21-09-13

frisse bloemen in huis.

Ik ging naar het tuincentrum om wat nieuwe kamerplanten en liep door al de tuinkamers waar géén bloemen stonden en toen ik aan het deel kwam met bloemen en planten vergat ik er foto's van te nemen .

De twee onderstaande foto's heb ik nog getrokken maar ik vond het te vroeg om al een pompoen te kopen vol siervruchten. Dat doet me echt al denken  aan herfsttijd en ik wil het zomergevoel nog even vasthouden.
En die tweede kocht ik ook niet. Ik wil nu nog niet herinnerd worden aan  Kerst, hoewel ..met al die bessen kun je het als sierstukje op een tafel leggen .

kalebas.JPG

krans.JPG

Ik liep verder en kwam aan de afdeling kamerplanten. Er was een veel te grote keuze. Maar ik moest rekening houden met de plaats waar ik die planten wilde zetten. Dus vielen er al een heleboel af. Ik wilde nl. in de hall een grote  mand opnieuw opvullen en aan de ingang een wat grotere plant dan deze die er nu op het bloemenrek stond.
En het zijn deze geworden: Een grijsachtige bladbegonia aan de ingang op het bloemenrek en in de mand een roodkleurige geflankeerd met een pepperomia en een mini ficus.

bladbegonia.JPG

bladbegonia1.JPG

Op de vensterbank in het toilet staat nu een mini cyclamen tussen nog andere plantjes..

cyclamen.JPG

En ik kon het niet laten om nog een orchideetje mee te nemen.

orchidee.JPG

Met mijn bloemenhoekje in de living en hier en daar een plantje op de kasten voel ik me goed en mis ik het buitenleven niet zo erg.

 

21:30 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (12) | Tags: bloemen, planten |

Commentaren

Ik moet eerst al de planten een plaatsje geven die in de tuin staan, maar binnen moeten overwinteren.

Gepost door: liliane | 21-09-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, buitenplanten die niet goed tegen de vorst kunnen zet ik onder de laurierhaag en als het erg hard vriest leg ik er een soort fleece over.Sommige planten overwinteren in een bureel op het gelijkvloers,maar zoveel heb ik er niet. Vroeger had ik er veel en die stonden dan allemaal in het tuinhuis.We verongelukten daar bijna als we iets moesten hebben uit het tuinhuis.Met de jaren heb ik er dan voor gezorgd niet meer zoveel planten te hebben die binnenshuis moeten staan in de winter.

Gepost door: magda | 21-09-13

Ik hou van planten in huis, maar bij mij gedijen die niet zo goed, omdat … eh … ik ze durf te veronachtzamen, om niet te zeggen verwaarlozen. Moet ik me nu schamen?

Gepost door: Benjamín | 22-09-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , eigenlijk wel ,want het zijn ook huisgenoten en tegen je poezen babbel jij toch ook en die krijgen toch ook eten en drinken? Die planten voelen zich verwaarloosd bij jou en willen dan ook niet gedijen :-))

Gepost door: magda | 22-09-13

hier gaan alle plantjes dood, ik ben gestopt met steeds nieuwe te kopen, duidelijk geen groene vingers

Gepost door: fotorantje | 22-09-13

Reageren op dit commentaar

@Antje dat zou ik zo vlug niet zeggen. Mijn moeder was dol op planten maar in haar living lukte het niet. Zij had chauffage met een gasketel. Ze had een veranda en die stond proppensvol met allerlei planten!!

Gepost door: magda | 22-09-13

Ik hou van planten in huis! En wat een mooie orchideen zijn dat!

Gepost door: cuisine celine | 22-09-13

Reageren op dit commentaar

@Celine, het is geen hele grote orchidee maar ik vond de kleur zo speciaal en voor de prijs moet je het niet laten 6.99 euro!

Gepost door: magda | 22-09-13

Planten en bloemen in huis maken het gezellig. Hier zijn ze geen lang leven beschoren, nochtans krijgen ze spijs en drank...maar waarschijnlijk te overdadig. Dat is zo als je een gul mens bent :-) Met de beste wil van de wereld wil het niet lukken om ze jaren te behouden, na een maand of drie gaat het mis en je kan zo blijven kopen :-(
Momenteel heb ik nog twee orchideeën staan die al lang uitgebloeid zijn maar zolang de bladeren hun groene kleur behouden mogen ze blijven. Een soort palm (5 weken geleden gekocht en hij ziet er nog fris uit) en oooo wonder: mijn kerstroos van verleden jaar. Dat is een unicum ;-)

Gepost door: bea | 22-09-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, bij veel planten wordt er teveel water gegeven. Ik heb dat tot eigen scha geleerd. Planten mogen echt wel eens droog staan en dan zet ik ze in het aanrecht en laat de planten goed vollopen en 'smorgens laat ik ze volledig uitlekken. Het loont !
Maar om nu te zeggen dat ik alle planten jaren kan houden is ook niet waar. Er komt ook een tijd dat de plant op pensioen wil, hihi!
Orchideeën een tweede maal in bloei krijgen is me nog nooit gelukt. De schutbladeren blijvren groen en opeens vallen ze af. En ze zeggen dan dat je gewoon moet wachten tot er weer stengels uitkomen,ppff!Kertstrozen die kan ik niet overhouden ,want meestal zijn dat geforceerde planten. Dan heb jij wel chance met je kerstroos.

Gepost door: magda | 22-09-13

Heb bij m'n voordeur al pompoenen liggen.. van m'n pa gekregen die ze van zijn werkster kreeg, uit haar tuin! zussie en ik hebben er vorige woensdag meegenomen naar huis, dus is het hier toch al een beetje herfst bij de voordeur hehe. Vind die stukjes op de eerste foto echt heel vrolijk!
Die krans is geen kerstkrans, maar een herfstkrans inderdaad.. zou ook al kunnen. Maar ik vind die dingen altijd te duur hehe..en met kerst maak ik er altijd zelf eentje.
Mooie planten koos je! Moet zeggen dat ik bladbegonia's al beter kan houden dan gewone.. er staat er hier boven zelfs eentje in de pckamer. Die geef ik ook niet bepaald veel water, maar als ik ineens zie dat ie slaphangt, dan krijgt ie weer flink wat en dat gaat goed (potje hangt wel in een lange hoge sierpot dus hij kan nooit met z'n worteltjes in teveel water staan).
Ik zie dat je orchidee 6,99 kostte..voor een kleine? da's bij ons vergeleken nog niet zó goedkoop..bij de Plantenhal waar ik meestal m'n planten koop zijn ze van 2,99 tot 4,99 (hangt van de maat af). Maar ik denk te zien aan de prijsstickers op je foto's dat je bij een Intratuin was en die is wel wat duurder ja. Ze moeten al het werk aan die mooi ingerichte 'kamers' natuurlijk érgens compenseren hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-09-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik was inderdaad in Intratuin en die is goedkoper dan de tuincentra die er in Maldegem zijn en er zijn er verschillende. In Intratuin hebben ze een mooie keuze aan kamerplanten. Een orchidee in de winkel kost hier al vlug 20 euro ,zelfs in de tuincentra zijn ze prijzig. Soms kun je in de Aldi of Lidl een orchidee kopen rond de 10 euro. Dan is 6.99 euro niet zo prijzig en het is geen echt kleintje ,toch al vlug 40 cm hoog. Er stonden er ook van 20 euro met meerdere takken en vol bloemen , zoveel geld geef ik daar niet voor.Spullen uit die "kamers" zijn allemaal in mijn ogen te duur en soms betaal je enkel het merk( Riverdale ).Maar kijken kost geen geld en je doet er soms ideetjes op want voor de kerst maak ik de kerststukjes zelf.

Gepost door: magda | 24-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.