassa die zich in die stations bewoog leek dit ook geen goede oplossing. 
De treinen zaten meestal overvol . Hoe de passagiers zich zo goed konden in evenwicht houden en terzelfdertijd bezig zijn met smsjes te lezen of te sturen...anderen zaten dan te slapen. Gedurende al die dagen is het ons opgevallen hoe beleefd en galant ze zijn voor oudere personen( ahum ). Zonder iets te zeggen staan ze op en o wee als je dan geen plaats neemt op hun zitje. Ze dringen er echt op aan.

borough3.jpg

Toen we in Covent Garden kwamen , zagen we een massa mensen zich al slenterend voortbewegen door de zonovergoten straten en pleintjes. Overal was er wel een of andere attractie en stonden mensen te kijken. Terwijl de vriendinnen rustig iets fris dronken liep ik door Covent Garden Market. Foto's nemen werd niet door iedere handelaar in dank afgenomen. Ik heb me dan maar wat beperkt tot wat algemene foto's.

 

covent garden.jpg

covent garden6.jpg

 

covent garden1.JPG

covent garden2.JPG

covent garden3.JPG

Wat deze jongeman voor attractie bracht weet ik niet maar het plein stond rondom vol met kijkers, die heftig applaudisseerden en achteraf geld gingen smijten in een hoed!

covent garden4.jpg

covent garden5.JPG

Toen was het tijd om te gaan eten. En in het restaurant Tuttons(klik)op Covent garden kozen we voor een twee gangen menu.  Héél mooi interieur en echt niet duur. Ze zorgen ervoor dat je eerst nog lekker kunt eten vooraleer naar het theater te gaan. Er zijn heel veel theaters in deze buurt. Natuurlijk moet je er niet een halfuurtje vòòr het begin van een show binnenstappen.
 
Je kon een voorgerecht plus dessert kiezen ,of een hoofdgerecht plus dessert  of een voor- en hoofdgerecht.
Wij kozen voor een soort geroosterde kip met een soort stoemp met allerlei groenten in en als dessert een brownie met clotted cream. Dat laatste ligt nogal zwaar op de maag , maar is voor zoetekauwen enorm lekker en ik vond het lekker ,hihi!

Tuttons.jpg

En toen gingen we naar de musical Mama Mia kijken en luisteren. Een prachtige afsluiter van een heel fijne dag! We hadden geen problemen met slapen toen we omstreeks middernacht ons zalige bed inrolden.

Morgen neem ik jullie mee naar Windsor, een schattig stadje met het reusachtige Windsor Castle.

 

 

22:07 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (12) | Tags: londen |

Commentaren

leuk om zo mee op stap te gaan door Londen
brownie's zijn niet mijn ding, inderdaad veel te zwaar

Gepost door: fotorantje | 09-09-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, maar zo'n brownie is toch zo lekker! En na zo'n lange dag smaakte het dubbel lekker.

Gepost door: magda | 10-09-13

Leven op een boot is iets apart. Wel handig dat ze er hun eigen moestuintje hebben, heel inventief. Die brownie ziet er lekker uit maar ik vind ze ook veel te zwaar op de maag....al had ik hem eveneens opgegeten :-)

Gepost door: bea | 10-09-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat was wel een stukje Londen die je niet verwacht .Ongelooflijk veel woonboten hebben we gezien. Een contrast met die kasten van villa's die we daar ook zagen.(vorig logje). Als je grote honger hebt dan is die zeker gestild na één zo'n brownie met clotted cream.

Gepost door: magda | 10-09-13

mooie trip. Je hebt ervan genoten zie ik, ook veel gezien

Gepost door: merel | 10-09-13

Reageren op dit commentaar

@Merel ,het was de gezelligste, leukste, zotste trip naar Londen die we in de verschillende jaren al gemaakt hebben, ;-)).

Gepost door: magda | 10-09-13

Londen is kennelijk veel meer dan de platgetreden paden naar Buckingham, Westminster, Tower etc … Bij een volgende gelegenheid zal ik zeer zeker ook eens van de toeristische trekpleisters afdwalen en de minder bekende hoekjes en kantjes opzoeken.

Gepost door: Benjamín | 10-09-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,het is ook onze bedoeling om een goede mix te maken en niet enkel daar te gaan waar de overgrote massa heengaat.

Gepost door: magda | 10-09-13

Ha..Covent Garden.. altijd leuk! Zie je wel steeds vaker hè, dat die luitjes niet willen dat je hun kraam fotografeert.. had ik in Camden ook.. en zelfs laatst in Frankrijk, in Buis! Vreemd, want als je het echt wil, kan het tóch.. en waar zijn ze bang voor?
In ieder geval weer een mooi stukje, dit.. óp naar.. Windsor? heel apart.. dáár was ik ook nog nooit hehe!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-09-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, vreemd toch dat er heden veel mensen zijn die niet graag gefotografeerd worden en dat in een tijd waar er overal bewakingscamera's zijn!!! Ik vind altijd wel iets uit om toch een fotootje te maken. Ik heb meermaals mijn vriendinnen gebruikt : ik fotografeerde dan tussen hen in zodat ze mij niet zo goed zagen ;-). Ach het is toch enkel vakantiesouvenirs ,dat merken ze toch wel als je met een klein cameraatje werkt !
Windsor is een schattig stadje met een reuze groot kasteel die de hele omgeving domineert!

Gepost door: magda | 10-09-13

zo leren we bij van londen ;onze dank

Gepost door: sloeber | 10-09-13

Reageren op dit commentaar

@Slmoeber ,ik hoor dat graag dat je er iets van opsteekt! Ik kom zo weer langs bij je ,had er echt geen tijd voor de laatste weken.

Gepost door: magda | 10-09-13

De commentaren zijn gesloten.