30-10-13

Héél kort...

...vertellen dat het een drukke dag was. We wilden het maximum uit deze zonnige dag halen.

De kleinkinderen waren deze morgen heel wat vroeger wakker dan gisteren en kregen vandaag  wèl een ontbijt ;-).
We aten redelijk vroeg, want tijdens vakantie periodes eten we pas om 13 uur. Maar nu zaten we om 12 uur al aan het middagmaal. Iedereen  had honger. Het winteruur zal er wel wat schuld aan hebben.

Daarna zijn we met ons drie de tuin ingedoken en hebben alle takken en takjes van de wilgen bijeengeveegd. De stormwind had lelijk huisgehouden in de bomen. 
Cédric blies de bladeren samen, oma harkte ze op hoopje en Sébastien stopte ze in plastiekzakken. Oma stouwde de kofferbak van de auto vol en reed er vergezeld van Cédric mee naar het recyclagepark. Sébastien moest even alleen thuisblijven want de achterbank was neergeklapt en er was absoluut geen plaats meer  voor hem. O dat gaf niet dan snoeide hij een grote tak die niet meer in de kofferbak kon in kleine stukken !

Daarna reed Cédric nog het gras af en kijk maar eens op de middelste foto onderaan hoe mooi "gaaf" de tuin er nu bijligt. 't Zal wel niet voor lang zijn, eenmaal de wilgen hun bladeren beginnen te verliezen zal de tuin helemaal vol liggen. Maar nu zijn tenminste al die takken en takjes als gevolg van de stormwind opgeruimd.

Om half vier zijn we op stap gegaan en kwamen pas tegen het donker terug thuis. De foto's van de uitstap moet ik nog nazien. Ik heb eerst nog twee hazelnootcakes gebakken. Dat had ik beloofd en  beloofd is beloofd hé. Het hele huis geurt naar hazelnootgebak!

De rest is voor morgen, want nu ben ik echt aan rust toe!!  Iedereen die langskomt wens ik nog een mooie avond toe. Zelf kijk ik al verlangend uit naar mijn bed !!

tuinwerken.jpg

Voor hen die niet geloven dat ik meehielp in de tuin
zie onderstaande uitsnede van de foto hierboven Lachen

tuin,vakantie,herfst,kleinkinderen

 

 

 

Commentaren

wat een drukke dag, jullie hebben wel heel veel gedaan
de kinderen zijn weer een stuk gegroeid sinds de zomervakantie vind ik

Gepost door: fotorantje | 30-10-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja het was een drukke dag en vandaag ook . Alles wordt uit de kast gehaald.Oma zal vanaf vrijdagavond wel rusten ;-)
En dan kom ik je weer bezoeken! De oudste is gegroeid .De jongste amper.

Gepost door: magda | 31-10-13

Wel ik ook, want morgen is het sportdag , eerst een uurtje aqaugym voor alle actieve 55-plussers. daarna gaan line dansen voor twee uurtjes om dan nog een wandeling met de hond te maken.

Gepost door: liliwens | 30-10-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, zozo dat lijkt me ook een goedgevulde dag.

Gepost door: magda | 31-10-13

Ik vind al dat grasmaaien toch maar vreemd.. nooit last van mos in je gras als je het steeds zo kort maait ver in de herfst? Als ik van al dat tuinwerk lees ben ik blij dat ik maar een klein stadstuintje heb hoor haha.. maar ik heb dan ook niet twee van die handige werkgrage hulpjes natuurlijk! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-10-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, gras moet je om de week maaien en met het zachte weer blijft het maar groeien.Maar vanaf de koudebegint dan is het gedaan met gras maaien. En mos krijg je vooral door de vochtigheid .Ik krijg vooral mos waar de zon niet bij het gras geraakt. Tuinieren is mijn lang leven en door wekelijks gras af te maaien ben ik in een dik halfuurtje klaar! Jammer dat die twee kereltjes hier niet elke week zijn want werken kunnen ze en voor oma zijn ze een grote hulp !

Gepost door: magda | 31-10-13

goeie morgen Magda, ja werk in de tuin is er in overvloed, hier ook het grasveld gemaaid, bladeren rijven, kortom alles ligt er weer glad bij, maar voor hoelang??
Weer geven ze regen en harde wind uit, dan liever lichtjes wat vorst, zeker nu met Allerheiligen. Dat je alles doet voor je kleinkinderen daar zijn de oma's voor gekend, maar toch maken dat je niet oververmoeid raakt, wij zijn tenslotte niet meer van de jongste. Dat is nou het punt he, een grote tuin en ouder worden...
Wens je het allerbeste, ja hier staat ook je notencake erweer bij, samen met MizzD haar tulband, echt twee heeeeeeel lekkere dingen.

Gepost door: greta | 31-10-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, morgen avond zijn ze weer bij hun mama en papa en dan kan oma het hele weekend uitpuffen. Met het weer hebben we deze week veel geluk gehad. We konden elke dag naar buiten en zelfs deze avond heeft het niet geregend al was dit voorspeld. Wees gerust Greta het zware werk in de tuin is voor Michel. Hij heeft al een stelling afgezet om maandag te starten met de snoei van drie bomen !
Iedereen lust hier ook de hazelnotencake!! En een emakkelijk recept om te maken hé ;-)

Gepost door: magda | 31-10-13

Je mag dan wel beweren dat je een drukke dag achter de rug hebt, maar op de foto's zien we alleen maar je kleinkinderen aan het werk. Jij bent nergens te bespeuren.

Gepost door: Benjamín | 31-10-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, aha je wilt me op stang jagen hé! Maar dan heb je niet goedgekeken op de foto's!! Onderaan rechts sta ik bladeren bijeen te harken achter het zwembad.-)

Gepost door: magda | 31-10-13

Die twee kunnen aardig wat werk verzetten Magda! Het ziet er pico bello uit ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 31-10-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, met zijn drietjes werken is veel leuker dan alleen! Ze mogen al eens gek doen zoals nu met het gras afrijden. Cedric heeft er allerlei cirkels in gemaakt. 't Is eens wat anders ,hahaha!

Gepost door: magda | 31-10-13

Hey, sproedel, dat ziet er leuk uit! Laat ze maar werken hahhaha!
Groetjes :o

Gepost door: Georgette | 31-10-13

Reageren op dit commentaar

@Georgette, zolang ze het graag doen ,vind ik het fijn en het is zeker een grote hulp voor mij.

Gepost door: magda | 31-10-13

Magda, dat ziet er fantastisch uit! Kon ik dat ook maar doen, alé met mijn moeder als hulpje, want die doet anders toch niets, hahaha! Spijtig genoeg woon ik in een appartement...
Die kleinkinderen van jou, dat moet een droom zijn! Vele schattige groetjes van mij en Arianne

Gepost door: Valerie | 31-10-13

Reageren op dit commentaar

@Valerie leuke reactie van je. Ja ik heb twee fijne kleinkinderen. Zij doen zoiets gewoon graag ,ze deden dat ook toen mijn man nog leefde dus is het niet enkel om oma te helpen.
Ik neem graag je groetjes in ontvangst . Zou ik je kennen?

Gepost door: magda | 31-10-13

heb jij geluk met je beide helpers...

en het omgekeerde is ook waar...

groeten

Gepost door: willy | 31-10-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat is helemaal juist !

Gepost door: magda | 31-10-13

Magda, uw energie grenst aan het ongelooflijke :-) Die jongens hebben het nogal getroffen met zo'n oma en omgekeerd ook ;-) Werken dat die knaapjes kunnen, daar heb je heel wat hulp van.

Gepost door: bea | 31-10-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, na een intens weekje zoals deze ,kan ik achteraf wel wat rust gebruiken!! Werken kunnen ze en ik moet hen echt niet aanporren! Maar we maken er altijd een leuke tijd van ook. Ze ervaren het niet als werken en aan de andere kant worden ze ook wel meer verwend dan thuis hé,daar dienen oma's toch voor. ;-).

Gepost door: magda | 31-10-13

Dankzij de hulp van je twee stoere tuinmannen ligt jouw tuin er weer netjes bij, Magda.
Hazelnootcake, lekker !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 31-10-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn dat mag je wel zeggen! Alles is in één keer opgeruimd. Het recyclagepark had een goeie klant aan ons!!

Gepost door: magda | 31-10-13

De commentaren zijn gesloten.