24-10-13

Vriendinnendag

We reden naar Brugge, parkeerden de auto buiten de Smedenpoort  en wandelden langs de vesten richting Station. We genoten van de herfstgeur  en de verkleurende bladeren van de bomen, de grond lag vol met bladeren in alle mogelijke herfstkleuren , we zagen een reiger op de kruin van een boom. Het lukte me niet zo goed om hem zuiver in beeld te krijgen met het Nikonnetje.
Door de fiets- en voetgangers tunnel bereikten we het stationsplein maar die lieten we achter ons liggen en stapten richting Minnewater.
Het Minnewater lag er zo rustig bij , geen rimpeltje in het water. Een koppeltje vroeg of we foto's van hen wilden maken.  Natuurlijk wilden we dat. We trokken er  ook enkele van onszelf. We wandelden door het Minnewaterpark waar alles al klaar lag voor de winter. Een beetje kaal ,d aar waar in de zomer de bloeiende planten een lust voor het oog zijn.
We willen bij iedere uitstap ook iets bezoeken. In de Katelijnestraat gingen we het Diamantmuseum bezoeken. Een bezoekje waard en daarna gingen we koffie drinken in de Hema. Liever daar rustig zitten ipv in een overvolle tearoom. Mijn vriendinnen aten een wafel met slagroom en ik nam een appel in een jasje  overgoten met een karamelsausje. We waren zo druk aan het babbelen dat ik vergeten ben om er een foto van te nemen. Ach beter zo, want anders gaan jullie kwijlen van de goesting.
We zagen een kelner de stoelen op de tafels zetten en beseften dat het tegen zessen liep en dat de Hema dan sluit. Toen we buiten kwamen scheen de zon volop en zagen we op het Zand mensen zitten op de terrasjes. Het was de eerste keer dat we niet door de Smedenpoort wandelden maar via de voetgangersbrug aan de buitenkant van de poort.
Thuisgekomen begon het al te schemeren. Wat was de namiddag  voorbij gevlogen! We kijken al uit naar de volgende keer. Deze keer was het niet de laatste donderdag van de maand omwille van de vakantie volgende week en dan hebben we alledrie logéetjes!!
Ik vind dat ik deze keer moet stoppen met deze herfstbeelden. Morgen wandel ik verder...

 

 

vesten.JPG

vesten 1.JPG

vesten2.JPG

vesten3.JPG

vesten4.JPG

reiger.JPG

minnewater.JPG

minnewater1.JPG

minnewater2.JPG

minnewater3.JPG

minnewater4.JPG

DSCN8697.JPG

 

Commentaren

Weet je nog Magda dat liedje van Willy Lustenhouwer - Brugge is oltied schone. Is inderdaad waar ook, in gelijk welk seizoen is het altijd de moeite waard. Fijn dat ik even een stukje mee kon wandelen, het 2e deel ben ik wel weer van de partij, oké?! Was nu gisteren ook een prachtig dag zoals ik zie.
groetjes Magda,

Gepost door: greta | 25-10-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, toen we in Brugge toekwamen was het minder mooi weer dan aan de kust. Er hing lichte nevel. Maar gelukkig trok die op en in de late namiddag was het zonnig en aangenaam. De herfstkleuren waren zo mooi op de Vesten. Ik had wel eens naar een bos willen gaan ,maar omdat één van de vriendinnen de vorige winter is gevallen en nog steeds last heeft van haar heup vonden we dit een mooi alternatief: een beetje groen en een beetje stad waar we met een kopje koffie konden rusten.

Gepost door: magda | 25-10-13

de herfst zorgt overal voor warme kleuren
in onze Hema kan je niks eten of drinken
de jongens komen dus griezelen bij oma :-) veel plezier

Gepost door: fotorantje | 25-10-13

Reageren op dit commentaar

@Antje op de Vesten gaan wandelen is niet hetzelfde als in een bos ,maar zoals ik bij Greta al schreef was dit een mooi alternatief. De Hema in Brugge heeft een mooie en druk bezochte tearoom waar je ook snacks kunt eten.Alles erg verzorgd.
Jaja ,de jongens komen griezelen bij oma en ze voorspellen jammergenoeg héél slecht weer ,pppfff!

Gepost door: magda | 25-10-13

een wandeling langs de vesten is altijd de moeite waard en je kon er fraaie herfstfoto's van maken Magda...

het diamantmuseum was me wel niet bekend ..

groeten

Gepost door: willy | 25-10-13

Reageren op dit commentaar

@Willy , zelf had ik een langere wandeling op de Vesten willen maken ,maar één van ons kan niet zo héél ver wandelen tengevolge een val op een ijzelplek afgelopen winter. Ze draagt er nog de gevolgen van.

Het diamant museum is niet erg groot ,maar het toont de rijke geschiedenbis van Brugge in deze sector. Het is gelegen op een hoek in de Katelijnestraat nr 43,tegen de Oude Gentweg.

Gepost door: magda | 25-10-13

De commentaren zijn gesloten.