11-10-13

oldtimers

Ik heb deze namiddag mijn hart opgehaald! Van 10 tot 13 oktober is er de Zoute Grand Prix. Vier dagen lang zijn er allerlei activiteiten met Old Timers en verspreid over verschillende podia staat 13 premium automerken. Er zijn veilingen van wagens, er zijn rally's, er is een elegantiewedstrijd en deze namiddag was er een snelheidskoers van Old Timers over een afstand van 400m , genoemd The Flying 1/4 Mile. Deze proef ging door in Heist. Dergelijke proeven worden in Groot-Brittannië regelmatig georganiseerd.

Het was regenachtig weer maar toch wilde ik dit eens zien. Ik ben dol op Old Timers. Dus deze namiddag trok ik naar Heist en heb een tijdlang in bewondering gekeken naar al die prachtige oude auto's. Van sommige hoorden je af en toe de knalpot pruttelen en soms vreesde ik dat de versnellingsbak uit elkaar zou springen .
Alleen was het moeilijk om die karretjes te fotograferen. Ik heb het op verschillende plaatsen geprobeerd oa. aan de balen stro waar ze moesten vol gas starten, in de draai op de terugweg ... Ik had ze dikwijls maar half in beeld omdat ze bruusk optrokken of ze waren al helemaal uit beeld. 
Veel kijkers stonden er niet op het korte parcours daarvoor was het weer te slecht. Ik had om die reden ook de grote camera niet mee en het nikonnetje kan niet zo vlug achter elkaar foto's maken.

In elk geval ik heb genoten van dit spektakel en ik laat jullie een beetje meegenieten van de min of meer geslaagde foto's. Ik was in elk geval niet de enige fotograaf , er werd druk gefilmd en gefotografeerd.

 

oldtimer1.jpg

oldtimer2.jpg

oldtimer3.jpg

oldtimer4.jpg

oldtimer5.jpg

oldtimer6.jpg

oldtimer7.jpg

oldtimer8.jpg

oldtimer9.jpg

In de verte zie je een Old Timer staan.
Van daaruit was de sprint tot waar ik ongeveer de foto trok.
Daarna draaiden ze om de weg in waar je de fietser met het rode vest ziet.

oldtimer10.jpg

ps.hebben jullie ook zo'n problemen om in te loggen ?

22:25 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (10) | Tags: old timer, rallye |

Commentaren

Het zijn feitelijk meer classic cars die je op de foto zette dan oldtimers.. die lichtblauwe met dat zwarte linnen dak.. dá's een echte oldtimer. Wel een hartstikke leuk spectakel om mee te maken denk ik.. ik zou daar zéker ook even zijn gaan kijken hoor!
Het inloggen is een ramp de laatste dagen.. zal wel weer wat op komst zijn waar niemand om gevraagd heeft.. dat kunnen ze nooit voor elkaar krijgen zonder de rést voor wéken slecht te laten werken. :-(
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-10-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ze noemen deze gebeurtenis zelf zo en de auto's dateren allemaal van vòòr 1965.

Gepost door: magda | 13-10-13

Mooi die auto's maar om daarvoor nu in de regen te gaan staan...je moet wel echt een liefhebster zijn :-) Uw foto's zijn redelijk geslaagd, moet niet makkelijk geweest zijn om ze al rijdend te fotograferen.
Het inloggen: al een dag of twee/drie wil dat hier niet zo goed lukken maar ik maak me er niet druk in :-) Als het gaat, ok en gaat het niet dan probeer ik het een andere keer.

Gepost door: bea | 12-10-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, de snelheidskoers is pas begonnen toen het niet meer hard regende. Met een uur vertraging en toen ik er stond kon je de regendruppels tellen. Ze zijn niet zo happig om me die kostelijke karretejs( ze blonken allemaal als spiegels) op een nat wegdek te rijden denk ik.

Gepost door: magda | 13-10-13

De auto's zijn gewis de moeite van het bekijken waard, maar ook het restaurant Old Fisher op de achtergrond kan ik aanbevelen, want ik heb daar al een paar keer heel lekker gegeten.

Gepost door: Benjamín | 12-10-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,inderdaad een "lekker" restaurant! Maar ik zag op dat ogenblik liever die oldtimer dan een oldfisher.

Gepost door: magda | 13-10-13

Die karretjes zijn dan wel oud maar nog behoorlijk snel, Magda. Niet gemakkelijk om ze goed in beeld te brengen. Maar het is jou toch goed gelukt.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 12-10-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, nergens kon je in feite deftig een foto nemen. Overal obstakels en over dat korte eind ( 400m)vlogen ze als gek.Stond je aan de start bij die strobalen , kwamen er dan aangevlogen,stopten niet eens en reden tussen die strobalen dat het stro in het rond vloog. Ach het is toch een leuke herinnering al is de kwaliteit ondermaats.

Gepost door: magda | 13-10-13

prachtige karretjes, en zeker die heel oude modellen daar ben ik gek op

Gepost door: fotorantje | 12-10-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, er waren een 170tal karretjes ,maar zolang ben ik daar niet gebleven hoor!! Daar zaten beslist nog mooie exemplaren tussen.

Gepost door: magda | 13-10-13

De commentaren zijn gesloten.