26-09-13

Het nieuwe seizoen...

is gestart. Neen niet de herfst maar het seizoen dat we opnieuw elke laatste donderdag van de maand een namiddagje samen doorbrengen :drie collega's. Tijdens de twee zomermaanden hebben we het alledrie te druk met oma zijn. Maar nu nemen we weer de draad op.

draad.jpgEn die draad was vandaag eindeloos...We hadden veel te vertellen na twee maanden elkaar niet gezien te hebben. Het was een zonnige dag en ik dacht  om nog op het terras te kunnen zitten. Dus stelde ik voor om bij mij in de tuin te komen zitten. Alleen was ik vergeten dat de zon in september na de middag al redelijk laag aan de hemel staat en ze geraakt dan niet meer over de kruin van de grote treurwilg. Gevolg het terras ligt in de schaduw.

Ik had al een stapel pannenkoeken gebakken.  De kippetjes van buurtje leggen nog elke dag een eitje, zo pannenkoeken1.jpgheb ik  verse eitjes in overvloed . Er werd gesmuld en verteld en er werden foto's bekeken. Eén vriendin was naar Schotland geweest en had prachtige foto's van een groener dan groener landschap met meren en kastelen.
Zij wilden de foto's zien van mijn uitstap naar Londen. Geen meren en kastelen maar torenhoge gebouwen... En de tijd vloog voorbij en zo was het avond en werd er afgesproken voor de volgende laatste donderdag van de maand. Nu nog zoeken wat we kunnen doen behalve koffieklets houden. Een bezoek aan een tentoonstelling of een boswandeling...ach we zien het wel. Het voornaamste is dat we elkaar terugzien en kunnen vertellen wat ons bezighoudt.

vriendinnen1.gif

Commentaren

Het gaat allemaal snel dezer dagen Magda, intussen zitten we ook volop in herfst,ook een mooie tijd zulle,grt,freddy

Gepost door: Freddy | 27-09-13

Reageren op dit commentaar

@Freddy, en als het weer een tijdje zo zonnig kan blijven zoals vandaag ,dan mag het lang herfst blijven!!groetjes en prettig weekend.

Gepost door: magda | 27-09-13

Ze zijn er, maar ze zijn dun gezaaid: de mensen die aan het bijschrift van de laatste foto beantwoorden.

Gepost door: Benjamín | 27-09-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, je hebt vriendschappen die je hele leven duren en afscheid nemen is alsof een stuk van jezelf sterft( mijn allerbeste schoolvriendin die drie jaar geleden is gestorven).
Vriendschappen die ontstaan in moeilijke tijden( en dat hadden we alledrie) dat is voor je verdere leven.

Gepost door: magda | 27-09-13

twee maanden verhalen vertellen door drie dames, hadden jullie nog tijd om pannenkoeken te eten? :-p

Gepost door: fotorantje | 27-09-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, we hebben eerst pannenkoeken gegeten , dan mochten we de tijd vergeten !!:-)

Gepost door: magda | 27-09-13

Magda goede middag...

er zal nogal gekletst zijn en laat de pannekoeken maar komen !
Tussen haakjes....betreffende die sterrekens, bij mij bleef alleen de laatste afbeeldng staan en voor de rest sterrekens . Ik was ervan overtuigd dat het mijn schuld niet was en toen de mail ook kuren begon te krijgen, na de z.g. verbeteringswerken en het nationale ramp werd, nam ik kontakt met de klantendienst en werd me beterschap beloofd . Verschillende keren heb ik terug kontakt genomen en op de vraag of alles weer o.k. was, natuurlijk NIET ! En dan maar gezegd dat het spijtig zou zijn moest ik als trouwe klant van bij mijn ouders al, overstappen naar de concurrentie .
Die telefoons gebeurden telkens wanneer in van het bos even thuis was, om bankverrichingen te doen e.d. en toen plots...eureka..stond slles er weer terug op en dat na een aangenaam gesprek waaruit bleek dat het buitenland dat moest regelen .
Natuurlijk komt ge altijd ( zoals bij de meesten ) eerst terecht op de front-office en die mensen moeten altijd hun boekje volgen en dan desnoods een nota maken voor de back-office die dan verder het nodige moeten doen . En ge kent dat, zouden we er gevolg aan geven of niet, is het de moeite waard ? Enfin....blijven op de deur kloppen want mij hebben ze niets gezegd over een verloren termijn ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 27-09-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino ,ik ga je raad opvolgen en ze blijven bestoken met mailtjes. nu je zegt dat ze bij jou niets gezegd hebben over een termijn.Heb je het gezien als je in mijn archieven duikt? Om te blèiten al die kruisjes in de postjes!

Gepost door: magda | 27-09-13

Ja.. dat merk ik ook vaak.. als ik één (of meerdere) van m'n vriendinnen een tijd niet gezien heb, dan heb je zóveel bij te kletsen, dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wáár je dat doet.. gewoon maar bij iemand thuis zou dan ook kunnen. Maar ondertussen nog wat meer zien is ook wel leuk hè.. en dan hou je er nog wat te bloggen aan over vaak. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-09-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, op die donderdag namiddag ergens naar toe gaan is ontstaan toen er langs de kust Beaufort3 was. Elke keer namen we de tram en bezochten we een stad aan de kust waar er kunstwerken waren in dat kader.Natuurlijk met een stop in een tearoom om uit te blazen van een -soms toch-flinke wandeling. Sedertdien zoeken we elke keer of we die namiddagen niet kunnen koppelen aan één of ander evenement, tentoonstelling of gewoon een wandeling bv in Cadzand !En dan kan ik er inderdaad ook over bloggen,hahaha!

Gepost door: magda | 27-09-13

gewoon met vriendinnen kletsen, daar maken we meestal te weinig tijd voor, en 't kan toch zo deugd doen!

Gepost door: oma moetje | 27-09-13

Reageren op dit commentaar

@oma-moetje, we kennen elkaar al lang maar de vriendschap is echt ontstaan toen de jongste van ons drie borstkanker kreeg (en het heeft overwonnen).Ze kon bij ons haar onrust en angsten kwijt zonder op haar woorden te moeten letten. Zelf heb ik bij het heengaan van opa héél veel steun aan hen gehad met bezoekjes en telefoontjes en de oudste van ons drie is een stil mens die het zotte gedoe van de andere twee nodig heeft om een chronische pijn te vergeten.Maar wees gerust er wordt tijdens die namiddagen ook veel afgelachen ;-)en na ieder bezoek wordt de volgende donderdag al vastgelegd in ieders agenda en de avond ervoor bellen we elkaar op met " toch niet vergeten hé"

Gepost door: magda | 27-09-13

drie collega's die op een vaste dag samenkomen....

je zult er weinig vinden Magda...


mooie toepasselijke plaatjes heb je er bij geplaatst ..

groeten

Gepost door: willy | 27-09-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, denk je dat? Maar ja wij zijn van de oude stempel en houden vriendschap hoog in het vaandel!

Gepost door: magda | 27-09-13

Als het gezellig en plezant is kent de tijd geen genade, het is avond voor je het weet :-)

Gepost door: bea | 27-09-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat mag je zeggen, de tijd vloog voorbij, ' twas ook lang geleden dat we elkaar zagen! Maar volgende maand is het weer van dat , en dan is het maar één maand geleden ,hahaha !

Gepost door: magda | 27-09-13

De commentaren zijn gesloten.