25-10-13

Vriendinnendag vervolg

Toen we uit het Minnewaterpark kwamen gingen we richting Diamantmuseum. Het is geen groot museum maar best wel interessant. Brugge was indertijd een rijke stad en speelde een grote rol in de diamantnijverheid.

We mochten er geen foto's maken maar stiekem trokken we er een tweetal. Onderstaande foto maakte het meisje van het onthaal. De tweede foto toont hoe de stenen geslepen werden door de ambachtsman en op de derde foto probeerden we door een loep te kijken hoe een ring geslepen was! Wat ons niet goed lukte ;-)

 

diamantmuseum3.JPG

diamantmuseum1.JPG

diamantmuseum.JPG

Na het bezoek aan het diamantmuseum liepen we door de Katelijnestraat waar je  de ene chocolade winkel naast de andere hebt. Eentje leek er Sinterklaas over te slaan!! Misschien onder de indruk van het gekrakeel over Zwarte Piet? 

kerst.JPG

In een andere winkel werd je verleid door cupcakes. We lieten ons niet vermurwen!

cupcakes.JPG

De zon was doorgebroken en aan de lange schaduwen zie je dat het toch al een stuk in de namiddag was. Het was niet erg druk . Gewoonlijk kun je daar over de koppen lopen in de omgevng van de OLVr kerk en het St Janshospitaal.

katelijnestraat.JPG

Een andere manier om reclame te maken voor jeans

paard.JPG

Een etalage naar mijn hart bij Dille en Kamille.

dille en camille.JPG

En ernaast de verleidelijke etalage van Chocolatier Dominique Persoone in het teken van Halloween.

chocolade.JPG

Toen stapten we binnen bij de Hema waar we rustig konden genieten van een drankje en een snoepje. Ik zei het gisteren al , ik heb er geen foto van getrokken. Daarna wandelden we richting Smedenpoort waar we over de nieuwe voetgangersbrug stapten.

smedenpoort.JPG

Waar onze auto geparkeerd stond zagen we dit bloemenperk. Hoewel de meeste bloemen uitgebloeid waren was het nog een mooi perk. Wat een mooi uitzicht kregen de bewoners voor hun deur . Nadat er veranderingswerken gebeurden aan de rijweg kwam dit stuk vrij en is er waarschijnlijk door het stadsbestuur een mooi bloemenperk aangelegd. 

bloemenhoekje.JPG

Wat een mooi tafereeltje!  In het park naast het grote bloemenperk was een man wormen aan het steken en zijn vrouw  stond klaar om ze in de emmer te gooien! Zeker en vast een visser , of zouden ze wormen steken voor hun kippen ???

wormen steken.JPG

 

Commentaren

En ik maar behagen (-:, maar het is eindelijk klaar, en donderdag is de stof voor de overgordijnen er ook. En als ik die vrijdag ook klaar heb is het echt af.

Gepost door: liliane | 26-10-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, een keer dat de werken helemaal klaar zijn zul je er lang kunnen van genieten ,moet je maar denken. ;-)

Gepost door: magda | 27-10-13

Ik zal het voedsel dit keer onbesproken laten, want mijn mond valt open van verbazing bij het zien van die voetgangersbrug bij de Smedenpoort. Ik wist niet eens dat die bestond, maar ja … ik ben lang ziek geweest. Ik denk dat ik straks toch eens ga kijken.

Gepost door: Benjamín | 26-10-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ik denk toch dat die voetgangersbrug er al langer ligt dan de tijd dat je ziek bent geweest. De officiële opening was in juli 2012 ! En het is niet zomaar een flutbruggetje! Er kunnen zeker een regiment zwaargewichten over marcheren!

Gepost door: magda | 27-10-13

Dat 'ziek zijn' was eigenlijk als grap bedoeld. Ik kom heel zelden Brugge binnen via de Smedenpoort. Vandaar allicht dat die brug aan mijn aandacht ontsnapt is. Het vreemde is dat ik me ook niet herinner er iets over gelezen te hebben. Ik ben nochtans zeer begaan met het reilen en zeilen van Brugge. Maar goed, het kan nooit lang meer duren of ik zal die Brugse brug met eigen ogen gezien hebben.

Gepost door: Benjamín | 27-10-13

k zou ook wel bij zo'n bloemenperk willen wonen
jaja die cupcakes op dat adresje mmmmm

Gepost door: fotorantje | 26-10-13

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik ook hoor en dan nog onderhouden door de stad zelf!! Genieten en er niks moeten voor doen. Wat een luxe!

Gepost door: magda | 27-10-13

Wat een schitterende herfstwandeling, Magda. Brugge is altijd mooi, maar misschien wel het mooist van al in de herfst. Het diamantmuseum lijkt me wel een bezoekje waard. Moet ik onthouden voor als ik nog eens in Brugge ben.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 26-10-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, wandelen op de Vesten rond Brugge is nu wandelen te midden van kleur . Erg mooi in deze periode van het jaar. Het diamantmuseum is niet spectaculair maar toch het zien waard. Ik wist ook niet dat Brugge in de diamantsector zo'n grote rol heeft gespeeld.

Gepost door: magda | 27-10-13

Die vele Father Christmassen zullen voor de Engelsen bedoeld zijn.Van onze Sint weten ze niets! Ze komen nu al met horden om in Brugge Christmas te vieren.

Gepost door: speranza | 26-10-13

Reageren op dit commentaar

@Speranza, niet te geloven hé ,ik vond het gek dat de Sint wordt overgeslagen .Deze etalage had niets anders dan kerstchocolade! Wij hadden geluk die dag ,geen hordes toeristen .Het was erg kalm in de Katelijnestraat.

Gepost door: magda | 27-10-13

'n Heerlijke stad om in te wonen, en een prachtige en gevarieerde natuurwandeling die je ons voorschotelt. Een genoegen om zo even met je mee te wandelen Magda.
Groetjes

Gepost door: greta | 26-10-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, we gingen om te wandelen omdat de Vesten nu erg mooi zijn met al die herfstkleuren. Maar even de stad door hoort er ook bij hé ;-)

Gepost door: magda | 27-10-13

Hohoho, die cupcakes! En ik studeer niet zo heel ver van Brugge, ik ga daar eens moeten langsgaan! Wat een leuke foto's trouwens, ook degene die niet mochten! :D

Gepost door: cuisine celine | 26-10-13

Reageren op dit commentaar

@Celine ,ga maar vlug eens kijken in de Katelijnestraat ,de ene snoepwinkel naast de andere . Dus keuze genoeg!

Gepost door: magda | 27-10-13

Mmmmmmmmmmmmmmmmm heerlijk Brugge en zijn chocolatier ... :-))) ! maar ook de rest is niet te versmaden ... !

Gepost door: Klaverke | 28-10-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, aan de chocolade heb ik toch kunnen weerstaan! ;-)

Gepost door: magda | 02-11-13

Wat een prachtige uitstap. Brugge die schone. En al het zoet zomaar links kunnen laten liggen. Puike prestatie !
Dille en Kamille, daar kan ik nooit aan voorbijgaan. Zoveel moois dat ze er hebben he.

Gepost door: Stefanie | 02-11-13

Reageren op dit commentaar

@Stefanie ,maar we gingen wel zoets gaan eten bij de koffie in de Hema, haha! We waren al wat moe om nog rond te slenteren in Dille en Kamille. Ik kom er ook altijd buiten met het een of ander !

Gepost door: magda | 02-11-13

De commentaren zijn gesloten.