17-10-13

De zon heeft zich getoond!

Toen ik deze morgen de achterdeur opentrok , voelde ik al dat de temperatuur een stuk hoger lag dan gisteren. Het beloofde een mooie dag te worden en dat werd het ook. De zon was van de partij en met zo'n weer was ik ook buiten te vinden. Ideaal weer om in de tuin bezig te zijn.
Maar eerst liep ik eens rond om te genieten van alles wat nog bloeit. Het is geen massa meer maar het doet toch plezier als je nog kleur aantreft in de tuin.

Tot mijn verbazing begint de Datura nu pas te bloeien! En ook de kleine Datura vertoont blauwe bloemen. Als je die laatste in je tuin hebt dan kunnen ze echt een plaag worden. De zaadbollen springen open en zaaien zich zo gemakkelijk uit, maar het zijn mooie struiken. De bloei zou al ver op zijn einde moeten zijn ipv het begin. Hopelijk blijft het nog een tijdje zacht weer .
En de eerste bloem van de roos-gele dahlia staat fier rechtop. De gele dahlia's raken uitgebloeid . De klimroos en de fluweel kleurige rozenstruik beginnen opnieuw te bloeien. De kleine asterstruiken hadden afgezien van de regenperiode.

 

bloemen in oktober.jpg

bloemen in de tuin1.jpg

Op de dode boomstronk stond aan de ene kant een flinke paddestoel
en aan de andere kant een groepje paddenstoelen.

bloemen in de tuin2.jpg

Ik heb een flink aantal struikjes gesnoeid en uit de kluiten gewassen struiken afgezaagd. Ik wil alle grote struiken verjongen. En het konijn en de kippen werden op deze zonige dag eens extra verwend met een emmer groen die ik in de grote tuin ging plukken. De eigenaar hielp me en ik kreeg nog een extra wortel mee . En tevreden dat de beestjes waren: zie het konijn knabbelen en de kippen scharrelen.

Hèhè ik hoop morgen terug op zo'n mooie dag!

snoeien.jpg

21:31 Gepost in tuin | Commentaren (19) | Tags: tuin, konijn, kippen, snoeien |

Commentaren

je hebt nog veel kleur in je tuin
meerdere datura's in het park zijn al gesneuveld zag ik
vrijdag en zaterdag zou zonder regen zijn :-)

Gepost door: fotorantje | 17-10-13

Reageren op dit commentaar

@Ik hoop het ,want het was vandaag zo zalig buiten !

Gepost door: magda | 17-10-13

toch wel mooi hé, midden april en nog zo veel kleur in je tuin.
Hier heeft het namiddag behoorlijk geregend, heel even zelfs bijna een wolkbreuk, zo veel op korte tijd.

Gepost door: merel | 17-10-13

Reageren op dit commentaar

@Merel ,dan hebben we hier veel geluk gehad vandaag. Ik heb zelfs een tijdje in het zonnetje op het terras gezeten en daarna zonder jasje aan in de tuin gewerkt.. Wat een verschil van weer in ons landje!!

Gepost door: magda | 17-10-13

Jij hebt inderdaad nog mooie kleuren in je tuin Magda ... :-) ! Die Datura's ruiken zo heerlijk vind ik. Vandaag voorspelde ze wat regen aan de westkust, hopelijk trekt de bui snel over en kan je weer verder genieten...


Groetje ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, hier is het nog mistig deze voormiddag,hopelijk klaart het op en krijgen we de zon te zien. Een Datura kan heerlijk ruiken maar deze momenteel niet, ik denk dat ze de zon nodig hebben . Echt kleurrijk is de tuin niet meer, laat ons het maar houden bij kleurtoetsen ! En als je al die toetsen bij elkaar zet lijkt het een kleurrijk geheel :-). Met of zonder zon een fijne dag toegewenst !

Gepost door: magda | 18-10-13

Het enige wat hier nog bloeit zijn de slaapmutsjes (hopelijk hebben die zich niet dramatisch uitgezaaid...hou al mijn hart vast voor volgend jaar), één gladiool...en dat is het. Paddenstoelen zijn hier ook veel te zien, geen bijzondere maar ze zijn er :-)

Gepost door: bea | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, o slaapmutsjes ,dat zaait zich uit zeg je ,maar als ik er al heb dan zie ik er geen enkele van terug het volgende jaar. Een paar straten verder staan er heel veel in de border van een huis. Ik ga eens aanbellen en wat zaad vragen of bij valavond als de rolluiken neergelaten zijn er roetsj roetsj wat aftrekken. ;-) Nu je het zegt gladiolen staan er maar ik heb er geen enkele weten bloeien. Die hebben wellicht de strenge winter niet overleefd zoals de dahlia's waarvan ik de bollen niet had uitgehaald. Die zaten zò diep dat ik andere planten ging vernielen wilde ik die bovengronds krijgen. En toch nog kapot van de vorst! Ik ben volop bezig alles flink kort te snoeien met een grote snoeischaar. Overleven de struiken het niet ,wel dan zet ik maar nieuwe .Maar te groot is te groot . Grote paddenstoelen zijn er niet zoveel ,wel van die kleintjes in het gras.

Gepost door: magda | 18-10-13

toch een mooie tuin dat jij hebt hé Magda!

Gepost door: Paulientje | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

@Paulientje, de tuin is het mooist in het voorjaar en de zomer. In de herfst hangt het van het weer af. We hadden ferme stormwind en veel regen en dan gaat er veel kapot. Jammer maar dat is nu eenmaal de natuur hé .

Gepost door: magda | 18-10-13

Ik heb een huis gekocht met een grote verwilderde tuin. Met zieke fruitbomen en een ziek notenboom en eigenlijk is er niet veel meer goeds aan de tuin. Een medeblogger komt volgend weekend eens kijken wat ik eraan kan doen.
Ik wil net als jij heel veel mooie kleuren, planten, kippen en konijntjes in mijn tuin volgend jaar.

Gepost door: Miss M | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

@dag Miss M, leuk dat je eens komt kijken op mijn blog.
Proficiat met de aankoop van je huis. De tuin zal best eerst opgeruimd worden en misschien kunnen de zieke bomen gesnoeid worden en groeien ze opnieuw. Misschien kun je ook veel bloemen en planten redden en na de opkuis van de verwilderde tuin opnieuw planten. Fijn dat je hulp krijgt van een medeblogger! Zet je eens een foto als je tuin wat opgeruimd is?
Zelf heb ik geen kippen en konijntjes , die zijn van de buren. Omdat ze veel weg zijn ga ik ze dagelijks verzorgen en zo zijn ze ook een beetje van mij. De kippen laten zich aaien en een konijn komt al aan gehuppeld als hij me ziet.

Gepost door: magda | 18-10-13

Ze hebben me ooit wijsgemaakt dat er paddenstoelen en zwammen groeiden op boomstronken waarop heksen gezeten hadden. En ik, dwazekloot, geloofde dat natuurlijk.

Gepost door: Benjamín | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,oei ik heb op die boomstronk gezeten ????

Gepost door: magda | 18-10-13

Dat is wel moeilijk he Magda, dat snoeien. De ene moeten in het voorjaar zoals hortensia en de anderen in het najaar. Hier zijn ook vele tulpenbollen dit jaar niet uitgekomen, ga er nu opnieuw planten, veel te nat geweest zegt mijn tuinman hier, zo ook voor de dahlia's, eigenlijk voor alle knolplanten. Ik haal ze gewoon bij Aldi, echt hebben heel mooie kleuren, en betaalbaar, en geven mooie grote tulpen.
Moet je echt doen Magda van je hart een steen maken en wat te groot is, gewoon de zaag of de schaar erin.
Vreemd hier geen enkele paddenstoel gezien dit jaar, wel een heel leger egeltjes, de roodborst is terug, en de eekhoorn, is naarstig bezig een hele lading eikels en noten aan het opbergen in de treurwilg.
Nog veel tuinplezier Magda, maar wat zijn nu juist slaapmutsjes?

Gepost door: greta | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

@Dag Greta, het pijnpunt tussen opa en ik was snoeien. Nu snoei ik radicaal ,wil de struik niet meer groeien dan zet ik er een andere.De magnolia heb ik voorzichtig wat smaller gemaakt. Je moest je al bukken om langs het terras naar achter te komen. In feite moest ik die niet eens snoeien,de takken kraakten zo af. En dan een paar struiken ,waarvan ik de naam niet eens ken. Ik had al een ladder nodig om erbij te geraken ...Tulpenbollen heb ik ook in de Aldi gekocht . NIet duur en ze bloeien even moi als die uit een tuincentrum. Ik koop elk jaar nieuwe die ik vooraan in de tuin plant en de oude bollen plant ik dan achteraan. Want zo mooi en hoog als het eerste jaar wordne ze niet meer.
Aan de kust groeien er niet zoveel paddenstoelen ,zelfs niet in het stukje bos dat er hier is. IN het gras komen er héél vele van die kleinetjes voor ,dat komt wellicht door de gedroogde stalmest die er op het gras wordt gegooid.
Zachtjes aan komt de tuin weer in orde.De laatste jarenz ijn er geen serieuze snoeiwerken gedaan. Dat moet ik nu ondervinden hé!!

Gepost door: magda | 18-10-13

Een slaapmutjse is een mooi plantje met fel gekleurde bloemetjes. http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapmutsje

Gepost door: magda | 18-10-13

heel wat kleur in je tuin Magda...

ook bij ons zacht weer, maar we gisteren kwamen in het nieuws met een hevige wolkbreuk en veel wateroverlast....

fijne avond gewenst

Gepost door: willy | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik heb het gehoord .Niet te geloven dat het weer zo verschillend kan zijn op zo'n korte afstand.Vndaag trok de mist traag op ,maar in de namiddag was er toch ook weer een zonnetje te zien.

Gepost door: magda | 18-10-13

De commentaren zijn gesloten.