04-10-13

Werelddierendag

dierendag.jpg

Ik heb in de Casa een blikken doos gekocht met een poes op en daarin heb ik de brokjes voor de drie poezen gedaan. Onze eigen poes, Vlekje, komt het vlug af als ze het deksel hoort opengaan. Maar ook Streepje, de poes- die- ik weet- niet- van- wie- is  maar hier dagelijks vertoeft kent dat geluid van het deksel ook al en Pluche ,de poes van de buren moet niet onderdoen!

snoiepie.jpg

Mijn gedachten gaan ook uit naar de honden en poezen die er niet meer zijn.
Snoepie, het schipperke, die 18 jaar oud is geworden en Noxy ,de Artesische Basset, die we niet zo erg lang hadden maar ontvoerd is door een bende die overal honden oppikten . Ze reden met een auto rond waarin een loops teefje zat...

De grijze poes die erg toegetakeld hier toekwam en zich liet verzorgen maar na lange tijd niet meer dagelijks terugkeerde. Hopelijk heeft hij zijn thuis gevonden. En Frosti die door de buurtjes in een ander gezin werd ondergebracht ( en zich daar héél goed heeft aangepast)omdat het onmogelijk was met de tweede poes die ze hadden.

kippen en konijen.jpg

Ook de kippen en het konijn zijn vandaag extra verwend: de kippen kregen een volle emmer keukenafval( eigenlijk toeval Lachen) en het konijn een bondje wortelen. Het konijntje links onder ,Flappie, is veertiendagen geleden gestorven. Op een morgen lag hij dood in de ren. Die was zo tam en liet zich gemakkelijk aaien.

17:44 Gepost in dieren | Commentaren (14) | Tags: dierendag, poes, hond, konijn |

Commentaren

Zag net die blikken doos staan in de reclamefolder van casa :-) Mijn kat herkent ook het geluid van de doos met kattenbrokjes (als ik er mee schud). Gelijk waar ze is, één keer schudden en daar is. Precies alsof ze al dagen geen eten kreeg :-)
Vandaag geen extra verwennerij voor mijn beest, het is hier alle dagen Werelddierendag (eigenlijk wist ik het niet).

Gepost door: bea | 04-10-13

Reageren op dit commentaar

Het blikvoer haal ik meestal in Sluis van het merk Markant. Dat eten ze allemaal en het is niet eens zo duur als Whiskas. Droogvoer van de Aldi lusten ze ook en onze ouwe Vlekje eet liefst kleine brokjes van Purina One .Kan wellicht niet meer zo goed knabbelen en zakjes van gourmet perle. Verwend zeg je? Maar het liefst van al eet ze gewoon wat ik eet dat gaat van een boterkoek, suikerbrood...tot stoofvlees,biefsteak ... pizza...hahaha.

Gepost door: magda | 04-10-13

@Bea, hier zijn ze eigenlijk ook.allemaal rotverwend. Zelfs die buitenpoes Want het is hen nog niet gelijk wat ze te eten krijgen. Zeker geen whiskas of kitekat ."vreet het zelf " kijken ze me dan aan.

Gepost door: magda | 04-10-13

Reageren op dit commentaar

De mijne lust dat ook niet, raar hé. De droogvoeding van die merken eet ze wel maar niet de natte voeding. Enkel de zakjes premiumvoeding van de Aldi wil ze eten en het moeten dan nog de gele dozen zijn want de zakjes uit de rode of de blauwe eet ze ook niet. Een echte 'pretmadam' :-)

Gepost door: bea | 04-10-13

amai een hondje ontvoert, wat erg
gelukkig hebben de andere toch een goed leven (gehad)

Gepost door: fotorantje | 04-10-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, toen Noxy verdwenen was (en nog andere honden in de wijk) was het voor onze kinderen een heel drama. Het was een erg sociale hond. Toen de kinderen klein waren zaten ze op zijn rug en reden ze paardje met hem. Die loebas had dat graag en in de winter trok hij hun slee.Op de foto zie je dat niet zo goed,maar het was wel een grote hond.
Toen Snoepie van ouderdom stierf heb ik nooit nog een hond in huis genomen. Het verdriet was te groot.
Toen we onze twee poezen moesten wegdoen omwille van zware astma aanvallen van een kleinkind had ik gezegd geen poes meer te nemen. We konden ze nergens onder brengen want de ene poes was 15 jaar oud.Toen kwam Vlekje ( poes van de buurtjes) bij ons wonen en wilde niet meer naar huis. Dat kwam ook omdat ze veel op reis waren en wij voor Vlekje zorgden. Ze is hier met hun toestemming gebleven. Ze is nu 14 jaar oud en ik hou mijn hart al vast tegen de tijd dat ze sterft.

Gepost door: magda | 04-10-13

Het is echt moeilijk om eten voor de poezen te kopen
zeker met drie binnen een buiten ( is ooit achter gelaten), want wat ze nu graag lusten moeten ze morgen niet meer. Ninia de zwarte eet geen natvoer.Het droog is van het merk Hill's, ook voor de hond.

Gepost door: liliane | 04-10-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dat ondervind ik ook met de poezen. Een hele tijd lusten ze bepaald eten en dan ruiken ze er eens aan en willen het niet meer eten . Ik zet het dan maar buiten voor de egel die 's nachts langskomt. 's Morgens is het bordje wèl leeg.

Gepost door: magda | 05-10-13

Wat een heerlijk postje Magda. Wel sneu voor jullie Basset !!!! Had al wel eens gelezen in een krant over zulke slechte! bendes die honden meepikken om te kweken meestal, maar als je dan een foto'tje ziet van een slachtofferke ...
dan doét dat wel iets ...

Gepost door: Klaverke | 05-10-13

Reageren op dit commentaar

@Ja Klaverke, we hebben jaren geen hond meer in huis genomen ,tot opa vertederd was van het zwarte bolletje dat niemand wilde hebben want de moeder was helemaal beige en dat zwarte bolletje hoorde niet in dat nest thuis ! Moeder had scheve schaats gelopen,hahaha. We hebben Snoepie dus 18 jaar in ons midden gehad en het deed zeer als die stierf. Er is toen geen hond meer in huis gekomen.

Gepost door: magda | 05-10-13

Het verheugt me iedere keer als ik van mensen verneem dat ze net zo met dieren begaan zijn als ik.

Gepost door: Benjamín | 05-10-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, op een normale manier ! Ik heb al die tierlantijntjes die ze in dierenwinkels verkopen niet nodig! Het blijven dieren, het zijn geen baby's! Zij die zich daar gelukkig bij voelen doen maar, ik heb daar geen last van.

Gepost door: magda | 05-10-13

Oh, wat leuk dat je jouw dieren eens in de kijker zet! En dat je ze zo verwend hebt ;-)

Gepost door: cuisine celine | 05-10-13

Reageren op dit commentaar

@Celine dat mag wel eens hé, het zijn tenslotte ook "huisgenoten" die ons gezelschap houden.

Gepost door: magda | 05-10-13

De commentaren zijn gesloten.