04-11-13

snoeien

 

krulwilg1.jpg

Vandaag kwam Michel om bomen te snoeien . Toen ik deze morgen opstond zag de lucht grijs en vielen de eerste regendruppels . Ik hoopte dat het een voorbijgaande vlaag zou zijn . Integendeel het begon water te gieten.

Michel had in de loop van vorige week zijn materiaal gebracht : twee kettingzagen en een soort platform omdat dit gemakkelijker was dan een ladder.
Toen hij tegen 10 uur toch langskwam ging hij eerst de schoenenkast afwerken . Deze inloopkast onder de trap heeft een facelift ondergaan. ( toon ik nog wel) en daarna ging hij het tapijt uit de slaapkamer van de kleinkinderen verwijderen. Het is de enige kamer in het hele huis waar nog vast tapijt ligt en ik wil het eruit omwille van Cédric. Het kan door het tapijt komen dat hij bij oma ademhalingsproblemen ondervindt. Het tapijt werd onmiddellijk naar het recyclage park gevoerd. Nu op zoek naar laminaat. Parket kan er niet gelegd worden wegens niveauverschil met de gang.

Tegen
de middag was de regen overgegaan in wat spetteren en Michel begon de krulwilg naast de oprit te snoeien. Het was een hele klus om die boom te kortwieken. Hoognodig was het want de lange slingers hinderden de wandelaars op het voetpad. Hoe kaler de boom werd hoe meer de zon begon te schijnen.  Donkere wolken die af en toe de hemel verduisterden dreven gelukkig over.

Al het snoeiafval is ook al naar het recyclagepark gevoerd. Had hij 's morgens kunnen beginnen dan waren de drie bomen die moeten gesnoeid worden wellicht allemaal gedaan. Dat is dan voor een andere keer. Ondertussen is er binnenshuis het een en ander opgeknapt.

En zoals je op de onderste foto ziet blijft er alleen nog een knot over van de krulwilg.

 krulwilg.jpg

21:17 Gepost in werken | Commentaren (10) | Tags: snoeien, michel, krulwilg |

Commentaren

je hebt een gouden klusjesman Magda!

Gepost door: fotorantje | 04-11-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat mag je wel zeggen!

Gepost door: magda | 04-11-13

Ja.. op zo'n steiger is het wel véél veiliger werken! Tjonge.. er is niet veel over van je krulwilg.. maar dat zal wel weer uit gaan lopen hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-11-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy deze krulwilg staat aan de straatkant en omdat hij door omstandigheden verleden jaar niet is bijgesnoeid gingen de takken tot halverwege over het voetpad. Ik had de langste al zelf wat korter gemaakt maar het leek toch beter om die eens helemaal kaal te zetten. Wilgen groeien heel gemakkelijk dus hoop ik dat deze zich ook zal herpakken!

Gepost door: magda | 05-11-13

Reageren op dit commentaar

Da's een serieuze snoeibeurt geweest. Hij , de krulwilg' zal er, eens hij begint door te schieten, er opnieuw geweldig uitzien!. Michel kan blijkbaar ' bergen 'verzetten ... :-)

Gepost door: Klaverke | 05-11-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, die man is echt een manusje van alles, moest mijn poetshulp een tiende van die werkkracht hebben ware ik een héél tevreden mens ;-)

Gepost door: magda | 05-11-13

Ik heb eigenlijk een beetje medelijden met die arme krulwilg, maar ik twijfel er niet aan dat hij als een feniks uit zijn spreekwoordelijke as zal herrijzen.

Gepost door: Benjamín | 05-11-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ga jij nu ook al beginnen met me een schuldlgevoel te geven!!! ;-) De kleinkinderen zaagden de oren van mijn hoofd om die niet te snoeien of toch maar een beetje. Het was lange tijd de boom waar ze regelmatig in klauterden! Maar als je weet dat de slingertakken over het voetpad tegen de hoofden van de wandelaars slingerden, dan vind ik snoeien niet meer genoeg. Dan maar eens die breed uitgelopen kruin kaal zetten. Volgend jaar heeft hij al terug een sprietenkruin,zeker weten!! Ik zal er een foto van maken. Ondertussen moeten de bengels in de tuin maar in een andere boom klauteren.

Gepost door: magda | 05-11-13

Aan de grote werken bezig Magda. Wij hebben onze krulwilg naar ons bosje achteraan onze tuin gepland; op korte tijd werd het één te reuzenboom.
In een tuin is er altijd werk ook in de winter zolang het niet vriest.
Ja met laminaat of parket moet je opletten want je vloer gaat hoger liggen , maar ik heb op de slaapkamers overal een vinyl vloerbekleding van Novilon laten leggen, en ze zijn mooi, enorm veel keuze en gemakkelijk in onderhoud. En je zit niet met dat hoogteverschil tussen twee kamers. Ach Magda een mens heeft toch altijd wat te doen, ofwel aan je huis of tuin, gelukkig heb je daar ook een heel goeie en handige hulp, anders krijgen wij dat hier ook niet voor elkaar wees gerust, is overal zo.
Groetjes en je hebt weer een drukke dag voor de boeg lees ik.

Gepost door: greta | 05-11-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik heb voorgesteld om Novilon te leggen maar de kinderen willen laminaat omdat dit in de andere slaapkamers ook ligt en het sluit mooi aan met het parket in de gang boven. Dus doen we dat maar hé! Nu uitkijken waar ik die aan een redelijke prijs vind en hopen dat Michel dit binnenkort kan plaatsen.
Vandaag is het poetsdag (zonder poetshulp want die heeft onverwachts een paar weken verlof genomen,zucht )
Stof door het hele huis door het aftrekken van het tapijt boven en beneden van het over en weer geloop van Michel. Vervelen zal ik me niet doen!

Gepost door: magda | 05-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.