20-09-13

Tuincentrum

Ppff, ik ben er. Het is volle maan geweest en ik  denk dat ik daardoor zo super actief ben geweest de laatste dagen. Lachen Ik heb in die dagen allerlei boodschappen gedaan zodat ik nu weer een maand verder kan. Tussen de buien werd het gras afgereden en ook wat snoeiwerk gedaan. Vandaag ben ik samen met dochterlief naar B-Park gegaan(Brugge). Dat is altijd leuk met zijn tweetjes op stap gaan.
En nu ben ik pas klaar met een grote ovenschaal lasagne te maken. Die is nu aan het opstijven. Groot genoeg voor een hele familie. De keuken was een slagveld maar is ondertussen ook opgeruimd.

 

Nu even terug naar eergisteren:

De wielerkoers hebben we aan ons voorbij laten gaan en mijn nicht en ik zijn naar het tuincentrum gereden een beetje buiten het centrum van de stad. Bij het binnenkomen werden we door dit tafereeltje verwelkomd en als we wilden konden we nog wat rusten op dit liefelijke bankje. Maar dat is meer voor een verliefd stel en niet voor een paar oma's . Tenzij we daar jeugdherinneringen wilden ophalen Knipogen.

 

herfst.JPG

herfst1.JPG

Je merkte aan al de dozen en kisten dat ze in het tuincentrum  bezig waren met de kerstspullen klaar te zetten. Toch wel vroeg , ja het voorbereidend werk vraagt veel tijd.
Ik wilde een paar frisse kamerplanten kopen en in deze winkel hebben ze altijd een mooi assortiment en niet te duur. Maar we konden het toch niet laten om even door al de tuinkamers te lopen waar er zo'n leuke spulletjes uitgestald staan. Je doet er ook ideetjes op om geschenkjes te kopen . De feestdagen naderen hé!

intratuin.JPG

intratuin1.JPG

intratuin2.JPG

intratuin3.JPG

intratuin5.JPG

Een taartstel met namaaktaartjes,wie zet dit nu in zijn interieur. Ik heb liever èchte taartjes . Ik dacht aan jou ,Mizzdals ik al die parapluutjes in allerlei kleuren zag staan! En de droogbloemen om herfstboeketten te maken lagen er ook. Iemand een hondje die je niet moet uitlaten?  Of zelf een doosje vullen met je favoriete geur zeep. Voor verzamelaars een ijzeren auto, kleurige kussentjes...een kaal hoekje?  daar zet je toch een reuze grote vaas met een reuze grote zijden bloem .... 

 

intratuin7.jpg

intratuin,.jpg

Uiteindelijk kwamen we bij de kamerplanten. Een grote keuze  en het was moeilijk kiezen. Maar uiteindelijk vond ik wat ik wilde  Heb ik nu toch vergeten om er een foto van te maken. 
Ik maak morgen bij daglicht een paar foto's van de aangekochte planten die voor een frisse noot zorgen in huis. Nu ik niet meer zoveel buiten kan zijn, wil ik de tuin een beetje in huis halen.

23:49 Gepost in herfst | Commentaren (13) | Tags: tuincentrum, boodschappen, kinderen |

Commentaren

Veel pasteltinten (rose en blauw) merk ik … en wat zie ik daar een appetijtelijke taartpunt op je voorlaatste foto, al vrees ik dat het een namaaksel is.

Gepost door: Benjamín | 21-09-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, leuk om door al die tuinkamers te lopen ,maar er ligt zoveel kitsch (om niet te zeggen nutteloze dingen) dat je je afvraagt of mensen dat nu eigenlijk kopen( zoals die namaak taartpunten).Blijkbaar zijn pasteltingen tegenwoordig in! Een toets in je interieur kan leuk zijn maar hier is er echt overdaad.

Gepost door: magda | 21-09-13

Mooi herfstafereel bij het binnenkomen. Daar kan je wel leuke ideetjes opdoen, heel verleidelijk allemaal om te kopen. Het enige waar ik geen liefhebber van ben is van droog- of zijdenbloemen. Liever echte al gaan die geen eeuwigheid mee :-)
Oh ja, neptaart daar moet ik ook niets van hebben :-)
Benieuwd welke plant je gekocht hebt.

Gepost door: bea | 21-09-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, het is leuk om eens al die dingen te zien ,maar die overdaad maakt dat ik enkel het gehele zie en helemaal gene zin heb om iets te kopen.Tenzij ik echt iets bepaald voor ogen heb,maar dat had ik niet. Ik ging tenslotte voor enkele kamerplanten! Voor mij ook liefst geen stro- of zijde bloemen en zeker geen neptaartenen andere nepdinges...Kamerplanten komen eraan.

Gepost door: magda | 21-09-13

Hmm, zelfgemaakte lasagne!

Gepost door: cuisine celine | 21-09-13

Reageren op dit commentaar

@Celine, al zeg ik het zelf ,lekkerder kan niet! ;-)

Gepost door: magda | 21-09-13

Prachtige fotos, fyne avond en end september!

Gepost door: Louisette | 21-09-13

Reageren op dit commentaar

@Louisette, dank je wel voor het langskomen en je lieve woorden!

Gepost door: magda | 21-09-13

gezellig!
vroeger kon ik mezelf daar in verliezen :-)
zoveel leuke hebbedingetjes, maar je moet er veel van hebben om het even gezellig te krijgen als in de winkel
Precies lang geleden dat ik in Brugge was, want B-Park zegt me niets

Gepost door: fotorantje | 21-09-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat denk ik ook als ik in zo'n tuincentrum loop. Daar zie je alles samen en lijkt het leuk maar neem één dingetje mee en het ligt of staat verloren in je eigen huis!
B-Park is de afkorting voor Brugge-park en ligt naast de expressweg juist waar de weg van Brugge naar Blankenberge loopt.Een kmlange (misschien meer ,maar het is ene eind lopen) winkelboulevard met Decatlon, Hyper carrefour ,Maison du Monde en nog talrijke winkels... ( http://www.b-park.be/)

Gepost door: magda | 21-09-13

ahzo, ja ik ga met de trein hé, dan kom ik daar niet :-)

Gepost door: fotorantje | 22-09-13

Haha.. ze hebben wel stippeltjes zo te zien ja, maar dit lijken me toch meer parasolletjes dan parapluutjes hehe! Ik loop ook graag door tuincentra en dan door die 'kamers'.. maar het is maar zelden dat ik iets zie dat ik cadeau zou kunnen doen.. en dan dat Riverdale..dat is bijna onbetaalbaar zo duur (hoe mooi die spullen ook zijn).
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-09-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik heb mijn ogen de kost gegeven ,maar mijn portemonnee is niet opengegaan ;-)

Gepost door: magda | 24-09-13

De commentaren zijn gesloten.