28-10-13

Onstuimig weer

We werden herhaaldelijk gewaarschuwd dat het zwaar weer kon worden met aan de zee rukwinden tot boven de 100 km per uur. Alles wat maar kon rondvliegen werd uit de tuin verwijderd. Zoveel mogelijk bloempotten op een beschut plekje gezet. Rolluiken neergelaten rondom het huis. Zaterdag op zondag werd ik herhaaldelijk wakker van schurend lawaai op de dakpannen. De boom naast het huis zwiepte op het dak. Ik had geluk dat Michel zondag langskwam om een klusje af te werken en hij heeft de tak die door de stormwind telkens op het dak neersloeg afgezaagd. (Deze krulwilg wordt binnenkort helemaal  gesnoeid). Maar toch werd ik de voorbije nacht nog regelmatig wakker van de rukwinden die ramen en deuren deden kraken. Deze morgen zag ik nergens schade alleen lag de tuin vol takken van de krulwilgen en bladeren van de bomen. Hoewel de zon scheen was de lucht toch dreigend.

stormwind.jpg

De kleinkinderen werden deze morgen door hun vader bij oma afgezet voor een weekje vakantie. Deze namiddag was er geen pétanque want tijdens de wintermaanden wordt er koersbal gespeeld. Omdat we met een flinke bende zijn ( er komen voortdurend mensen bij en iedereen geniet blijkbaar van de ongedwongen sfeer)werd er voorgesteld om ook spelletjes mee te brengen om tussen de beurten koersbal wat te spelen. De kleinkinderen  gingen met plezier mee want het motto van de hele groep is : genieten  . Er heerst niet echt competitie geest. Natuurlijk wil je wel de beste zijn in het spel , maar als er kinderen meekomen krijgen die zelfs voorrang en worden ze aangemoedigd. Er waren nog twee kleinkinderen meegekomen . Ik heb een paar foto's gemaakt van hun activiteiten: rummicub, stratego, met de Wii spelen en koersbal. Ze deden het dikwijls beter dan de "ouwe lui" ;-)

 

 

koersbal en andere spellen.jpg

koersbal en andere spellen1.jpg

De namiddag vloog voorbij en zoals je op de onderste foto hierboven ziet was het zonnig en leek het stormweer voorbij... Maar toen we buiten kwamen was er blijkbaar toch nog heftige wind. In plaats van naar huis te rijden reden we nog eens naar de zee. Op nog geen kwartiertje tijd werd het schemerig . Op het strand was er wel wind maar het was er helemaal niet koud. Vanuit de richting Zeebrugge vloeide een inktzwarte lucht in onze richting. We hoorden het rommelen en door de inktzwarte lucht heen zagen we het weerlichten. De eerste spetters vielen en het leek ons veiliger terug naar de auto te stappen wilden we droog thuis geraken.

De zee was woelig maar helemaal niet wild, op de tweede foto hieronder zie je de contouren van hotels  in Cadzand bad.

 

de zee.jpg

Op de foto rechts onder  zie je vaag het oranje schijnsel van de bliksem. In werkelijkheid zag je het heel goed. Een paar keer zagen we de bliksem ook loodrecht in de zee vallen.

storm op zee.jpg

Commentaren

Wel ik moet heerlijk toegeven dat ik van zulk weer kan genieten ( niet van de schade natuurlijk).

Gepost door: liliwens | 28-10-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik kan erinkomen. Zo'n weer heeft iets avontuurlijks. Zoals wij op het strand wandelden maar uiteindelijk toch vlug terugkeerden uit vrees voor het onweer .Daar ben ik toch nog bang van ( jaren geleden sloeg de bliksem in op ons huis en we waren thuis. De schrik van mijn leven opgedaan.)

Gepost door: magda | 28-10-13

Af en toe felle rukwinden aan zee, maar toch, buiten wat afgerukte takken en hekken die omver werden geblazen, is het nog al bij al goed meegevallen met die Herfststorm. Het had erger gekund, gelukkig heb je Michel ... :-)

Fijn dat verschillende generaties het zo goed met elkaar kunnen vinden. De jongens genoten, dat zie je op de foto's ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, deze morgen zit de zon! Ik denk dat de eerste serieuze herfststorm achter de rug is! Het is al bij al meegevallen want als je de voorspellingen wilde geloven ging er iets verwoestends langskomen. Engeland heeft het zwaarst over zich heen gekregen.

De jongens gaan graag mee als ze hier zijn ,want ze vinden het leuk dat ze mogen meespelen met al die" oudjes" hahaha.

Gepost door: magda | 29-10-13

de aangekondigde herfststorm viel eigenlijk nog mee, felle rukwinden hebben we hier toch niet gehad...

goed, dat jong en oud zich samen amuseren op zo'n dag..


groeten

Gepost door: willy | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik vind het allemaal meevallen. Ik had erger stormweer verwacht. Jammer voor de mensen die wèl schade hebben ondervonden van deze herfststorm.

Gepost door: magda | 29-10-13

Koersbal? Daar heb ik nu nog nooit van gehoord, zie. Moet je daar wielrenner voor zijn?

Gepost door: Benjamín | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Benjamin ik had me wel aan een reactie in die zin van jou verwacht. Neen een fiets heb je niet nodig wel een groen tapijt en bollen .En een beetje handigheid want die bal heeft zijn zwaartepunt niet in het midden. ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Bowls )
Ik moet eerlijk zijn dat ik er -vòòr er tijdens de wintermaanden koersbal wordt gespeeld -ook nog nooit van gehoord had.

Gepost door: magda | 29-10-13

Zo.. even bijgelezen en -gekeken hier.. mooie uitstappen deed je! (maar die 'manenblusser', dat standbeeldje in Mechelen.. dat is toch Opsinjoorke?)
De storm viel hier bij lange na niet mee!! er liggen heel wat bomen om hier in de buurt.. maar gelukkig lagen daar geen slachtoffers onder zoals in Amsterdam.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dat beeldje is inderdaad opsinjoorke en ik had er meer aandacht moeten aan besteden.

Gepost door: magda | 29-10-13

Wauw, moet wel indrukwekkend geweest zijn!
Nog goed dat je tijdens de voormiddag binnen bent gebleven ;-)

Gepost door: cuisine celine | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

@Celine , ja het was zeker geen weer om te gaan wandelen! 't Was wel een ervaring om naar het onweer te kijken vanop het strand!.

Gepost door: magda | 29-10-13

gezellig, weer de jongens in huis en t was droog weer vandaag dus jullie konden op zwier

eigenlijk zou ik wel eens een stormige zee willen zien, maar ja dan onderneem ik meestal geen uitstapje

Gepost door: fotorantje | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,de jongens hebben een periode waarin ze allerlei goocheltrukjes aan het uitproberen zijn en oma is het slachtoffer,hahaha!
Ik ben nooit dol geweest om te gaan kijken naar een stormige zee. Nu zijn er duinen en strand vòòr de zeedijk maar vroeger niet en bij het minste stormweer sloegen de golven met geweld over de zeedijk. Ik was als de dood dat ik zou meegezogen worden...

Gepost door: magda | 29-10-13

je hebt zeer mooie foto's geplaast

Gepost door: sloeber | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, dank je wel en hopelijk heb je ervan genoten!

Gepost door: magda | 29-10-13

De commentaren zijn gesloten.