14-09-13

Naar de trendy wijk in East Londen

De derde dag van ons verblijf in Londen was een verrassingsdag. Niemand wist precies wat we zouden zien. Een suggestie van de gidse haar zoon.
We reden met de bus naar Camden road en namen daar de de Londen Overground hipster naar Haggerston.
Vandaar uit wandelden we langs het Regent Canal. Inderdaad hetzelfde Canal waar we met een boot opvaarden maar nu  een heel andere kant.

We wandelden langs het Canal waar eveneens héél veel woonboten lagen. Het pad langs het Canal werd intens gebruikt door joggers.

regent.jpg

Af en toe op de kaart kijken was wel nodig want we liepen onder talrijke bruggen en moesten in de gaten houden wanneer we naar boven moesten.

regent1.jpg 

regent5.jpg 

In Londen zelf zagen we geen hippe figuren ,hier des te meer. Ik heb er een paar op de foto kunnen zetten tussen de schouders van mijn vriendinnen zodat het niet opviel. Want het wordt niet altijd in dank afgenomen.

hippe buurt.JPG

hippe buurt1.JPG

Na een hele wandeling stapten we eindelijk terug naar boven. Het eerste wat we zagen was dit mooie huis.

regent3.JPG

Toen waren we op Broadway Market,een trendy wijk in Londen. Die dag was er een enorm lange markt op de straat met alles wat je maar kunt bedenken. Ik had best wel iets willen eten in één van de talrijke pubs in deze straat. Me onderdompelen in de sfeer van deze wijk. De mensen waren er echt vriendelijk.
Alleen was het ook opletten geblazen met foto's nemen.

regent4.jpg

We wandelden verder tot een héél groot park ,het Haggerston Park. Een groot gemoedelijk park ,met speelvelden, sportvelden , bloemenperken. Ik kreeg een eekhoorntje te zien , maar die was zo vlug dat ik praktisch een schim ervan kon trekken.

haggerston park.jpg


We trokken verder naar een wijk die bekend staat voor mooie graffiti en waar bekende schilders zijn uit voortgekomen. Wie, dat konden we niet achterhalen. Een kleine greep uit al de graffiti die we in een ellenlange straat zagen. Zelfs vuilnisbakken werden beschilderd.

graffiti.jpg

graffiti1.jpg

Het was die dag erg warm, onze voeten deden pijn en we kregen honger. Het was dan ook al tegen de middag. Met de bus reden we naar Spitafields,een trendy shoppingcenter. Elke dag is er markt. (klik) om meer te weten over deze  plaats !

spittafield3.JPG

We liepen eerst door de overdekte galerijen en snuisterden tussen de kraampjes... 

spittafield.jpg

...daarna gingen we eten. We kozen een typisch Engelse brunch met bonen in tomatensaus, worst, spiegeleieren,d ikke gefrituurde patatten en veel toast. Een paar onder ons wilden eens een biertje drinken bij dit gerecht. Ik denk dat de ober wel wist wat we bedoelden en we kregen een biertje te vergelijken met een Leffe,of Brugse zot. Het biertje kwam uit ....Peru!!!

spittafield5.jpg

Ik heb de verleiding aan de cupcakes kunnen weerstaan. 

spittafield6.JPG

Deze auto mocht wel even op de foto!

spittafield7.JPG

Overal in de stad kwamen we deze fietsen tegen en de laatste dag zagen we zelfs een groep jongemannen er mee door de stad rijden.

fietsen.jpg

Op het grote plein bij Spitafield Market zie je de contouren van enkele  "hoge" gebouwen!
Dat was niet echt gepland maar dààr wilden we zeker naar toe. We dachten dat het vlakbij was , maar daar waren we wel bedrogen uit. Morgen toon ik wat we gezien hebben.

 spittafield4.JPG

 

22:14 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (11) | Tags: londen |

Commentaren

prachtige graffiti!
die marktkramers zouden juist trots moeten zijn dat je hun waar op de foto wilt zetten
Jullie hebben alleszins veel gezien daar in Londen

Gepost door: fotorantje | 15-09-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, het is ene trip om nooit te vergeten: veel gezien, prachtig weer en een héél fijne groep. We lachten ons door de dagen heen!!hahaha!

Gepost door: magda | 15-09-13

Reageren op dit commentaar

Super leuke foto's weer. Maar hoe je de verleiding aan cupcakes kon weerstaan is me een raadsel!! :-)

Gepost door: Ellen | 15-09-13

Reageren op dit commentaar

@Ellen niet moeilijk ,ik had juist die Engelse Brunch binnen en dan een cupcake daar bovenop leek me toch te veel! Daarenboven was het zo warm dat ik onmogelijk een doosje met cupcakes kon meenemen! Ik had het anders zeker gedaan.

Gepost door: magda | 15-09-13

Dag Magdake!

Hoop dat ik ook eens naar Londen kan op vakantie want het is er wel heel mooi ook en ik vind het daar speciaal!!! Mijn Engels zou goed van pas komen daar!

Nog een gezellige zondag!
Hier schijnt het zonneke soms, goed he!!

Lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 15-09-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, vandaag was de zon van de partij tot ongeveer 16 uur ,dan was de pret gedaan. In Londen is er zoveel te doen en te zien. Je raakt er nooit uitgekeken.

Gepost door: magda | 15-09-13

Die roodharige op de bank … was dat nu een man of een vrouw. Niet dat het wat uitmaakt, maar ik ben nogal nieuwsgierig.

Gepost door: Benjamín | 15-09-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,het was een roodharig meisje! Opvallend en toch niet ordinair.

Gepost door: magda | 15-09-13

Ach ja.. Londen is zó'n grote stad.. daar zijn vast nog veel meer plekken die ik nooit zag.. en dit was er duidelijk één van. :-) Hoewel de graffiti wel doet denken aan die straat vlakbij Camden. En de parken hebben allemaal eekhoorntjes duidelijk hehe.. wij kwamen vorig jaar toevallig door Regents Park en daar zag ik er ook veel.
Heel leuke trip hè.. maar ja.. Londen kan nóóit slecht zijn natuurlijk hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-09-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik weet het zeker dat Londen nooit tegenvalt , ;-) . Die graffiti was niet in de omgeving van Camden. Maar we doorkruisten zoveel straten en langs het Haggerstonpark kwamen we in een ellenlange straat met aan weerskanten muren, ramen, rolluiken vol met graffiti. Allemaal heel mooi. Ik vond de buurt zelf wat beklemmend en verwaarloosd.

Gepost door: magda | 16-09-13

Reageren op dit commentaar

Mooi ( graffiti) Lekker ( cupcakes) en Waaauw ( Een lévendige buurt zo te zien ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 16-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.