02-10-13

energie

Ik had me voorgenomen om vandaag voluit van het mooie weer te genieten.  De hogedrukreiniger is opgeborgen tot volgend jaar. Het ging allemaal erg vlot want ik heb gisteren ook nog het terras achteraan gereinigd en dat was ik eigenlijk niet van plan .Die had ik in het voorjaar gereinigd maar toen werkte de spuitmond niet zo vlot. Michel heeft hem nagezien en het spuiten ging veel vlotter en met draaiende bewegingen. Zo gaat het ook vlugger.
O ja de poetshulp is terug en zij heeft alle rolluiken, luiken en ramen afgewassen rondom het huis. Ze was er een paar uren zoet mee. Hoe voorzichtig ik ook bezig geweest was, het is onvermijdelijk dat  ramen , deuren  en muren bespat geraken zelfs al had ik de rolluiken neergelaten.

De poetshulp was erg boos op het uitzendbureau toen ze vernam dat ik niet wist dat ze een werkongeval heeft gehad. Zij was uitgegleden op haar werk en had zich erg bezeerd aan de knie . De dokter had een inspuiting gegeven en een paar dagen rust voorgeschreven. De mensen waar ze gaat werken waren verwittigd door het uitzendbureau , behalve ik. En dan tegen mij zeggen dat ze van niks wisten! Slechte communicatie op dat bureau zelf!!

Terug naar vandaag:dochterlief had de helft van een grote pompoen gebracht en ik maakte van een deel pompoensoep en de rest stopte ik in blokjes gesneden in de diepvries om later nog eens soep te maken.
Zoon komt op woensdag en vrijdag zijn boterhammen bij mij eten met een kom verse soep. Dus kreeg hij vandaag pompoensoep voorgeschoteld!

Na het eten heb ik me in de zetel gelegden een uurtje geslapen. Dat is ten stregste af te raden voor mij! Ik liep weer over van energie.
Ik heb de fiets genomen en een mooie fietstocht gemaakt, ook een paar kleine boodschappen gedaan. Ik reed voorbij het stadhuis . Daar moest ik toch een foto van maken. Het staat er ingepakt in witte doeken . Zou CHRISTO( klik)hier langs zijn gekomen ?  De kunstenaar die over heel de wereld monumenten, bekende gebouwen en andere objecten ingepakt heeft zoals de Reichstag in Berlijn , 11 eilanden in Miami ingepakt met een roze stof , de Pont Neuf in Parijs... Ik weet veel over die man omdat ik op de avondschool een opdracht kreeg : een powerpoint maken over de kunst van deze man.

Maar het stadhuis zal wel ingepakt zijn om er werken aan uit te voeren.

stadhuis.JPG

Eenmaal terug thuis had ik nog genoeg energie over en heb eerst 14 pannenkoeken gebakken en daarna 25 wafels . Ik heb ze geteld, hahaha! Maar het klopt nu wel niet meer . Op die manier heb ik het teveel aan eieren in de frigo wat weggewerkt.

pannenkoeken.JPG

wafelijze.JPG

Vraag me nu maar niks meer ....snurk snurk

 

 

Update:
Ik bakte  vandaag ook nog een appelcake .
Ik heb er natuurlijk al een stuk van gegeten,
samen met mijn schoonzus!

 

 

wafels,pannenkoeken,kippen,buren

 

 

22:40 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (17) | Tags: wafels, pannenkoeken, kippen, buren |

Commentaren

Oh.. ik wilde juist vragen of er nog wat over was van die pannenkoeken en/of wafels!
:-))) maar sssst! ik vraag het morgen wel! ;-)
Groetjesssssssst!

Gepost door: mizzD | 02-10-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de tafel is gedekt,kom maar af ! En ze zijn lekker zowel pannenkoeken als wafels ,ik heb ze vòòrgeproefd ;-)

Gepost door: magda | 03-10-13

pffff, k wou dat ik de helft van jouw energie had
slaapwel Magda, je hebt het meer dan verdiend

Gepost door: fotorantje | 02-10-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik wil je graag een stukje geven als dat maar kon!

Gepost door: magda | 03-10-13

het is je meer dan gegund hoor Magda!

Gepost door: fotorantje | 04-10-13

mmmmm ... ik ben gek op pompoensoep! Helaas houdt onze zoon er niet zo van , en toch zet ik ze elk jaar opnieuw in de tuin.

Gepost door: silvia | 03-10-13

Reageren op dit commentaar

@Silvia, ik had twee pompoenplanten maar het bleken twee mannelijke planten te zijn ! Die bloeiden en bloeiden maar er kwam verder niets van :-( . Mijn dochter bracht een mooi exemplaar mee die ze kreeg van haar schoonmoeder.Gelukkig eten de kinderen héél graag pompoensoep.Met een snuifje curry erin smaakt het ietsje oosters !

Gepost door: magda | 03-10-13

MMmmmmm ! Ze zien er lékker uit ! Njammie !!

* Pssst, niet zo roepen Klaverke, Magda slaapt ... *

( loopt nu op haar tenen )

Fijn dat de poetshulp terug is ... mompelt ze

Gepost door: Klaverke | 03-10-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, ik zat niet zo vroeg in bed. Ik heb liggen lezen. Maar moe was ik wel. En ik ben oprecht blij dat de poetshulp er weer is,anders had ik nog een dag extra werk gehad aan het kuisen van ramen,muren en rolluiken... en doet al wat je vraagt. Ze werkt met een lach op haar gezicht . Alleen is het oppassen geblazen met poetsen van lampen en lusters. Haar hand is zo stevig dat ze drie ledlampjes naar de vaantjes hielp. "Poetsen is stevig wrijven " zegt ze ,hahaha!

Gepost door: magda | 03-10-13

Jij blijft maar pannenkoeken en wafels op je blog neerpoten. Je bent nog erger dan Madame Pheip uit de Nero-albums. Besef je eigenlijk wat je de mensen ─ in casu ondergetekende ─ daarmee aandoet? Ik kwijl nog erger dan een dogshond.

Gepost door: Benjamín | 03-10-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Benjamin ,ter afwisseling eens een appelcake ! 'k Zal een stukje voor je bewaren! Maar eerst je mondje afvegen .

Gepost door: magda | 03-10-13

Reageren op dit commentaar

Gottekes die appelcake ziet er lekker uit! Daar zou ik wel een stuk van proeven ;-) Die wafels en pannenkoeken kan ik zelf bakken, geen probleem. Taarten en cake's, dat is iets anders, daar zou je uw tanden op breken :-)

Gepost door: bea | 03-10-13

Reageren op dit commentaar

@Bea , deze is nochtans héél gemakkelijk te maken.
150 gr bloem,100gr suiker,twee eieren,een half kopje melk, een half pakje bakingpowder en een paar appels.
Mix de bloem,suiker,bakingpowder ,eigeel en melk tot een glad deeg.
Klop de twee eiwitten goed stijf ( ik doe er een afgestreken soeplepel poedersuiker in) en spatel dat onder het deeg.
Leg er dakpansgewijs de in schijfjes gesneden en met vanillesuiker bestrooide appel op tot het hele oppervlak bekleed is met appelschijfjes.
De oven voorverwamen op 185° en de taart ongeveer een uurtje laten bakken in het midden van de oven. Prik er met een saté stokje in om te zien of je die er droog kan uittrekken.De baktijd hangt een beetje af van je oven.
Ik smeer de cake dan in met abrikozengelei terwijl die nog warm is.Afgekoeld dan wat bloemsuiker er op strooien .Proberen maar!

Gepost door: magda | 03-10-13

Het recept is gekopieerd. Als het kouder wordt en het buiten niet zo aangenaam is ga ik het eens uittesten. Bedankt!

Gepost door: bea | 04-10-13

nog een tip Bea als je ziet dat de bovenlaag te bruin wordt vòòr de baktijd om is,leg er wat aluminium folie over!

Gepost door: magda | 07-10-13

lekkere appelcake, maar gebruik je dan geen boter?

Gepost door: diala | 25-10-13

Reageren op dit commentaar

@Hallo Diala fijn dat je komt lezen. Neen je hebt geen boter nodig voor dit recept. Enkel wat boter om je bakblik in te smeren en dan het bakblik wat bestrooien met bloem .Zo krijg je de appelcake gemakkelijker uit het blik. Succes als je dit recept eens uitprobeert !

Gepost door: magda | 25-10-13

De commentaren zijn gesloten.