13-11-13

zo'n mooi weer vandaag!

de zee.jpg

Vandaag zonnig weer en bijna windstil. Je houdt het bijna niet voor mogelijk na het grijze weer van gisteren .
Samen met een  vriendin maakte ik een grote wandeling en natuurlijk ook eventjes de zeedjk op. Een thermometer aan een muur wees 12 ° aan(in de schaduw) . In het zonnetje was het zeker een paar graden meer.
De lucht was helderblauw en zelfs het zeewater was mooi blauw.Verleden week zag die er grijs en soms groenig uit.

strand.JPG

Vriendin wilde per sé een kiekje van het verlaten strand met de blauwe lucht als achtergrond en ik moest die leegte vooraan wat opvullen :-)

zeedijk.JPG

Geen mens te zien op de zeedijk maar een verhuurder van gocarts hoopte toch op klanten! 

de neus.JPG


Op het Rubensplein staan twee grote kunstwerken van de onlangs overleden Oostenrijkse kunstenaar Franz West.
De kunstwerken zijn twee grote hoofden( 6 m hoog), geplaatst op zuilen, waarvan die zuilen tegelijk de toegang vormen tot de ondergrondse parkeergarage. Velen zien er niet onmiddellijk een hoofd in en wij noemen ze " de neuzen" . Mooi? Ze staan er al jaren en je went eraan ;-) Op de foto haal ik een grapje uit door zogenaamd in mijn neus te peuteren!

21:51 Gepost in wandelen | Commentaren (18) | Tags: wandelen, vriendin, zeedijk |

Commentaren

veel neus zie ik er niet in zo van ver :-)
heerlijk toch om zo dicht van zee te wonen

Gepost door: fotorantje | 13-11-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, dat is nu eens een luxe die gratis is! We moeten toch echt eens afspreken hé!!

Gepost door: magda | 13-11-13

Wij zijn ook niet binnen gebleven, lekker in Antwerpen een terasje mee gepikt in een binnentuin van een vroeger klooster, de kapel is er nog in z'en oorspronkelijke staat, en te bezoeken. Al was ik na het zien van je blogje ook liever aan zee geweest
Zoals fotorandje zecht ,heerlijk zo dicht van zee te wonen. ;-)

Gepost door: liliwens | 13-11-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het is echt genieten nu het strand weer helemaal vrij is! Eenmaal de winter voorbij ,zien we graag de strandkabientjes opnieuw verschijnen, want dan kondigt de lente en de zomer zich weer aan. Na een tijdje kunnen we dan weer " zagen" dat het hier véél te druk is , dat er geen parkeerplaats is enz. Er is wel afwisseling als je ana de kust woont hahaha...

Gepost door: magda | 13-11-13

je doet me wegdromen Magda

Gepost door: merel | 14-11-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, hopelijk krijgen we nog veel zo'n herfstdagen. Al ziet het er vandaag heel anders uit, grijs en regen !

Gepost door: magda | 14-11-13

Bij het bekijken van je foto's schoot me een liedje van De Havenzangers te binnen: Aan het strand stil en verlaten … Ik heb het niet gezongen, maar als je het wil horen dan kan dat hier:

http://www.youtube.com/watch?v=fEbcW4WSgzU

Ik raad je het beluisteren ervan ten stelligste af, maar doe wat je niet laten kunt.

Gepost door: Benjamín | 14-11-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,wat denk je, ze kan het toch niet laten...inderdaad . Een liedje dat we als kind op school reeds zongen en nu blijft het de hele dag in mijn hoofd hangen.

Elk jaar tijdens de zomermaanden zijn er wekelijks optredens in het Sincfala museum oa van het Shantykoor uit Blankenberge. Met ons seniorengroepje gaan we luisteren. Het grote mannenkoor brengt een grote variatie zeemansliederen en het is elke keer genieten.

Gepost door: magda | 14-11-13

Magda't is toch weer een prachtige herfstdag geweest! Echt een dag om lekker te gaan wandelen, zeker als je zee zo dichtbij hebt. Hier hadden wij geluk, onze tuin is helemaal winterklaar, de tuinmannen hadden echt hun dag gekozen. Magda dat beeld lijk me van de Paaseilanden af te komen, tja als dat nu ook al kunst is.....Hahaha ja dat lijkt ook op benen en met een enorm torso er boven, net iets voor de reklame van Weight Watchers.
Groetjes

Gepost door: greta | 14-11-13

Reageren op dit commentaar

@Greta, gisteren was het een uitzonderlijke dag en ik ben blij dat ik alles heb laten vallen( de kamer waar laminaat gelegd is moest nog gepoetst worden en de bedden
nog opgemaakt)en samen met een oudcollegaatje ben gaan wandelen. Vandaag was het ideaal wer om die kamer verder te poetsen ;-)
Die beelden hebben al veel commentaar gehad en van beelden van het Paaseiland is ook al gezegd. Ik zou moeten rondom foto's maken en dan zie je er wel een ruw gezicht in met een flinke neus. Wooehahaha Weight Watchers dat is weer wat nieuws.
De slaapkamer is nu wel gedaan, maar in de tuin is er dan niet gewerkt. Ach er komen nog wel mooie dagen en dan doet Michel de twee bomen die gekortwiekt moeten worden wel.

Gepost door: magda | 14-11-13

Gisteren was het heerlijk in het zonnetje. Ideaal voor een strandwandeling. En jullie hadden het strand voor jullie alleen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 14-11-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , moesten de mensen van het vbinnenland weten dat het zo 'n mooi weer was aan de kust,dan kwamen er zeker velen af voor een wandeling.Dat is dikwijls zo als de wind niet uit zee komt. Zelf zou ik lans de vloedlijn gelopen hebben, dat vind ik zalig .Tja ik was er niet alleen en veel mensen houden er niet van om blootvoets of met schoenen aan in het zand te lopen.

Gepost door: magda | 14-11-13

Vandaag is het maar grauw en grijs. Gelukkig deden jullie 'het ' gisteren ... :-)


Groetje.

Gepost door: Klaverke | 14-11-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, zo'n verschil met gisteren. Koude wind en af en toe stortregen. Aan de Westkust wellicht hetzelfde weer.

Gepost door: magda | 14-11-13

De mooie en slechte dagen wisselen elkaar af.. maar zo gaat dat in de herfst hè.. en je moet van de mooie profiteren als je kunt! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-11-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, tegenwoordig laat ik alles vallen ( neen niet letterlijk natuurlijk) en maak ik een wandeling .Verleden week in mijn eentje en gisteren met een oudcollegaatje. Die wandelt graag en haar man kan het niet meer zo goed. Vandaag moet je al flink ingeduffeld zijn om diezelfde wandeling te doen. Neen daar vind ik dan maar niks aan en blijf ik liever thuis.

Gepost door: magda | 14-11-13

en of je gelijk hebt Magda...


die " neuzen", vroeger dacht ik je moet er aan wennen...


alleen wen ik er niet aan fijne dag...

Gepost door: willy | 14-11-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik ben blij dat ik niet alleen ben,ik vind ze gewoon lelijk( en vele Knokkenaren met mij) en het hele plein erbij. Het is zo kaal en in zekere zin door de verschillende kleuren blauw ook druk. Het mag dan nog van Robbrecht en Daem zijn. Dat blauw verwijst naar de tinten die de zee kan aannemen. Voor de kinderen is het een ideaal speelterrein vooral voor de gocarts.Het had een mooi golvend parkje kunnen zijn. Ja maar wie ben ik hé!

Gepost door: magda | 14-11-13

De commentaren zijn gesloten.