18-10-13

Filmavond

 

argo.jpg

De filmavonden bij de Senioren zijn terug van start gegaan.
Een thriller van formaat als start.

De film met als regisseur en hoofdrolspeler  Ben Affleck is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de CIA om in 1980 zes Amerikaanse diplomaten uit Iran te smokkelen. Spannend van het begin tot het einde. Gelukkig werd er een pauze ingelast en konden we even de spanning kwijt  bij een drankje.

De film werd in 2013 bekroond met drie Bafta's voor respectievelijk beste regie, beste montage en beste film van het jaar.

Op 24 februari 2013 ontving de film de Oscar in de categorie "beste film".

 

23:13 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (8) | Tags: senioren, filmavond |

Commentaren

Thriller zijn niet zo mijn ding, maar ieder zijn meug natuurlijk.

Gepost door: liliane | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,uit mezelf zou ik dit genre ook niet zo vlug kiezen. Maar elke filmavond kiezen ze een film uit die aan de ribben plakt.Zo ook gisterenavond. Wetende dat het goed afloopt maakt de spanning wel wat minder. Soms was die echt te snijden!

Gepost door: magda | 19-10-13

Als je in een stad al Knokke woont, heb je toch veel meer kansen om iets te vinden waar je volgens leeftijd je goed bij voelt.
Ik hou van trillers, maar verdorie Magda dan moeten we thuis kijken,
want een filmzaal vinden is hier niet bij de deur. Maar op televisie kijken we graag naar af en toe.
Weet je wat ik volg de Britse detective-serie Midsomer Murders,omdat inspecteur Tom Barnaby een heel rustig iemand is, en ook voor de prachtige streek waar de opnames zijn gemaakt. Ik denk Magda dat die hele streek bijna moet uitgemoord zijn, zoals er daar lijken vallen.
O heel mooi die slaapmutsjes, lijken zoals ik las net op papavers, en zo'n mooi kleur, heb ze noch nergens zien staan. Bedankt voor de link Magda
Nog een zonnige zaterdag gewenst Magda, hier schijnt al de zon, maar wel niet zo warm.

Gepost door: greta | 19-10-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik ga niet graag naar een filmzaal. Het geluid is er teveel aan. Ik kom telkens buiten met een barstende hoofdpijn. Ik kijk liever op TV en zoals nu in een kleine groep waar het geluid voor iedereen aanvaardbaar is. Het is dan wel geen groot scherm maar ik kom er tenminste niet buiten met hoofdpijn. Hoogstens met de harteklop van de spanning, hahaha!
Opa hield niet van Britse series. Nu kan ik er zelf naar toe kijken ,die zijn inderdaad veel rustiger al wordt er aan de lopende band gemoord ;-)
Geen zon gezien vandaag ,in de namiddag echte stortbuien!! Nog een fijne avond . Ik ga kijken naar de nieuwe serie op één !!

Gepost door: magda | 19-10-13

Nog niet gezien, maar staat wel hoog op mijn verlanglijst.

Gepost door: Benjamín | 19-10-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, niet echt mijn genre, maar eenmaal je begint te kijken wil je weten hoe het verder gaat... Iedereen zuchtte toen de film gedaan was. Van blijdschap ? neen omdat de spanning zo hoog opliep!

Gepost door: magda | 19-10-13

Argo komt wel in mijn Top 5 van beste films die ik heb gezien in 2013. Ik vond hem schitterend.

Gepost door: MissM | 21-10-13

Reageren op dit commentaar

@Miss M,ik zei het eerder al dat triller niet echt mijn ding zijn maar als je deze film begint te kijken dan blijf je echt kijken tot het einde! spannend tot het einde.

Gepost door: magda | 21-10-13

De commentaren zijn gesloten.