23-10-13

aanloop naar de Winter...

... niet dat ik naar de winter verlang verre van....maar op een mooie herfstdag zoals gisteren en vandaag hoor ik rondom mij grasmachines, heggenscharen , zagen van hout, hoge drukspuiten... Probeer dan maar eens rustig te genieten op het terras van die herfstige zonnestralen. Dan begint het te kriebelen om ook iets te doen in de tuin.
Gisteren maaide ik het gras en vandaag heb ik wat emmers aarde geschept uit mijn composthoop en onder de laurierhaag gegooid om de grond wat op te hogen. Moesten de hemelsluizen straks opengaan dan zal het misschien  wat helpen om te vermijden dat het water tot in het tuinhuis loopt zoals vorige winter. Even sloeg de schrik me om het hart toen ik het water uit het zwembad van de buurman hoorde lopen. Gelukkig was het enkel een buis die losgeschoten was en die buurman met hulp van een man weer dichtschroefde. Ik zie 7000 liter water al uitstromen en dan zo dicht bij mijn tuinhuis. Die zou zeker onder water gelopen zijn.
Eenmaal bezig heb ik maar verder struiken en planten gesnoeid. En alles bijeengelegd aan de zijgevel. Dat zal zeker twee keer rijden zijn naar het recyclage park.

Morgen vergeten we het werkwoord "werken"  en wordt het een vriendinnendag.

snoeisel1.JPG

 

 

22:17 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (18) | Tags: tuin, snoeien, herfst |

Commentaren

En ja Magda, het behangen is gedaan, nu rustig alles terug hangen en zetten. Alleen de stof voor de overgordijnen die ik moest hebben was niet eer in voorraad, dus daar moet ik een weekje op wachten. Volgende week (goed of slechtweer) is de tuin aan de beurt.

Gepost door: liliane | 23-10-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane en nu ben je opgelucht aan het genieten van je nieuwe interieur! Rust maar even uit vooraleer je aan het buitenwerk begint!!
Hopelijk wil het weer een beetje mee als je volgende week aan de tuin begint. Het is toch aangenaam als je buiten bezig kunt zijn met goed weer. Ik ben bijna klaar maar ik doe het wel rustig aan. Nu maar hopen dat de klusjesman al vlug wat tijd heeft om drie bomen te snoeien want dat kan ik zelf niet . De kleinzoon zal komen helpen om al het snoeisel naar het recyclagepark te brengen. Wanneer de winter zal beginnen zal de tuin eindelijk liggen zoals ik het wil. Twee jaar is er niet veel terecht gekomen van opkuis. Opa was er te zwak voor en vond niets nog nodig en mij ontbrak de courage om het grondig te doen.

Gepost door: magda | 23-10-13

Maar het scheelt in het voorjaar een hoop werk. Ik hou er ook van dat alles er zo netjes mogelijk bijligt gedurende de winter.
Hier zal vandaag weinig kunnen gedaan worden, er is een heel hardnekkige mist nu plots heel snel opgedoken.
Veel plezier Magda met de vriendinnen!

p.s. wist niet dat je die cake kon invriezen, wel makkelijk heb je altijd iets bij de hand.

Gepost door: greta | 24-10-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, veel gebak kun je gewoon invriezen hoor! Ik hb altijd een voorraadje gebak in de diepvries alsook pannenkoeken, brood, broodjes, sandwiches tot koffiekoeken toe. Ik heb hier geen winkels in mijn onmiddellijke omgeving, maar iedereen mag hier zomaar binnenvallen,ik heb voorraad in huis ;-). Weet je dat je ook kaas en verpakte charcuterie probleemloos kunt invriezen? Dat heb ik geleerd van de Luxemburgse familie. Zij gaan eenmaal in de maand naar de stad en slaan hun voorraad in en stoppen die in reuze diepvriezers. De winters kunnen daar zorgen voor serieuze verkeershinder .Dus ze zijn voorzienig.liefs en nog een fijne dag. Hier is het fris maar zonnig .

Gepost door: magda | 24-10-13

Ik wens je een fijne vriendinnendag toe Magda, geniet ervan. Groetjes

Gepost door: Chrisje | 24-10-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, we hebben genoten vandaag: een wandeling gemaakt en wat bijkletsen bij ene koffietje.

Gepost door: magda | 24-10-13

je hebt het verdiend Magda na al je harde werk terug op uitstap

Gepost door: fotorantje | 24-10-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, jij komt naar de zee uitwaaien en wij trokken voor een wandeling naar Brugge!

Gepost door: magda | 24-10-13

maak er een gezellige dag van Magdagroeten

Gepost door: willy | 24-10-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, we hebben het erg gezellig gehad !

Gepost door: magda | 24-10-13

Maja de bij heeft eindelijk een opvolgster gevonden; Magda de (bezige) bij.
En vandaag dus vriendinnendag. Ik bereid er me alvast op voor dat er hier morgen opnieuw allemaal likkebaardend voedsel zal opduiken.

Gepost door: Benjamín | 24-10-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin,awel je zult er niks van zien wat we gesnoeperd hebben want....het was zo lekker dat ik het vergeten ben om er een foto van te nemen,hahaha!

Gepost door: magda | 24-10-13

Magda goede middag...

we kunnen er over meespreken ! Geniet er nu maar met volle teugen van ! Fijne groetje :-))pepino

Gepost door: pepino | 24-10-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino, gelukkig is het nog altijd mooi weer om die werkjes te doen!

Gepost door: magda | 24-10-13

Het is net alsof het maar enkele maanden geleden is dat je dit ook plaatste, of toch iets in die aard, dat er iemand kwam om een klimop te snoeien dacht ik, wat gaat de tijd toch snel...
Ben nu stilaan een BO aan het worden met die regelmatige tv optredens ;-)

Gepost door: roysfoto | 24-10-13

Reageren op dit commentaar

@Roy, inderdaad je bent een BO aan het worden , ;-)

Inderdaad in het voorjaar hebben de tuinman en ik het gevecht aangegaan tegen de klimop,ondertussen is die praktisch overal weg en ik zal er "streng" op toezien dat die niet meer teruggroeit!! Omdat de koude zolang had aangehouden kwam er van struiken snoeien niets meer in huis. Dat ben ik nu aan het doen en zodra het kan zullen er een paar bomen aan geloven. Maar dat zal ik niet zelf doen . Volgend jaar heb ik een "verjongde" tuin en ook minder onderhoud.

Gepost door: magda | 24-10-13

Wel je ziet Magda dat een mens nog altijd niet genoeg weet. Ik kocht wel taart in diepvries, maar nooit gedacht dat ik dat nu ook zelf kon. Een heel goed idee, vooral voor charcuterie, en ik heb ook graag wat verschillende kazen in huis, en dat is inderdaad een heel goeie oplossing, want de dichtsbij gelegen Colruyt of Delhaize is zo'n zeven kilometer van hier. 'k ben ook iemand die graag wat voorraad heb. Enkel een koude bakker is hier, maar ik moet zijn brood niet, en het aanbod van taart is altijd hetzelfde.
Nogmaals bedankt voor je goede raad.

Gepost door: greta | 24-10-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, zo zie je maar dat een mens nooit te oud is om iets bij te leren !!

Gepost door: magda | 24-10-13

De commentaren zijn gesloten.